Válaszolj Meg 7 Egyszerű Kérdést! A Válaszaid Felfedik A Rejtett Gondolataidat És Vágyaidat:

Ez a pszichológiai erdőteszt egy szimuláció, amely segít megérteni valamivel többet a pillanatnyi hangulatunkról. Ezekkel az egyszerű kérdésekkel lehetőséget adunk, hogy saját magunk fedezzük fel rejtett vágyainknak vagy gondolatainknak. Ezt a pszichológiai erdőtesztet gyakran használják terápiák során a szakemberek, hogy felszínre hozzák a cselekedetek mögött rejlő okokat, vágyakat és gondolatokat.

 

Az erdőteszt a pszichológia egy olyan ágán alapul, amelyet kapcsolati pszichoanalízisnek neveznek. Ez a tudományág a társas kapcsolatok eredményeként létrejövő pszichológiai jólét fontosságát hangsúlyozza. A pszichoanalízis alapjai szerint kapcsolat van a tudatalattink és az arról alkotott kivetítéseink között. A teszt célja tehát az, hogy képzeletbeli utazásra késztessen bennünket, és megértesse velünk, hogyan lépünk kölcsönhatásba a minket körülvevő valósággal.

 

A teszt elvégzéséhez kövesd a lenti utasításokat.

 

Válaszolj a kérdésekre

 

Vegyél egy lapot, és húzódj el egy csendes helyre. Olvasd el a kérdéseket, és írd le azt a választ, ami rögtön az eszedbe jut anélkül, hogy mélyebben elgondolkodnál rajta.

1. Sétálni indulsz az erdőbe: milyen az út? Tiszta a növényzet és egyenesnek tűnik az ösvény? Egyedül, vagy kísérettel sétálsz? Ki kísér téged?

2. Hirtelen egy állattal találkozol: milyen állat az? Hogyan viszonyulsz hozzá?

3. Sétálsz tovább az erdőben, majd hirtelen egy elágazás következik: A távolban ott van álmaid otthona. Milyen ez a ház? Írd le a méretét, az ablakok számát és azt, hogy vannak-e rácsok.

4. Döntsd el, hogy félelem nélkül belépsz-e a házba. Haladsz előre, majd az első szoba, ahová belépsz, az a nappali. Ennek a szobának a közepén egy asztal áll. Milyen az asztal? Mi van rajta és körülötte?

5. Ismét sétálni kezdesz és elhagyod a házat a hátsó ajtón keresztül. Mielőtt kilépnél az ajtón észreveszed, hogy valaki egy poharat hagyott a padlón. Milyen anyagból készült a pohár? Mit csinálsz azzal a pohárral?

6. Elhagyod a házat, és visszatérsz az erdőbe. Egy rövid séta után egy vízfelület kerül az utadba. Ez egy folyó, egy tó? Hogyan kelsz át rajta?

7. Elérted az út végét, és nincs több erdő, ahová mehetnél, visszanézel?

 

Értelmezés és eredmények

 

Miután átkeltünk a képzeletbeli ösvényen, és befejeztük a pszichoanalitikus erdei tesztet, itt az ideje, hogy értelmezzük a válaszainkat, és megtudjuk, mit rejt a tudatalattink:

– Az erdő kezdeti ösvénye az, ahogyan látod a világot: ha a fák rendezettek, az azt jelenti, hogy az élete a kívánt irányba halad, optimista módon látja a jövőjét.

– Az a személy, aki elkísér az úton, az a legfontosabb személy számodra, akit magaddal akarsz vinni. Ha úgy döntöttél, hogy egyedül mész, az azt jelenti, hogy ebben a pillanatban nem akarsz senkit sem magad mellé befogadni az életedbe.

– Az állat, akivel találkozol, a problémáid irracionális megjelenítése: nem számít, hogy az állat valójában milyen, az számít, hogyan képzelted el. Az általa képviselt méret és agresszivitás a két legfontosabb elem. Ahogyan kapcsolatba lépsz vele, az az, ahogyan hajlamos vagy megoldani a problémáidat. Végül, ha úgy döntöttél, hogy nem veszel tudomást az állatról, az azt jelenti, hogy megpróbálod elkerülni, hogy szembenézz az élet akadályaival.

– A ház mérete az ambícióidat képviseli, ha sok ablakkal rendelkezik, akkor extrovertált lelket közvetít, ha keveset akkor van benned némi bizonytalanság és félénkség.

– Ha az asztal üres volt, az azt jelenti, hogy nem élvezed az életet, és a boldogtalanság pillanatában vagy.

– A földön talált csésze a téged kísérő személlyel való kapcsolatodat jelképezi. Ha a csésze vasból vagy kerámiából készült, azt jelenti, hogy egy tartós, stabil kapcsolat felé vetíted, ha műanyagból vagy papírból képzelted el, az kevés stabilitásra utal. Amit a csészével tettél, az annak a tudatalatti reprezentációja, hogy mit szeretnél tenni az első kérdésben szereplő személlyel való kapcsolatoddal.

– A vízfolyás és annak mérete (nagy folyó vagy kis víztározó) a szexuális vágyad méretét és intenzitását jelképezi. Ha úgy döntesz, hogy átkelsz rajta és elázol, az azt jelenti, hogy nagy jelentőséget tulajdonítasz ezen vágyaidnak.

– Végül, ha úgy döntöttél, hogy visszatekintesz az utad végén, az két dolgot jelenthet: egyrészt nagy jelentőséget tulajdonítasz a múltnak, másrészt pedig elvárod, hogy mindazt megkapd, amit útközben megpillantottál.

Válaszolj Meg 7 Egyszerű Kérdést! A Válaszaid Felfedik A Rejtett Gondolataidat És Vágyaidat(4)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!