Szeretnél Te Is Profin Kidolgozott Szemöldököt? Ezzel A 11 Tippel Te Magad Is Elkészítheted:

A szemöldök az arc egyik meghatározó eleme. Azt is mondhatnánk, hogy fontosabb, mint az arc bármely más eleme, mert ha jól ápoltak, akkor kiemelik a természetes szépségedet, sőt, még egy kicsit karakteresebbé is tehetnek.

 

Manapság egyre több szakember tud segíteni abban, hogy kiegyensúlyozottan formázd őket, azonban az ár és az idő könnyen gondot jelenthet, így az otthoni rögzítésük jó megoldás lehet.

 

11 tipp, amivel saját magad is profin alakíthatod a szemöldökeidet:

1. Ismerd meg a szerkezetüket.

 

A szemöldök formázásakor gyakori hiba, hogy nem tudjuk, hol kezdődjön, hol csúcsosodjon és hol végződjön. Ezért fontos, hogy mielőtt elkezdjük ápolni a szemöldökünket, ismerjük a részeit:

 • Belső sarok;
 • csúcs;
 • vége.

2. A különböző szemöldöktípusok azonosítása.

 

Bár minden szemöldök egyedi formájú és színű, mégis különböző típusokba sorolhatók. Ezek közül néhányat a fenti képen találsz. Ezek ismerete segíthet meghatározni, hogy milyen formát adj nekik. Ezután könnyebb lesz meghatározni őket, eltávolítani a felesleges szőrszálakat, vagy ha szükséges, feltölteni őket, hogy kiegyensúlyozódjanak.

3. A szemöldökök hasonlóak, de nem egyformák.

 

Fontos megemlíteni, hogy a szemöldökök nem egyformák, így bármennyire is próbálkozol, valószínűleg sosem fogod tudni kiegyenlíteni őket. Ez azért történik, mert minden szemöldöknek más-más izommozgása van, amit az okoz, hogy az arcunk melyik oldalán alszunk, vagy milyen arckifejezést vágunk”.

4. Ismerd meg az arcformádat.

 

Arctípusod meghatározásához három kritériumot vegyél figyelembe: mi a legszélesebb rész (homlok, arc vagy állkapocs); milyen az állkapocsvonalad (kerek, szögletes vagy hegyes); és végül, milyen az arcod teljes hossza (rövid vagy hosszú)? Mérd meg az arcod minden egyes részét, hogy meghatározd az arcformádat.

5. Határozd meg, hogy melyik szemöldöktípus melyik arcformához illik.

 

Annak meghatározása, hogy melyik szemöldöktípus illik hozzád a legjobban, nem könnyű feladat. Az aranyszabály az ellentétes szemöldök és arcforma kiválasztása:

 

Kerek arc. Hossza és szélessége nagyjából megegyezik. Ezért a legjobb választásod az éles szögű szemöldök lenne. A magas íve struktúrát és méretet kölcsönöz az arcodnak, így az egy kicsit hosszabbnak tűnik.

 

Ovális arc. Gyakran nagyon kiegyensúlyozott az alakja, az ilyen arc esetében “nem kell szórakozni a szemöldök formájával”. Egyszerűen csak kövesd a szemöldököd természetes formáját, az íveket tartsd könnyedén és a “lágy szögeket” egy szinten.

Téglalap alakú arc. Ez az arctípus “hosszú és határozott állkapoccsal rendelkezik”. Ideális esetben válassz egy “teltebb, strukturálatlanabb” szemöldökformát, amely segít “csökkenteni a homlok méretét”. A “lágy, kissé ívesebb ívek” segítenek lágyítani az állkapocsvonalat.

 

Szív arc. Ez az arc szélesebb a homloknál, keskenyebb az arcon, és hegyes az állnál. Az egyensúly érdekében válassz “lágy, kerekebb ívű” szemöldököt.

 

Szögletes arc. Ennek az arctípusnak minden része többé-kevésbé egyforma méretű. Az állkapocs puhítása érdekében “emeld meg a szemöldököt lágy ívvel”, és adj neki egy általános “meghatározatlan” befejezést, mindenképpen kerüld az “éles” és derékszögű szemöldököt.

6. Kövesse a természetes formáját.

 

A 2000-es években a hírességek arra inspirálták az embereket, hogy ritkítsák ki a szemöldöküket. De ez csak egy trend volt, nem kell ezt tenned. Jó tanács a szemöldököd formázásakor, hogy kövesd a természetes formáját. A szemöldökben gyakran sok apró szőrszál van, amelyeket csak azért kell formázni vagy a helyükre tenni, hogy emlékeztessenek bennünket arra, hogy ott vannak.

 

Bokros szemöldök. Nagyon praktikus, mert nem igényel sok ápolást. A fésülködés, a beállítás és a bélelés elegendő ahhoz, hogy jól nézzen ki.

 

Vékony szemöldök. Ezek sok karbantartást igényelnek, mert ha egyetlen szőrszál is kiesik a helyéről, vagy el kell távolítani, az könnyen kiszúrható.

