A Te Tudatalattid Mit Akar Üzenni Neked Az Álmaiddal? Ez A 7 Gyakori Álom Típus Felfedi A Legmélyebb Vágyaidat:

Sok olyan álom van, ami nagyon gyakori. Nézd meg a leggyakoribb álmok listáját, és azt, hogy mit jelentenek.

 

Az álmok a fizikai és érzelmi egészségünk szerves részét képezik. Lehetővé teszik számunkra a tapasztalatok feldolgozását, az emlékek tárolását, valamint a félelmek és traumák feldolgozását. Freud és Jung is úgy vélte, hogy az álmok beteljesületlen vágyakat jelképeznek.

 

Bár az ételek, a gyógyszerek és a napi tevékenységek mind befolyásolhatják az álmokat, úgy tűnik, hogy az emberek számos ikonikus álomban osztoznak kultúrák és demográfiai csoportok között. Ahelyett, hogy az eljövendő dolgok előjelei lennének, inkább olyan közös élményeket jeleznek, amelyeken mindenki átesik alkalmanként, kezdve attól, hogy megijed egy fontos eseménytől, egészen addig, hogy kényelmetlenül érzi magát egy kapcsolatban.

 

Íme, a hét leggyakoribb álom és lehetséges jelentésük listája.

 

1. Repülés

 

A repülésről szóló álmok gyakran a felszabadulás és a szabadság iránti igényt jelzik. Csapdába estél egy olyan munkában, amit nem szeretsz, vagy egy olyan kapcsolatban, ami boldogtalanná tesz? A repülésről szóló álmok menekülési vágyat jelzik.

 

Másrészt, ha a repülés közbeni érzésed boldog, akkor tudat alatt úgy érzed, hogy már szabad vagy, és az életed jó irányba halad jelenleg.

 

Freud, aki általában szexuális jelentést tulajdonított az álmoknak, úgy vélte, hogy a férfiak repülő álmai az éjszakai izgalomnak köszönhetőek.

 

2. Meztelenség nyilvános helyen

 

Az iskolában, a munkahelyeden vagy a buszon vagy. Lenézel, és rájössz… hogy elfelejtetted a nadrágodat! Vagy teljesen meztelenül vagy nyilvánosan!

 

Ez a gyakori álom nem azt jelenti, hogy tudat alatt exhibicionista vagy, és szereted mutogatni magad. Valójában szégyent, bűntudatot vagy zavarodottságot jelez.

 

A tudatalattid azt üzeni ezzel, hogy a jelenleg helyzetedben elnyomottnak, és kiszolgáltatottnak érzed magad. Talán aggódsz, hogy az emberek rájönnek valamire, amit inkább titokban tartanál. Egy másik értelmezés szerint mélyen igényed van a figyelemre.

 

3. Felkészületlen vagy egy fontos eseményre

 

Nagy beszédet kell tartanod, és elfelejted a jegyzeteidet. Egy nagy színpadon állsz és rájössz, hogy nem tudod mit kéne csinálnod. Leülsz egy fontos vizsgára, és egy mukkot nem tudsz.

 

Ez a klasszikus szorongásos álom minden szakmában érinti az embereket. A felkészületlenségtől és a stressztől való félelmet jelzi. Aggódhatsz, hogy nem vagy elég jó, és hogy lelepleződik, hogy imposztor vagy. Ez az álom annak ellenére is jelentkezhet, hogy kiváló művelője vagy a szakmádnak, mivel az érzés nem a valóságon alapul, hanem a te szubjektív érzéseiden.

 

4. Üldöznek

 

Egy másik gyakori rémálom, hogy üldöznek. Félelmetes lehet, ahogy érzed, hogy valaki a hátad mögött egyre közelebb és közelebb kerül. Úgy tűnik, soha nem tudsz elég gyorsan futni! Ez az álom függhet a kontextustól: ki üldöz téged? Jelentheti azt is, hogy megpróbálsz elkerülni egy személyt vagy egy problémát.

