Válassz Egy Alkímiai Szimbólumot! Választásod Felfedi, Hogy Mire Vágyik A Lelked:

Az alkímia egy évezredes filozófiai és korai tudományos hagyomány, amely elsősorban azzal foglalkozik, hogy a kevéssé értékes vegyszereket, szimbólumokat és anyagokat nagy értékűvé alakítsa. Az alkímia fogalma Mezopotámiától, Egyiptomtól, Perzsiától és Indiától Görögországig és Rómáig mindenütt lenyűgözte az embereket. Ma is népszerű, a történészek és a misztikusok egyaránt csábítónak és gyakorlati értelemben feltárónak találják az alkímiát.

 

Ez utóbbi jegyében ma megnézzük az alkímia szimbólumait, és azt, hogy hogyan utalhatnak szellemünk vágyaira, amelyek a felszínen talán nem olyan egyértelműek. Kezdetnek vess egy pillantást az fenti szimbólumokra, és válaszd ki azt, amelyik vonz. Ne gondolkodj túl sokáig vagy erősen; csak válaszd azt a szimbólumot, amelyik először megragadja a szemed.

 

Ezt árulja el a választásod a lelked vágyairól:

 

#1 – Az oroszlán

 

Ha ezt a szimbólumot választottad, akkor a lelked valószínűleg arra vágyik, hogy elmeneküljön a felelősségtől és a nyomás alól, amit az általad teremtett életben viselsz. Lehet, hogy nagyon keményen megdolgoztál azért, hogy felépítsd az említett életet, de az oroszlán felé való hajlamod – amely a dominanciát szimbolizálja – arra utal, hogy szükséged van a fókuszváltásra.

 

Próbáld meg kivágni azokat a dolgokat, amelyek leginkább megterhelik az életedet, és kérdezd meg magadtól, mit változtatnál meg, ha kapnál egy második esélyt. Ez eleinte kockázatosnak tűnhet, de rövid időn belül hálás leszel magadnak, amiért erőfeszítéseket tettél.

 

#2 – A homokóra

 

A homokóra természetesen az időt szimbolizálja. Ha ezt választottad, akkor valószínűleg a múltban érzed magad – talán egy rossz élmény miatt – csapdába esve. Így az életed alig vált mássá, ahogy az idő szemcséi elszállnak előled.

 

Ebből a hurokból úgy szabadulhatsz ki, ha megfogadod, hogy minden egyes napot a lehető legjobbá teszel. Találd ki, milyen döntéseket hoztál, amelyek a múltbeli megbánásodhoz vezettek, és határozd el, hogy a jövőben jobb döntéseket hozol.

 

#3 – A Hold

 

A Hold a mélyen elrejtett érzelmeket szimbolizálja. Ha ez a szimbólum felkeltette a figyelmedet, akkor olyan érzések vannak benned, amelyek nem hagynak aludni. Ezek lehetnek a harag vagy a szenvedély érzései. Bármiről is legyen szó, itt az ideje, hogy meditálj, és ezeket az érzéseket a tudatodba hozd. Ez segíteni fog abban, hogy pontosan meghatározd, mit kellene tenned az említett érzésekkel kapcsolatban.

 

#4 – A kulcsok

 

Az alkímiában a kulcs az ember életútjához kapcsolódik. Ha tehát ezt a szimbólumot választottad, akkor a lelked válaszokra vágyik. Időt kell szánnod arra, hogy kitaláld, merre tartasz, és mit keresel az életben. Már nem elég, ha autópilótával cirkálsz az életben. Aktívan kezedbe kell venned az életed irányítását, és ki kell találnod, hogy milyen lépések izgatnak igazán, és hogyan hozhatod vissza az életörömöt a mindennapjaidba.

 

#5 – A Hamsa kéz

 

Az alkímiában a Hamsa kéz arra szolgál, hogy emlékeztessen minket arra, hogy a szabadság a saját kezünkben van. Ha ezt a szimbólumot választottad, úgy érezheted, hogy külső erők csapdába ejtettek. Most itt az ideje, hogy valóban megvizsgáld a körülményeidet, és rájöjj, hogyan járultak hozzá a tetteid és a hiedelmeid ezekhez.

 

Igen, lesznek olyan dolgok az életedben, amelyeket nem tudsz befolyásolni. De a szabadság egy lelkiállapot. Ha ezt elfogadod, akkor elindulsz az irányítás és a felelősségtudat helyreállítása felé vezető úton.

Válassz Egy Alkímiai Szimbólumot! Választásod Felfedi, Hogy Mire Vágyik A Lelked

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!