Tradicionális Gua Sha Masszázs: Végre Egy Szépség Trend, Amely Túlteljesít Az Elvárásokon!

A Gua sha, amelyet a természet botoxának is neveznek, egy jádekő használatára utal, amely elősegíti a vérkeringést, csökkenti a gyulladást, és ösztönzi a nyirokáramlást, hogy az arcban lévő torlódások megszűnjenek. A gua azt jelenti, hogy “vakarni”, a sha pedig arra utal, hogy a bőr hogyan néz ki a vakarás után. Alapvetően egy finom helyi bőrirritációt okoz, ami enyhe immunválaszt eredményez.

 

A gua sha használatának előnyei

Csökkenti a puffadást:

 

A gua sha eszköz élének használatával lényegében a az arcból is ki tudja csalogatni a nyirokcsomók felé a puffadást okozó folyadékot. Ez az egyszerű technika tanulmányok szerint növeli a bőr immunitását és fokozza a terület vérellátását.

 

Enyhíti a feszültséget:

 

Sokan tartunk feszültséget az arcunkban, különösen az állkapocsvonalunk körül. Szerencsére a gua sha rendszeresen alkalmazva jelentősen segíthet csökkenteni ezt a feszültséget. Ennek a gyakorlatnak a beépítése segíthet a fejfájás és a stressz enyhítésében is.

 

Csökkenti a fájdalmat:

 

Kimutatták, hogy az alacsony hátfájás esetén is működik, és még a melegítőpárnánál is jobban segít a krónikus nyakfájáson.

 

Fokozza a vérkeringést:

 

Néhány, az arcodon elvégzett masszázs után láthatod, hogy a bőr rózsássá válik – és ez nem véletlen. A keringés fokozásával tápanyagokat és oxigént juttatsz az adott területre, ami segítheti a nyirokelvezetést.

 

Így építheted be a gua sha-t a bőrápolási rutinodba:

A gua sha-t frissen megtisztított arcon használjuk. A tisztítás nélküli kaparás baktériumokat, szennyeződéseket terjeszthet, és irritálhatja a bőrt. Ezen felül használjunk arcolajat, hogy a követ egyenletesen tudjuk mozgatni, és védje a bőrünket.

 

Így kell alkalmazni a gua sha masszázst:

 

1. Tartsa a gua sha eszközt a görbe oldalával a bőre felé. Azt akarod, hogy majdnem laposan a bőrhöz simuljon, ne merőlegesen vagy 45 fokos szögben (bevallom, nem vagyok a legjobb abban, hogy ezt megjegyezzem, és mégis működik! Csak legyél a lehető legfinomabb, amikor használod).

 

2. Kezdd két-három felfelé irányuló súrolással a nyakadon. Ez állítólag mindennél jobban tisztítja az arc felé futó energia meridiánt. Még ha nem is érzed, ha az energiameridiánokról van szó, akkor is tetszhet, hogy segít feloldani a nyak és az állkapocs által hordozott feszültséget.

 

3. Ezután a gua sha eszközt finoman csúsztassa felfelé és kifelé a hajvonal vagy a fülek felé, kezdve az állkapocs vonalával, majd haladjon tovább az áll, az arc, az arccsontok és mindkét szem alatt. Mivel a füleknél nyirokcsomók vannak, ahová a nyirokfolyadék áramlik, mindig a fülek irányába nyomja, hogy a folyadékot teljesen kicsalogassa az arcból. Területenként három-öt húzást végezzen.

 

4. Térjünk át a szemöldökre, a szemöldökcsontra és a homlokra. A felfelé irányuló mozdulat segít megemelni a bőrt, ezért a homlok tájékán lágy felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozzon, és ha úgy érzi, hogy extra folyadék van az arcon, a végén söpörje lefelé a fülek felé.

 

5. Végül töltsön egy kis időt az arc azon területeivel, amelyek időnként feszültek lehetnek, mint például a homlok, a száj körül vagy az állkapocsvonal közelében. Végül pedig összpontosítson a boldog foltokra, mint a nevetőráncok és a szarkalábak.

Amikor a gua sha-t a temporomandibuláris ízületi diszfunkció, más néven TMJ kezelésére használja, akkor a hideg gua sha-t pontosan az állkapocsnyílások közé helyezze. Ez az izom a legerősebb izom az egész testedben, és soha nem kap masszírozást, így ennek a területnek a masszírozása segít enyhíteni a TMJ-t. A legjobb, ha ezt minden nap mindkét oldalon egy-egy percig csinálod, mivel ennél hosszabb ideig fájdalmat okozhat.

 

Miért adjunk hozzá illóolajokat?

Az olyan dolgok, mint a sárgarépamag és a neroli puhítják a bőrt és fokozzák a feszességet, míg a kamilla nyugtató hatású, a szantálfa pedig enyhíti az irritációt. Egyszerűen keverj össze egy vagy két keveréket az alább említettek közül, és egy görgős flakon segítségével vidd fel a bőrödre. Ahogy a gua sha kővel masszírozza a bőrét, az segít az olajoknak beszivárogni, és fokozza a terület vérellátását, így a bőr egészségesebbnek és ragyogóbbnak tűnik.