 

Ha folyamatosan ilyen álomból ébredsz, gondold végig, mit próbálsz elkerülni. Talán itt az ideje, hogy feladjad a régi gondolkodási mintákat, bármennyire is ijesztő ez. Talán itt az ideje, hogy szembenézz azzal, ami terrorizál téged.

 

5. Kieső fogak

 

Gyakran számolnak be az emberek arról, hogy arról álmodtak, hogy a fogaik összetörnek vagy kiesnek a szájukból. Gyakori értelmezés, hogy attól félsz, hogy elveszítesz valamit, ami értékes számodra. Sigmund Freud úgy vélte, hogy ez az álom férfiaknál a kasztrációtól való félelmet jelzi.

 

Ez az álom valójában jelenthet valami pozitív dolgot is. Mivel a fogak a felnőtté válást jelképezik, ezért ez az álom azt is jelentheti, hogy egyik helyzetből a másikba lépsz át. Azt is jelentheti, hogy vigyáznod kell magadra, vagy hogy készen állsz arra, hogy valami új dolog lépjen be az életedbe.

 

Másrészt, ha szorongsz az ilyen jellegű fantázia miatt, az azt jelentheti, hogy valamilyen veszteséggel kell szembenézned.

 

6. Vizsgát teszel

 

A 3. pontban leírt álomhoz hasonlóan ez az ikonikus álom is az iskolai tesztírás terrorját idézi fel, ahol úgy érzed, mintha az egész jövőd ennek az egy vizsgának az eredményén múlna. Ennek az álomnak sokféle ismétlése létezik. Tanultál, de nem találod a megfelelő leckét. Rossz tárgyból tanultál. Elaludtál.

 

Az emberek akkor is átélik ezt az álmot, amikor már évtizedekkel túl vannak azon az életszakaszon, amikor a vizsgák miatt kellene aggódniuk. Magasan képzett emberek arról számolnak be, hogy aggódnak, hogy minden felsőfokú diplomájukat elveszik, mert kiderül, hogy ezen a képzeletbeli vizsgán milyen teljesítményt nyújtottak.

 

Ha ilyen álom után hideg verejtékben ébredsz, az valószínűleg azt jelenti, hogy önbizalmi válságban szenvedsz. Aggódsz, hogy nem felelsz meg mások elvárásainak. Az is lehet, hogy félsz az ítélkezéstől.

 

7. Szobák egy házban

 

Egyesek olyan álmokat írnak le, amelyekben egy új házat fedeznek fel egy jól ismert környezetben, vagy új szobákat találnak a jelenlegi házukban. Bemennek a pincéjükbe, és olyan lépcsőket találnak, amelyekről nem is tudták, hogy ott vannak, vagy olyan szobákat és emeleteket, amelyekre nem emlékeznek.

 

A házak jelenthetik a saját elmédet. Lehet, hogy új ajtók nyílnak meg önismeretedben, amikor felfedezed ezeket az eddig ismeretlen tereket a korábban megszokott világodban. Lehet, hogy vannak olyan felderítetlen részei önmagadnak, amelyeket nem ismersz jól.

 

A ház állapota rengeteg jelentéssel bír. Ha kitudod olvasni a jelentést, akkor számos valós életbeli problémádra is megoldást találhatsz. Ha a ház lepusztult és elhagyatott, lehet, hogy úgy érzed, hogy időre és figyelemre van szükséged! Ha a ház átalakítás alatt áll, akkor lehet, hogy új változásokat élsz át az életedben, vagy ilyen változásokra szeretnél vállalkozni.

 

A gyermekkori otthonodról szóló álom kifejezheti, hogy szükséged van a múltaddal való foglalkozásra, főleg ha elvarratlan szálakról van szó. A házon belüli egyes helyiségekről szóló álmoknak is külön jelentése van. A pince például a tudatalattidat jelképezi. A hálószobák a szexualitást jelképezhetik, és így tovább.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!