Te Is Ismersz Toxikus Embereket? 4 Jel, Hogy Valaki A Közeledben Toxikus Személyiségű:

A toxikus embereket bárhol megtalálhatjuk, és számos taktikájuk nagyon alattomos, és csak akkor értjük meg, hogy milyen kárt okoztak, amikor már túl késő.

 

Jó eséllyel ismersz néhány toxikus embert. Ahogyan érzed magad tőlük, amikor a közelükben vagy… kellemetlen, és nem tudsz mit tenni, de érzékeled, hogy valami valójában nincs rendben.

 

A toxikus emberek soha nem jönnek elő és nem vallják be a toxikusságukat, sőt, a legtöbbjük tagadná, hogy valaha is ilyenek lettek volna. Tehát tudatosítanod kell magadban a figyelmeztető jeleket.

 

Ha ezeket a jeleket felismered, a legjobb megoldás az, ha megszakítod a kapcsolatot, és nem adsz nekik több energiát és időt. Hosszú távon jobban fogod érezni magad, még abban az esetben is, ha ez eleinte nehéz.

 

1 – Mindig kritikával vagy esetleg negatívan reagálnak a teljesítményeidre.

 

Abban az esetben, ha nem akarod megosztani valakivel a jó híreidet, mert tudod, hogy valami gonoszat vagy esetleg feleslegeset fog mondani, ami csak elrontja a kedvedet, akkor valószínűleg az a személy toxikus.

 

Az igazi barátaid mindig támogatni fognak abban, hogy elérd a céljaidat, vagy esetleg a teljesítményeidet. Bárki, aki miatt rosszul érzed magad, amiért valami jót tettél, az valójában probléma.

 

Gondolj arra, hogy még ha egy mérgező személy kritikus vagy hibáztató szavakat is mond feléd, a viselkedésüknek egyáltalán semmi köze hozzád.

 

2 – Folyamatosan csalódást okoznak.

 

Ne várd el tőlük, hogy másként viselkedjenek, vagy esetleg együttműködjenek. Ne várd el tőlük, hogy bocsánatot kérjenek. Ne várd el tőlük, hogy olyannak lássanak, amilyen vagy. Ne várd el tőlük, hogy civilizált hangnemet használjanak. Ne várd tőlük, hogy lehetővé tegyék számodra, hogy jól érezd magad a bőrödben.

 

Egy dolgot ne feledj: attól, hogy te megteszel valakinek valamit, még nem jelenti azt, hogy ő is megteszi ugyanezt érted.

 

3- Mindig negatívak.

 

Nem túlzás, ezek a mérgező típusok mindig tudnak valami negatívumot mondani. Abban az esetben, ha megpróbálod elmondani nekik, hogy csodálatos nap van odakint, vagy esetleg örülsz, hogy találtak egy vadonatúj lakást, esetleg örülsz, hogy itt a hétvége, ők számtalan okkal fognak válaszolni, hogy valójában miért nem jó ezek közül a dolgok közül egyik sem. Ráadásul mindennek a tetejébe megpróbálják majd elérni, hogy te is ugyanolyan nyomorultul érezd magad, mint ők maguk.

 

4 – Soha nem fogják vállalni a felelősséget, soha nem fognak megváltozni.

 

És neked sem kell megváltoztatnod őket. Még ha a toxikus emberekben látszólag nem is tudatosul, hogy milyen hatással vannak másokra, a viselkedésük akkor is korlátozza a kiteljesedést és a boldogságot az életük egy bizonyos részében. Lehet, hogy kisiklatja a karrierjüket, vagy akár magányhoz vezet a személyes kapcsolataikban. Hidd el – ez megmutatja egy helyét az életükben, és megfogják fizetni a tetteik árát.

 

Légy hálás, hogy neked talán csak korlátozott interakcióid vannak velük, míg nekik egész nap, minden nap önmagukkal kell együtt élniük.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!