“Tönkrement A Házasságom És A Környezetem Utál Amiért Ezt Tettem, De Nem Bánom.” Te Mit Tettél Volna?

A férjemmel 25 éve vagyunk házasok, szerelmünk gyümölcse pedig Tamás. Egyfolytában próbáltuk úgy nevelni, hogy a lehető legjobb úton járjon. Arra törekedtünk, hogy boldog, kiegyensúlyozott élete legyen. Nem titkolom az volt a legfőbb vágyam, hogy egyszer egyetemre menjen, és neves ügyvéd váljon belőle. Így aztán mikor gimnáziumot kellett választani, akkor a város egyik legjobb iskolájába írattam be. Ekkor még nem tudtam, hogy életem legrosszabb döntését hoztam meg. Tamás hamar beilleszkedett az új iskolájába. Rengeteg barátja lett, de a legjobb mégis Tibi lett. Kedveltem ezt a fiút, egy rendes srácnak tűnt. A szüleit is megismertem, ők is szimpatikusak voltak. Ekkor még nem is sejtettem, hogy ennek a barátságnak köszönhetően milyen szörnyű dolog fog történni a fiammal.

Intelligens és probléma mentes gyerek volt

Tamás egyfolytában is egy mintagyerek volt. Kiskorában soha nem volt vele semmi probléma, szinte még rászólni sem kellett, mert annyira jól viselkedett. Jó képességű, értelmes, intelligens fiú volt, aki az iskolában is a lehető legjobb teljesítményt nyújtotta. A magatartása példamutató volt, nem volt rá panasz. A lányok sem érdekelték, legalábbis úgy tűnt, hogy nem foglalkozik velük. Azt azonban nem gondoltam, hogy egyszer ekkora szégyent fog rám hozni.

Egyszer csak minden megváltozott

Tamás egyszer csak jóval több időt kezdett tölteni Tibiéknél. Mivel az ő édesanyja egy általános iskolában dolgozik tanárként, így volt lehetőségük arra, hogy a nyarakat a családi nyaralójukban töltsék a Balatonon, ahová sokszor a fiamat is magukkal vitték. Az egyik nyár után azonban kezdett furává válni a 16 éves fiam viselkedése. Egyre inkább többet maradt ki otthonról, sokszor visszabeszélt, akaratos lett. Akkor még a kamaszkorra fogtam.

Amikor már egyre inkább gyanúsabbá vált az egész, nyomozásba kezdtem. Reggelente bevittem az iskolába, olyan is volt, hogy váratlanul megjelentem a szünetekben. A tanárokat is kérdezgettem, hogy észrevettek-e valamit, de ők sem tudták mivel magyarázni ezt a viselkedést. Azt hittem én reagálom túl a dolgokat, hiszen a férjem is rendszeresen ezt mondogatta. Teltek múltak a hónapok, de ez a hirtelen jött változás nem hagyott nyugodni.

Azt hittem egy kislány van a dologban, így aztán Tibort kérdeztem meg. Biztos voltam benne, hogy mivel ő Tamás legjobb barátja, így nyilván tud a dologról. Sajnos azonban ő sem tudott segíteni, azt mondta nem tud róla, hogy a fiamnak lenne barátnője. Ez egy kicsit megnyugtatott, így felhagytam a nyomozással.

 

Végül megkaptam a választ, de erre nem voltam felkészülve

Egy évvel később Tamás és Tibi kitalálta, hogy a tavaszi szünetben közösen menjünk le egy kevés kikapcsolódásra a nyaralójukba. Ide természetesen az ő családja is jött. A férjemmel nagyon jól elvoltunk Tibor szüleivel, 1. este éjszakába nyúlóan beszélgettünk. Nagyon jó volt a hangulat. Másnap reggel azonban az édesapját váratlanul munkába hívták, így Ági, Tibor édesanyja egyedül maradt velünk. Napközben grilleztünk, kirándultunk, este pedig a kimerültség mindenkit korán ágynak döntött. Akkor még nem is sejtettem, hogy azt az éjszakát soha sem fogom elfelejteni!

Mivel negatív alvó vagyok, így a korai lefekvés miatt éjfél után kicsivel felébredtem. Furcsa zajokat hallottam. Kimentem körülnézni, azt hittem valaki bekapcsolva felejtette a tévét. Mikor kiléptem a szobából még erősebben hallottam, így aztán a hang irányába indultam. Ekkor tudatosult bennem, hogy Tibi anyjának a szobájából jönnek a zajok. Nem értettem, hogy ez hogyan lehetséges. Nem tudom miért, de benéztem a fiam szobájába, ekkor láttam meg, hogy nincs ott. Nagyon megijedtem, azt hittem megszökött, valószínűleg buliba ment. Benéztem Tibihez is, aki aludt.

Egyre inkább idegesebb lettem, így aztán bekopogtam Ágihoz. Mivel rendszeresen hallottam a szobájából a zajokat, így meg voltam róla győződve, hogy még ébren van. Szólni akartam neki, hogy eltűnt Tamás. Nem rengeteget haboztam, az 1. kopogás után azonnal be is nyitottam. Ekkor szembesültem vele: Ági és a fiam együtt léteznek. Az a nő épp a 17 éves fiammal szeretkezett!

