Valóban Megéri A Hajápolásra Vagyonokat Költeni? Drogéria vs. Szalon

A szalonban ülsz a fodrász székében, és a fodrász felteszi a rettegett kérdést: “Milyen termékeket használtál mostanában a hajadra?” Izzadni kezdesz, miközben mérlegeled a hazugság lehetőségét, vagy azt, hogy be kell-e ismerned ennek a képzett szakembernek, hogy ezer forint körüli sampont és kondicionálót használtál, és szégyenkezve ülsz ott a találkozó hátralévő részében. Ez a rejtély, barátaim, vezetett minket arra a kérdésre: tényleg van különbség a szalon és a drogériás hajápoló termékek között?

Bár a fodrászod a legjobbat akarja neked, nem biztos, hogy szükséges a teljes összeget hajápolási rutinodra költeni.

 

 

Miután végeztünk egy alapos kutatást, most mindent kiteregetünk neked, hogy te magad dönthesd el: tényleg meg kell vennem azt a szalon sampont?


Csúcskategória vs Minőségi

Először is fontos leszögezni, hogy a csúcskategóriás nem mindig egyenlő a kiváló minőségűvel, és hogy a kiváló minőség szubjektív. Csak azért, mert a BFF-ed kedvenc szalonos hajápolója álomszép tincsekkel teli fejet adott neki, nem jelenti azt, hogy neked is ezt fogja tenni. Ugyanígy, csak azért, mert valami a drogériából származik, nem jelenti azt, hogy nem érdemel egy kis elismerést. Az olyan megfizethető márkák, mint Kristin Ess szeretett termékcsaládja és a The Inkey List termékei példák arra, hogy a drogériás hajápolás utánozhatja a kétszer olyan drága márkákat – ez mind csak szubjektív. Ha kipróbálsz egy drogériás hajápolót, és nem válik be neked, az nem jelenti azt, hogy életed hátralévő részében a méreg drága samponra esküdtél fel.

Sampon és kondicionáló

A drogériában kapható samponok és kondicionálók nyilvánvaló okokból vonzóak. Megfizethetőek, kényelmesek, és imádjuk a különböző illatokat (ki tudna ellenállni a vaníliának és a sheavajnak?). De ami miatt ilyen megfizethetőek, az aggodalomra adhat okot. Bár a drogériás samponok tartalmazzák a szalontermékekben megtalálható, magas minőségű összetevőket, ezekből csak kis mennyiségben tartalmaznak. Általában olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek megfosztják a hajadat a természetes olajaitól, lényegében kiszárítva azt. Arról is ismertek, hogy töltőanyagokkal hígítják a termékeiket. Ezek általában szuper puhává teszik a hajadat, de viaszos felhalmozódást is hagyhatnak maguk után. Alapvetően a hajad puhának tűnik, de belülről nincs hidratálva.

Szerencsére egyre több drogériás márka dolgozik azon, hogy megoldja ezeket a problémákat. Sokan szulfátmentessé válnak, vagy a durvább összetevőket organikus alternatívákra cserélik. Végül is semmi baj nincs azzal, ha drogériás samponokat és balzsamokat választasz – a sampon az sampon, a balzsam az balzsam. A kulcs az, hogy olyanokat válasszunk, amelyek több minőségi összetevőt és kevesebb töltőanyagot és vegyi anyagot tartalmaznak.

A szalon samponok általában azért drágábbak, mert magas koncentrációjúak és kiváló minőségű összetevőket tartalmaznak. Gyakran tartalmaznak olyan vitaminokat, olajokat és ásványi anyagokat, amelyek valóban táplálóak, mégis túl drágák ahhoz, hogy a legtöbb drogériás opcióban létezzenek. Ezek a samponok kevesebb töltőanyagot is tartalmaznak, mint drogériás társaik, így megakadályozzák a viaszos felhalmozódást, és helyette belülről hidratálnak. Mivel ezek a prémium samponok koncentráltabbak, nem kell annyit használnod, hogy eredményt láss.

Hosszú távon a legtöbben egyetértenek abban, hogy a végén nagyjából ugyanannyit költ, függetlenül attól, hogy az érem melyik oldalát választja. A fő különbség az, hogy a szalontermékek tovább tartanak, és nagyobb mennyiségű minőségi összetevőt tartalmaznak, amelyek valóban jobbak a hajnak.

Kezelések

A kezelések viszont általában okkal kerülnek kicsit többe. Az Olaplexhez nem fogsz drogériás dupe-ot találni, mert ez egy szabadalmaztatott formula. A csúcskategóriás márkák mögött álló tesztelés és kémia gyakran az egyik oka a magas árnak, de cserébe tudod, hogy olyan terméket kapsz, amelyet szakemberek ajánlanak. Ez a hajápolási rutinodnak egy olyan területe, ahol valószínűleg megéri a spórolás (bármit is jelentsen ez számodra).

Formázó termékek

A hajformázó termékek és a leave-inek nagyjából ugyanazok, mint a samponok és kondicionálók. Valószínűleg egy drogériás termékben is megtalálod, amit keresel, például dúsabb fürtöket és volumenesebb töveket, de egy csúcskategóriás formula olyan összetevőkkel lehet dúsítva, amelyek valóban segítenek a hajadnak a folyamat során.

Spórolhatsz az olyan termékeken, mint a száraz samponok, amelyek nem a hajad táplálására szolgálnak, míg egy leave-in kondicionálónak, amelyet minden hajmosáskor használsz, kicsit többet kell nyújtania, mint a detonálás és a fényesség.

Valóban Megéri A Hajápolásra Vagyonokat Költeni Drogéria vs. Szalon

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!