Természetes Retinol Alternatíva: Ismerd Meg A Bakuchiolt

A bakuchiol szó már néhány éve elterjedt szépségipari körökben, és most ez az erőteljes bőrápoló összetevő kezd eljutni a címlapokra is.

 

Nem csoda, hogy a bakuchiol szárnyal. Amikor a bőrápolási rutinunkról van szó, mindannyian a hatékony és a gyengéd tökéletes egyensúlyát keressük. Ha egy teljesen természetes összetevőt keresel, ami ráadásul nagyon is teszi a dolgát, ne keress tovább. A bakuchiol növényi kivonatát a retinol szelídebb testvérének nevezik, és a kettő együtt is használható a jobb eredmények érdekében.

 

Merüljünk hát egy kicsit mélyebbre, hogy mit tud nyújtani neked és a bőrödnek a bakuchiol.

 

Mi az a bakuchiol?

 

A bakuchiol egy olyan növényi összetevő, amelyet történelmileg a kínai és indiai természetgyógyászatban használtak, és jelenleg a szépségiparban is beszédtéma.

A bakuchiol egy olyan vegyület, amely az indiai psoralea corylifolia növény magjaiban található. Nagy érdeklődés övezi, mivel a szépség- és bőrápolási iparban egyre nagyobb a kereslet a növényi alapú vagy növényi összetevők iránt. Kiderült, hogy gyulladáscsökkentő, antioxidáns és potenciálisan még pattanás elleni hatással is rendelkezik.

 

Milyen előnyei vannak a bakuchiolnak?

 

“Kimutatták, hogy a bakuchiol számos kémiai útvonalat aktivál a bőrsejtekben, amelyek végső soron a kollagéntermelés javulásához, a kollagén lebomlásának csökkenéséhez és a melanin (pigment) szintézisének csökkenéséhez vezetnek. Úgy tűnik, hogy az általános nettó hatás a finom vonalak, ráncok és pigmentáció javulása, amelyek általában a természetes öregedési folyamathoz kapcsolódnak.

 

Bizonyított, hogy a bakuchiol használata a bőrápolásnál segíthet:

  • Csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését.
  • Egyenletesebb bőrtónus kialakítása
  • Csökkenti a környezeti tényezők, például a környezetszennyezés és az UV sugárzás okozta károkat.
  • Növeli a bőr általános rugalmasságát
  • Elősegíti a bőr feszességét
  • Segíthet csökkenteni a bőrhibák és a pattanások megjelenését.

 

Ezek a sokrétű hatások azok, amelyek a bőrápolás szupersztárjával, a retinollal való összehasonlítást vonják maguk után. De mint bárki, aki már küzdött a retinol használatával, tudja, hogy a retinoidok köztudottan súlyosbítják egyes bőrfelületek állapotát, míg a Bakuchiol szelídebb hatóanyagokkal rendelkezik.

 

Vannak a Bakuchiolnak mellékhatásai?

 

Sok más népszerű bőrápolási összetevővel ellentétben a bakuchiolnak nagyon kevés (ha van egyáltalán) ismert mellékhatása. Nem irritál, mint a retinol egyesek számára, de azt is észreveheti, hogy a bakuchiol által elért eredmények kevésbé látványosak, mint más termékek esetében. Sok szakértő egyetért abban, hogy a retinol következetesebb eredményeket ad.

 

Úgy tűnik, hogy a bakuchiol a retinolhoz hasonlóan működik, viszont további előnye, hogy kevesebb irritációt okoz, például hámlást, szárazságot vagy érzékenységet. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a bakuchiol esetében még a fejlődés korai fázisában járunk, így a bakuchiol lehetséges hatásai még közel sincsenek kiaknázva.

 

A retinoidok a helyi bőrápolásban a legszélesebb körben vizsgált vegyületek közé tartoznak, és számos klinikai vizsgálat bizonyította előnyeiket. Ehhez képest a bakuchiol egyértelműen az “új gyerek”, és bár a kezdeti eredmények ígéretesnek tűnnek, több vizsgálatra és kutatásra van szükség ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire állja ki az idő próbáját.

 

Hogyan és mikor kell alkalmazni a bakuchiolt

 

Arckezelésként a bakuchiol leggyakrabban szérum vagy olaj formájában kapható. A reggeli vagy esti tisztítás után vigye fel az arcára és a nyakára. A bakuchiolos kezelést a bőr hidratálása és védelme érdekében a legjobb bőrápolási termékekkel kövesse, ezért adjon hozzá hidratáló szérumokat, a legjobb arcápolóját, majd egy széles spektrumú fényvédő krémet nappali használatra.

 

Akár naponta egyszer, akár kétszer használod a bakuchiolt, elég kíméletes ahhoz, hogy ne legyen gondja a többi bőrápoló összetevővel. Használja ezt az összetevőt, ha olyan bőrbetegségei vannak, mint a dermatitis, a pikkelysömör vagy az ekcéma, amelyek megakadályozzák az agresszívabb bőrápoló hatóanyagok használatát. A bakuchiol kíméletes tulajdonságai segítenek kiváló eredményeket elérni.

Mint minden hatóanyag esetében, ha Ön jelenleg terhes vagy szoptat, a bakuchiolt tartalmazó termékek használata előtt először konzultáljon orvosával.

Természetes Retinol Alternatíva Ismerd Meg A Bakuchiolt

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!