Ezeken a recepteken belül keverheti és kombinálhatja az illóolajok olyan kombinációját, amelyről úgy gondolja, hogy a sajátos tulajdonságaik alapján a legjobban működik. Az egyes olajok, amelyeket választhat, eltérőek lehetnek, de az alapkészletek ugyanazok:

 

Gua sha arcolaj

 

Szükséges:

 • 10 ml-es illóolajos görgős üvegek
 • Illóolajok (lásd alább a konkrét keverékeket)
 • Vivőolaj
 • Gua sha kő

Használat:

 1. Kombinálja az olajokat közvetlenül a görgős üvegek aljába.
 2. Tegye vissza a hengerét a helyére, és csavarja rá a fedelet, mielőtt óvatosan megrázza, hogy az olajok megfelelően elkeveredjenek.
 3. Vigye fel a célterületekre, például a szem alá, a homlokra és a finom vonalak fölé. Vagy használja bőkezűbben az általános területek hidratálására szükség szerint.

Arcolaj receptek bőrtípusra szabva:

 

1. Öregedő illóolaj-keverék

 

Ez az erősen hidratáló olajkombináció segít enyhíteni a szárazságra való hajlamot, amely a kor előrehaladtával egyre nyilvánvalóbbá válik. A kiváló A-vitamin-forrásként ismert sárgarépamagolaj nyugtató és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Tanulmányok pedig kimutatták, hogy a neroliolaj jótékony hatással van az irritált területekre. A szőlőmagolaj tele van zsírsavakkal és antioxidáns vegyületekkel, amelyek védelmet nyújthatnak a bőrszennyezés és más környezeti tényezők ellen – akárcsak a szantálfaolaj.

 

Összetevők:

 • 2 evőkanál szőlőmagolaj
 • 10 csepp sárgarépamag illóolaj
 • 4 csepp szantálfa olajkeverék
 • 5 csepp Neroli olajkeverék

 

2. Hidratáló illóolaj-keverék

 

A mandulaolaj már régóta ismert lágyító tulajdonságairól. A csipkebogyó a bőrnyugtató olajok világának nagy szereplője, és tele van zsírsavakkal, amelyek védelmet nyújtanak az oxidatív stressz ellen.

 

A jázminolaj szintén antioxidáns, de itt azért ajánlom a használatát, mert, nos, egyszerűen csodálatos illata van!

 

Összetevők:

 • 2 evőkanál édes mandulaolaj
 • 7 csepp csipkebogyómagolaj
 • 3 csepp cédrusfaolaj
 • 5 csepp jázmin abszolút olajkeverék

 

3. Olaj kiegyensúlyozó illóolaj keverék

 

Az egyik legjobb módja a bőröd által termelt olajok kiegyensúlyozásának, ha kezeled mindazt, ami irritációt okoz. Mind a kamilla, mind a geránium illóolajok ismertek arról, hogy pontosan ezt teszik.

 

A ciprusolaj egy másik, amely jó néhány tanulmányban tisztító hatásúnak bizonyult. A jojoba vivőolaj; kiegyensúlyozó hatással van a bőrre különböző bőrállapotok esetén.

 

Összetevők:

 • 2 evőkanál jojobaolaj
 • 8 csepp kamillaolaj
 • 5 csepp gerániumolaj
 • 5 csepp ciprusolaj

 

4. Nyugtató illóolajkeverék problémás bőrre

 

A kamillaolajnak érdekes hatása van a bőrre, mivel bőrnyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. A levendulaolaj, tisztító tulajdonságai mellett, bőrnyugtató tulajdonságokkal is rendelkezett, amikor önkénteseken vizsgálták.

 

Más narancsszínű növényekhez hasonlóan a sárgabarack is rendelkezik a béta-karotinok (valamint a C-vitamin) jótékony hatásával, amelyek antioxidánsok, és segítenek megvédeni a bőrt a környezeti stresszhatásokkal szemben.

 

Összetevők:

 • 2 evőkanál sárgabarackmagolaj
 • 1 csepp rozmaringolaj
 • 5 csepp kamillaolaj
 • 3 csepp levendulaolaj

Milyen gyakran kell használni a gua sha-t

A gua sha élmény maximális kihasználása érdekében hetente 2-3 alkalommal végezzük el a gua sha-t. Akkor is remekül használható, ha migréntől vagy fejfájástól szenvedünk éppen.

 

Figyelmeztetés!

 

A túl nagy nyomás alkalmazása okozhat néhány lehetséges mellékhatást, beleértve a bőrfelszín közelében lévő apró erek (kapillárisok) megpattanása által okozott véraláfutásokat. Ezért azt javasoljuk, hogy csak gyengéd nyomást alkalmazzunk.

Tradicionális Gua Sha Masszázs Végre Egy Szépség Trend, Amely Túlteljesít Az Elvárásokon!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!