eltavolítani_a_gel_lakkot

Így Távolíthatod El A Gél Lakkot Anélkül, Hogy Maradandó Károkat Okoznál A Körmeidnek:

Lehet, hogy eddig nem volt okod azon gondolkodni, hogyan kell eltávolítani a gél lakkot, de ha jelenleg elkerülöd a szalont, és inkább a DIY körömépítés útját választod, fontos, hogy megtanuld, hogyan kell ezt megfelelően elvégezni. Spoiler alert: Csak úgy letépni a zselés manikűrt nem jó ötlet. Lehet, hogy szabad szemmel úgy tűnik, minden rendben van, de valójában a körömlemez (a köröm kemény része, amely kinő) finom rétegeit csíkozod le, amikor így téped le a zselés körmödet, és ez potenciálisan maradandó károsodást okozhat.

A körmeid egészségének biztosítása érdekében a legjobb amit tehetsz, hogy menj vissza a szalonba a megfelelő eltávolításhoz, amikor már biztonságos.

 

gel_lakk_eltavolitasa

De ha nem tudsz vagy nem akarsz most elutazni, van néhány könnyen követhető lépés, amellyel otthon is hasonló eredményt érhetsz el.


1. lépés: Védd a körömágybőröd.

Az aceton – amire a zselék eltávolításához lesz szükséged – pusztítást végezhet a körmeid körüli bőrön, ezért meg kell védened szegény körömágybőrödet. Mielőtt beáztatod, védd a környező területeket körömágybőr-olajjal. Nem szükséges, hogy díszes, speciális körömágybőr-olajat vegyél, hacsak nem akarsz. Egy bevált, gyors házi gyógymód a vazelin. A vazelin gátat képez, hogy minimalizálja az aceton károsodását.

2. lépés: Lazítsa fel a felső réteget egy durva körömreszelővel.

A zselés fedőlakk egy kemény, szinte vízhatlan réteg, amely a színt a helyére zárja – ezért képes a zselés manikűr napok helyett hetekig kitartani. A felület durva körömreszelővel történő megkarcolása segít az aceton problémamentes behatolásában. A reszeléskor alkalmazz könnyű és párhuzamos nyomást, ami segít elkerülni, hogy megkarcolja az alatta lévő körömlemezt.

3. lépés: Áztassa a körmeit acetonba vattapamacs és alufólia segítségével.

Az aceton erősebb és hatékonyabb, mint a nem acetonos körömlakklemosó, így pontosan erre van szükséged a gélkörömlakk eltávolításához. Áztass el néhány vattagolyót a szerrel, majd tartsd őket a körmödön úgy, hogy minden ujjadat alufóliával tekered be. Ez csapdába ejti a hőt, ami segít a gél gyorsabb lebomlásában. A gél lakk formulák erőssége változó, így a várakozási idő 10 és 20 perc között lehet. Ha nem sikerül pontosan eltalálnod, bármikor újracsomagolhatod, és folytathatod az áztatást.

Néha a legjobb, ha egyszerre csak egy kézzel csinálod otthon. Szeretem a domináns kézzel kezdeni, hogy a legnehezebb részen túl legyünk. Ha tehát balkezes vagy, kezdd a bal kezeddel a körmök áztatását, és utána a jobb kézzel már gyerekjáték lesz. Ez egy apró változtatás, de óriási különbséget jelent.

4. lépés: Óvatosan kapard le a rétegeket, és áztasd be újra, ha szükséges.

Miután időt adtál az acetonnak, hogy megtegye a hatását, ragadd meg a reszelőt (vagy egy narancsos fapálcát), és folytasd a rétegek óvatos lekaparását, hogy biztonságosan eltávolítsd a géllakkot a körmödről. Ha elég sokáig áztattad, az első néhány réteg elkezd könnyen leválni.

Ha ellenállóbb rétegekkel találkozol, újabb acetonos áztatással kell fellazítanod őket. Ismételje meg az áztatás és a kaparás módszerét, amíg biztonságosan el nem távolítja az összes színt, beleértve az alapréteget is.

5. lépés: Mosd le és hidratálj.

Miután befejezted az acetonos áztatást, győződj meg róla, hogy alaposan lemosod, majd tegyél fel még egy réteg körömágybőr olajat.

Néhány napig tartsd fenn a szokást, “csak hogy feltöltsd a körmeid nedvességét”, mivel az aceton olyan durva lehet.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!