Egy világ omlott össze bennem abban a pillanatban

Egy hatalmas sikoly hagyta el ajkamat, ezután odarohantam az ágyhoz és üvölteni kezdtem. A hangzavarra jött be a férjem. Le kellett fognia, mert nekiestem Áginak. Annyira ideges lettem, hogy azt elmesélni nem tudom. Iszonyú, amit akkor éreztem, ezt az érzést nem kívánom senkinek. Közöltem Tamással, hogy azonnal pakoljon össze, mert elmegyünk innen és soha többet nem találkozhat se Tiborral, se azzal a nővel.

Néhány nap múlva felkerestem Ágit, aki nem volt hajlandó ajtót nyitni nekem. Nem tudtam, hogy vajon mióta tart kettőjük között ez a kapcsolat. Válaszokat akartam: „Miért épp az én fiam? Mit akar egy 37 éves nő egy gyerektől? Miért rontja el az életét? ” Egyetlen dolognak örültem: nem a fiam iskolájában tanított. Nem tudtam túllépni a történteken, minden bizonyos nap azt a jelenetet láttam a szemem előtt. A férjem próbált nyugtatni, azt kérte ne avatkozzak a fiam életébe, hagyjam, hogy azt tegye, amit szeretne, ezután észhez tér. Úgy éreztem mindenki az ellenségem, egyetlen megoldást láttam: el kell mondanom Ági férjének!

Tudtomon kívül a saját kezemmel adtam meg az utolsó lökést

Nagyon bosszantott, hogy a férjem így vélekedik erről az egészről. Azt éreztem, hogy ő nemhogy nem ellenzi, sőt még inkább támogatja is a fiam döntését. Tamással is megromlott a kapcsolatom, a dolgok odáig fajultak, hogy szóba sem állt velem. Azzal azonban tisztába voltam, hogy továbbra is találkozgatnak. A fiam minden lépését figyeltem, órák után pedig érte mentem.

Ezzel az egésszel azt értem el, hogy hazudozott nekem. Nem ment el a különórákra és a zeneiskolába sem, helyette Ágival volt. Úgy döntöttem, elég volt ebből és az iskolában fogom megkeresni, ha kell az igazgatóhoz is elmegyek! A beszélgetésünknek sajnos nem lett eredménye, Ági közölte velem, hogy szereti a fiamat és vele akar lenni. A kapcsolatuk már 1 éve tart, Tamással pedig az érettségi után felvállalják a kapcsolatukat. Alig bírtam hallgatni ezeket a szavakat, nagyon nehezemre esett türtőztetnem magamat. Megfenyegettem, hogy elmondom a férjének, ami cseppet sem érdekelte. Azt hittem, hogy ezt csupán azért csinálja, hogy engem eltántorítson, és ne mondjam el az igazságot Tibi apjának.

Heteken keresztül gondolkodtam mit tegyek, hiszen a szívem mélyen kedveltem Tibort és nem akartam, hogy miattam hagyja el az apja. A másik oldalról azonban tisztában voltam vele, hogy lépnem kell, mert az én életemben a fiam a legfontosabb és nem hagyhatom, hogy az a nő tönkretegye az egész életét. Így aztán megtettem, és kitálaltam Ági férjének, ezzel pedig mindent elrontottam: elhagyta a családját, iszonyúan szégyellte, hogy egy gyerekkel csalta a felesége. Ez volt az a lépés amivel szabad utat adtam Ági és a fiam kapcsolatának…

Végig kell néznem, ahogy tönkre teszi az életét

Tudtam, hogy egyetlen esélyem maradt arra, hogy elválasszam őket: az iskolában is elmeséltem a történteket az igazgatónak, aki ki is rúgta Ágit a munkahelyéről, de őt ez sem érdekelte, továbbra is kitartott a fiam mellett. Mivel a férjével jómódban éltek, és a váláskor megfelezték a vagyont, így olyan nagy anyagi problémái sem voltak. Ráadásul elég gyorsan talált új munkát, igaz, hogy nem tanárként, de legalább lett állása. A történtek után Tibor elfordult Tamástól, gyűlölte azért, amit az anyjával művelt, és az apjához költözött. A férjemmel válófélben vagyunk, nem bírta a kapcsolatunk ezt a nyomást, hiszen ő nem fogja fel annyira tragikusan ezt a románcot, mint én. Rengeteg vita volt köztünk emiatt, én pedig nem akartam egy olyan férfival élni, akit nem zavar, hogy a gyermeke egy ilyen öreg nővel van együtt. A fiam azóta elköltözött tőlem, szóba sem áll velem, leérettségizett és most Ágival van. Nem ment el egyetemre, egy bárban dolgozik felszolgálóként. Bízok benne, hogy hamarosan ő is ráfog jönni arra, hogy élete legrosszabb döntését hozta meg akkor, amikor összejött ezzel a nővel, aki akár az anyja is lehetne. Hogyan fognak így családot alapítani? Mit akar egy 20 évvel idősebb nőtől?

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!