7. Hagyd, hogy a szemöldököd szőrszálai természetes módon nőjenek, mielőtt megformáznád őket.

 

Az emberek gyakran csak azért alkalmaznak természetellenes praktikákat, hogy kövessék a trendeket, és ez alól a szemöldök sem kivétel. Ezért, ha valamikor túl sokat tépkedted a szemöldököd, a legjobb, ha elfogadod a természetes növekedését, mielőtt megformáznád és tökéletesítenéd.

8. Használd a megfelelő eszközöket.

 

A szemöldököd körvonalazásakor elengedhetetlen, hogy speciális eszközök legyenek kéznél. Ezek attól függően változhatnak, hogy mit szeretnél csinálni, de íme néhány alapvető dolog, amire mindig szükséged lesz:

 • Természetes fény;
 • Egy tükör nagyítás nélkül;
 • Egy lapos tárgy, amely geometriai vonalzónak szolgál, és elég nagy ahhoz, hogy az orrhegytől a szemöldökünkig érjen;
 • Egy szemöldökceruza;
 • Csipesz a szemöldökszedéshez;
 • Egy tiszta szemöldök- vagy szempillaspirálkefe;
 • Egy speciális szemöldökolló.

9. Ismerd meg a szemöldöktérképezést.

 

A szemöldöktérképezés egy olyan formázási technika, amely az arc arányait felhasználva segít egy kicsit több szimmetriát elérni, és a leghízelgőbb formát adni a szemöldökünknek. Az eljárás során a szemöldök specialistája méréseket végez és megjelöli a bőrt, majd megformázza a szemöldököt, és színezi vagy microbladingeli azt.

 

De otthon is elvégezhetjük, ha a cikkben korábban említett három kulcsfontosságú részt (a belső sarkot, a csúcsot és a végét) megjelöljük:

 • Először is kezdjük azzal, hogy egy lapos tárgyat tartunk ferdén az orr szárnya mellett, a belső sarok kezdetének közelében. Tegyük ezt mindkét szemöldökünkön, és jelöljük meg ezt a pontot.
 • Ezután ugyanezt a tárgyat helyezzük ferdén az orr szárnyához, és hagyjuk, hogy a szemöldök csúcsán nyugodjon. Tegye ezt mindkét szemöldökön, és jelöljük meg ezt a pontot.
 • Ezután helyezzük ugyanazt a tárgyat egy szögben az orr szárnyához, és hagyjuk, hogy mindkét szem végén megpihenjen. Tegyük ezt mindkét szemöldökön, és jelöljók meg ezt a pontot.
 • Végül kösse össze az összes megjelölt pontot vonalakkal, követve a szemöldök formáját.

10. Mindig a megfelelő irányban szedd ki a szemöldöködet.

 

Minden szőrszál a testünkön vérerekhez kapcsolódik, amelyek egészségesen tartják őket, és lehetővé teszik, hogy visszanőjenek, de ha ez az ér elszakad, a szőrszál soha nem nő vissza.

 

A helyes elvégzéshez az ujjainkkal húzzuk meg a bőrt, és a szőr növekedésének irányába tépjük ki. Általában ez az irány felfelé vagy a halánték felé mutat.

11. Soha ne felejtsük el, hogy a szemöldök színe nagyon fontos.

 

Kétségtelen, hogy nehéz meghatározni, melyik szemöldökszín illik hozzád a legjobban. A szakértők rámutatnak, hogy a szemöldök annyira személyes, hogy sosem egy méret vagy szín mindenki számára.

 

A legjobb módja annak, hogy kiderítsd, mi működhet neked, ha követed az alábbi lépéseket:

 • Egyensúlyozza a hajszínt és a textúrát a bőrtónusával. Az első két szempont segít meghatározni, hogy mennyire legyen világos, sötét, hűvös vagy meleg a szemöldök sminkje. A textúra pedig segíthet az intenzitás felmérésében. A sötét, sűrű hajhoz például ugyanilyen jellemzőkkel rendelkező szemöldök illik.
 • Törekedj a természetes szemöldökszínednél kicsit világosabb árnyalatokra. Az ideális szín a szemöldökszőrzet által létrehozott árnyalatot utánozza. A cél nem az, hogy ugyanazt a színt találd meg, mint a hajad, hanem az, hogy az egyes szőrszálak között az árnyékolt bőr színét utánozd. Ha nagyon szőke vagy sötét szemöldököd van, és ugyanezzel az árnyalattal szeretnéd kitölteni a réseket, az pigmentáltnak és rajzoltnak fog tűnni, de nem töltöttnek. Hasonlóképpen, a szemöldökszínnek sűrűséget vagy nagyobb mélységet kell teremtenie, de nem szabad megváltoztatnia a tónusát.
 • Ha kétségek merülnek fel, a legjobb, ha semleges vagy hűvös árnyalatokat választ. A bőrtónus segít meghatározni, hogy a meleg vagy hideg színek mennyire egészítik ki a szemöldöködet. Ha például sárgás a bőröd, akkor meleg árnyalatot kell választanod, hogy ne tűnjön szürkének vagy hamvasnak. Az egyetlen kivétel a szabály alól a vörös hajúak.
Szeretnél Te Is Profin Kidolgozott Szemöldököt Ezzel A 11 Tippel Te Magad Is Elkészítheted

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!