Tripadvisor: 2022-ben Ezeknek Az Élményeknek Kell Felkerülnie A Bakancslistádra

A koronavírus világjárvány még mindig hatással van az utazásra, és a világ minden táján különböző COVID-19 korlátozások vannak érvényben. A jövőbeni utazások tervezésekor mindig ellenőrizze és tartsa be a helyi kormányzati irányelveket.

A vándorolni vágyók örüljenek: a Tripadvisor közzétette a 2022-ben kipróbálandó legjobb bakancslistás élményekre vonatkozó válogatását.


Hogyan választották ki ezeket? Egy tapasztalt szakértőkből álló csapat válogatta ki az “egyszer az életben”, “bakancslistás” és “extrém” értékelésekkel rendelkező, magasan értékelt termékeket (saját szerkesztői kurátori válogatásuk mellett).

Egy kis kitérő: A COVID-19 természetesen még mindig diktálja az utazási terveket, és bár néhányat ezek közül a tevékenységek közül most nem lehet megtapasztalni, mégis szórakoztató átolvasni és könyvjelzővel ellátni őket.

1. Hőlégballonozás berber reggelivel – Marrakesh, Marokkó

Képzeld el most! Repülés az Atlasz-hegység felett egy hatalmas hőlégballonban, rágcsálnivalókkal és erős kávéval, tudva, hogy egy teljes hagyományos berber reggeli (lapos kenyér, palacsinta, friss gyümölcs és mentatea) vár.

Ár: 212 dollár+

2. Rénszarvas szánhúzás és szamii kulturális túra – Tromso, Norvégia

Rudolph? Blitzen? Dasher? Dancer? Nem tudom az összes karácsonyi rénszarvas nevét, de azt *tudom*, hogy rénszarvasok által vontatott szánkótúrán vehetsz részt a havas Tromso vidékén. Utána egy lavvu (sátor) felé veszed az irányt, és hagyományos levest kortyolgatsz, miközben megismerkedsz a szamii kultúrával.

Ár: $185+

3. Vörös dűnék, teveszafari és grillezés – Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Barangolja be a Lahbab-sivatagot, és látogasson el a beduin ihletésű Al Khaimah táborba, ahol barbecue-büfé, tevegelés, homokdeszkázás, dűnebukfenc és ATV-túrák várják. Emellett megkóstolhatod a finom shishát, édességeket, erős kávét és datolyát, hennát kaphatsz, és hagyományos arab táncelőadásokat nézhetsz.

Ár: $126

4. Helikopteres túra – Manhattan, New York

Mit szólnál ahhoz, ha úgy látnád a Nagy Almát, hogy közben teljesen elkerülnéd a szemétszagot? Ez az egyedülálló tevékenység páratlan kilátást nyújt a One World Trade Centerre, az Empire State Buildingre, a Rockefeller Centerre, a Central Parkra, a George Washington hídra és még sok másra.

Ár: 284 $

5. Street Go-Kart csoportos túra – Oszaka, Japán

Mit szólnál ahhoz, ha Oszakát egy, nos, egy igazi szuperhős szemszögéből látnád? Megteheted – csak jelentkezz egy gokart-túrára, és garantáltan más szemszögből láthatod a várost.

Ár: $67+

6. Kétnapos “Reefsleep” élmény – Great Barrier Reef, Ausztrália

Ezen az éjszakai túrán búvárkodhatsz, sznorkelezhetsz és úszhatsz az UNESCO-listán szereplő Nagy-korallzátonyban. A legtöbb étkezés benne van a programban, és még egy víz alatti kilátókamrával felszerelt pontonhajót is igénybe vehetsz.

Ár: $431+

7. Tandemrepülés ejtőernyővel – Chamonix, Franciaország

Repülni az Alpok felett 3900 láb magasan? Az enyhe tériszonyom aktiválódik, de még, w-o-o-w.  Egy képzett oktató csatlakozik hozzád ezen a siklóernyős tandemrepülésen, amelynek során madártávlatból láthatod a festői falvakat és a havas hegygerinceket.

Ár: $149+

8. Atlantis tengeralattjáró-expedíció – Cozumel, Mexikó

Járd végig az óceán fenekét az Atlantis tengeralattjáróval, ahol 100 láb mélyre süllyedsz, hogy felfedezd a korallzátonyokat, meglesd a tengeri élővilágot, és a belső “Titanic elejéről származó embert”, aki átfésüli a hajóroncsot.

Ár: $69

9. Vatnajökull gleccser jégbarlang túra – Izland

Sétálj végig a Vatnajökull-gleccser kristálykék barlangjain, ahol a biztonság kedvéért sisakot és kramponokat (lényegében nagyon szúrós cipőket) kapsz.

Ár: 149 dollár

Tripadvisor 2022-ben Ezeknek Az Élményeknek Kell Felkerülnie A Bakancslistádra

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!