Úgy Érzed, Hogy Jó Irányba Tart Az Életed? Ha Változásra Vágysz, Akkor Ezt A 8 Tanácsot Fogadd Meg:

Amikor elkezdtem gondolkodni a változásokon, amelyeknek meg kell történniük ahhoz, hogy át tudjak lépni az egyik életszakaszból a másikba, a bennem lévő félelmek elkezdtek megszaporodni. Olyan dolgokra gondoltam, mint például:

  • Hogyan fogok változtatni?
  • Mi van, ha nem tudom megcsinálni?
  • Mi van, ha nem tetszenek azok a dolgok, amikről azt hittem, hogy tetszenek?
  • Hogyan tudom támogatni magam, és hogyan tudom ezt megtenni?
  • Túl messze vagyok az életben ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön bennem a változtatás gondolata?
  • Hogyan hagyhatom el a mostani “biztonságomat”?

 

A változás puszta gondolata is az egyik legijesztőbb valóság lehet, amivel szembe kell néznünk. Amikor a küszöbön állsz, mélyen magadba kell nézned, hogy megtaláld a módját annak, hogyan győzheted le a félelmet, a kétséget és az aggodalmat. Nincs egyetlen megoldás, ami mindenki számára működik. Sok próbálkozással és tévedéssel jár majd, ahogy megtalálod az utadat, de minél több lépést teszel, annál nagyobb lesz az önbizalmad.

 

Nem fogsz úgy indulni, hogy minden helyes válaszod megvan, és még csak nem is lesz teljes képed arról, hogy hová szeretnél eljutni. De gyanítom, hogy az éjszaka csendjében az a hang hangosan és tisztán szól hozzád arról az életről, amiről tudod, hogy élni szeretnél.

 

Íme 10 módszer, amely segíthet abban, hogy új irányba indulj el:

 

1. Tisztázd, hogy mit akarsz. A céltalanul bolyongó hajó sosem éri el a partot. Szükséged van valamilyen irányra, ami segít eligazodni az úton. Vannak, akik teljes képpel indulnak el, míg mások egy-két dolgot azonosítanak, amin most azonnal változtatni szeretnének. Bárhogy is legyen, tisztában kell lenned azzal, hogy hová tartasz.

 

2. Kezd kicsiben. Egy veszélyes zóna létezik, amikor tisztázod, hová szeretnél eljutni. Elkezdesz izgatottan gondolni arra az életre, amit élni szeretnél, majd megpróbálsz mindent egyszerre megváltoztatni. Kimerülsz, és feladod. Ne tedd magad felelőssé azért, hogy visszazuhanj a régi életedbe. Kezdd a legkisebb lépéssel, amit ma megtehetsz, és csak azt tedd meg.

 

3. Koncentrálj a mire, ne a hogyanra. Ha folyamatosan arra koncentrálsz, hogyan fogsz hatalmas átmeneteket megvalósítani az életedben, soha nem fogod elkezdeni azokat a kis lépéseket. Amikor a hogyanra gondolsz, az elméd mindenféle forgatókönyveket találhat ki, amelyekkel nem éred el a célt. Nem erre kell összpontosítanod. Ma mindez nem számít. Egy olyan jövő miatt aggódni, ami valószínűleg soha nem fog bekövetkezni, idő- és energiapocsékolás.

 

Fókuszálj arra, ami a legfontosabb – mit szeretnél az életedben? Ha egyszer a mire koncentrálsz, és elkezded megtenni azokat a kis lépéseket, a hogyanról magától gondoskodni fogsz.

 

4. Ne gondolj arra, hogy milyen régóta van ez így. Tizennégy évig dolgoztam a szakmai karrieremen, mielőtt magam mögött hagytam, hogy írjak és a saját vállalkozásomat vezessem. Huszonhárom évig túlsúlyos voltam, mielőtt leadtam az első kilót. Most minden napomat az írással és a saját vállalkozásom vezetésével töltöm. És a mai napig több mint 108 kilót fogytam.

 

Nem számít, mióta tartanak így a dolgok az életedben, ma van az a nap, amikor elkezdhetsz változtatni. Csak a rendíthetetlen elkötelezettségedre és egyetlen apró cselekedetre van szükség. Majd holnap ismételje meg ezt a lépést.

 

5. Teremtsd meg magadnak az elszámoltathatóságot. Egyedül nem tudod ezt véghezvinni. (Hidd el, én is azt hittem, hogy képes vagyok rá!) Olyan emberekre van szükséged, akik ismerik és támogatják az erőfeszítéseidet, hogy a helyes úton tartsanak ebben a folyamatban. Szükséged van az elszámoltathatóságra, hogy holnap tovább nyomulj előre. Szükséged van olyan emberekre, akikre támaszkodhatsz, amikor nehéz lesz (mert lesz, ilyen az élet). Szükséged van valakire, aki segít neked másképp látni a dolgokat, aki leszólít a kifogásaidra, és aki továbbvisz, amikor legszívesebben feladnád.

Építs magadnak egy támogató rendszert, és hagyd, hogy azok, akik megkérdőjeleznék vagy aláásnák az erőfeszítéseidet, menjenek a maguk útján.

 

6. Ne engedj a negatív önbeszédnek. Az agyamnak megvan az a csodálatos tehetsége, hogy bármit is teszek, képes rámutatni az összes módra, amiben kudarcot vallottam. Kétségbeesetten próbál meggyőzni arról, hogy ne folytassam; hogy csak azt akarja, hogy biztonságban legyek.

 

Ez a belső párbeszéd az, ami miatt eleve megrekedtél. Te irányítod az elmédet, nem pedig fordítva. Válaszd, hogy más szemszögből nézed a dolgokat. Válassza azt, hogy nyitva tartja a lehetőségeket és életben tartja az álmait. Amikor elkezdődik a negatív vita, döntsd el, hogy erősebb leszel a gondolataidnál.

 

7. Nyisd meg magad a lehetőségek előtt. Ha elzárkózol a világ elől, sok csodálatos dologról maradsz le. Ennek a folyamatnak része, hogy elengeded a múltbéli fájdalmakat, a régi gondolkodásmódot és az előítéleteket. Egyfajta üres táblát kell létrehoznod magadban, hogy elkezdhesd újraépíteni, hogyan látod a világot.

 

8. Légy hajlandó elengedni a dolgokat. Az egyik legnagyobb ajándék, amit ebben a folyamatban adhatsz magadnak, a szabadság. Azzal, hogy elengeded a dolgaid terhét, rájössz, hogy rengeteg időd és tered marad arra, hogy megteremtsd azt az életet, amit élni szeretnél.

 

A személyes teredben lévő fizikai rendetlenség kiürítése nagyszerű kiindulópont. Egyszerre 15 percet szánj rá, szobáról szobára. Kezd kis lépésekkel, és kezdj lendületet venni. Ez nem csak a fizikai, hanem az érzelmi tulajdonainkra is vonatkozik. Koncentrálj az életedben lévő személyes kötelezettségekre. Azokra a dolgokra, amelyekről úgy érzed, hogy meg kell tenned. Kezdj el gondolkodni azon, hogy mennyi minden van az életedben, és mit tehetsz azért, hogy elkezdj eltakarítani belőle.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!