Válassz Egy Szimbólumot! Döntésed Felfedi, Hogy Milyen Akadályokat Kell Leküzdened Az Életedben:

Akadályok, nehézségek, kisebb-nagyobb napi küzdelmek, amelyekkel mindannyian szembesülünk, vagy amelyeket megpróbálunk elkerülni. Erről szól ez a pszichológiai teszt.

 

Ami a fejünkben van, az gyakran egy hegynyi probléma, ez pedig megijeszthet sokkunkat attól, hogy szembenézzünk vele. Sokszor öntudatlanul is, de éppen ez a félelem az, ami megakadályozza, hogy nyugodtak, kevésbé szorongóak legyünk. Lássuk tehát, mit próbálunk elkerülni, vagy mi az amin nehezen tudunk túllépni.

 

Mielőtt azonban elvégeznénk a tesztet, majd kiderítenénk, mi a legnagyobb kihívás, ami előttünk áll, ejtsünk még néhány szót erről a fogalomról. Seneca szokta mondani, hogy csak a nehézségeken keresztül lehet eljutni a csillagokig. Annak megismerése, hogy mi az, ami megijeszt, ami aggaszt, az első és legfontosabb lépés önmagunk fejlesztése felé. A legnagyobb nehézség felfedezése azt jelenti, hogy megtanuljuk, hogy a legfontosabb fejlődés a legnagyobb próbatételből származhat. Nézzük meg tehát együtt ezt a próbát, és koncentráljunk a benne rejlő válaszokra.

 

Válassz ki egyet az ábrák közül

 

1. kép

 

Azok, akik a teszt 1-es számú ábráját választják, a legnagyobb nehézségekkel szembesülnek, amikor döntéseket kell hozniuk. A nehézség alatt a bizonytalanság és a döntésképtelenség egy formáját értjük, amely akkor ragad meg, amikor válaszút elé kerülünk. Félelem a hibák elkövetésétől, de attól is, hogy kockáztatjuk azt, amink van. Nehézség, amellyel sok ember találkozik, különösen akkor, amikor folyamatosan próbára teszik és állandó változásokkal szembesülnek.

 

Ebben az esetben nem szabad elfelejteni, hogy amit elértek, az nem véletlen. Ez a bizonyíték arra, hogy képesek vagyunk legyőzni a kihívásokat. És ezért nyugodtan foglalkozhatunk másokkal, ha rendelkezünk a képességgel és kihasználjuk a megszerzett tapasztalatokat.

 

2. kép

 

A tesztünk 2-es számú ábráját választók legnagyobb nehézsége a tökéletesség keresésében rejlik, aminek oka minden alkalommal ösztönzés helyett akadályba ütközik. Önmagaddal szemben igényesnek lenni, és mindig a legjobbat követelni magadtól a legfontosabb lépés számodra, hogy felülkerekedj az akadályokon.

 

Fontos hozzátenni, hogy ez a hozzáállás nem válhat fékké és olyanná, ami gátolja az ember lehetőségeit. Egy adag öntolerancia a legszükségesebb, azzal a felismeréssel együtt, hogy nem mindenki érdemli meg ugyanazt az erőfeszítést.

 

3. kép

 

A harmadik ábrát választók nehézsége az a mentális forma, amely a mindenért való túlzott aggódáshoz vezet. Egyfajta aggodalom, amely gyakran a tehetetlenség érzéséhez vezet. Ez a mentalitás nem ösztönöz a cselekvésre és a cselekvéssel elérhető eredmény elérésére.

 

Aki mindent megpróbál elemezni, minden részletet előre látni, az gyakran nem bizonyul lelkiismeretes embernek. Hanem éppen ellenkezőleg, a cselekvés, a cselekvés nehézségét mutatja. Nem lehet mindent előre látni, azért sem, mert az élet nem sakkjátszma.

Válassz Egy Szimbólumot! Döntésed Felfedi, Hogy Milyen Akadályokkal Kell Leküzdened Az Életedben

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!