Szeretnél Fogyni Anélkül, Hogy Felkelnél A Székedből? Ezt A 6 Dolgot Kell Tenned:

Mivel a munka miatt oly sokan ülnek napjuk nagy részében, az egészségügyi problémák már fiatalabb korban kezdenek megjelenni az embereknél. Az olyan problémák, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a derék körüli felesleges testzsír nagy valószínűséggel megjelennek.

 

Ezért létfontosságú, hogy a hosszabb ideig tartó ülés után, vagy ha lehetséges, az ülő helyzetben töltött idő alatt szórványosan mozogjunk. Vannak olyan gyakorlatok is, amelyeket a székben ülve is végezhetsz, amelyek segíthetnek felpörgetni az anyagcserét és kalóriát égetni.

 

6 “kényelmes” edzésmódszer, ami segít eltüntetni a fölösleges kilókat:

 

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

1. Soleus fekvőtámasz

 

A soleus-izom az alsó lábszárad hátsó részén található, és ez az, amelyik a járásért, a futásért és az ugrálásért felelős. Amit a tudósok egészen a közelmúltig nem fedeztek fel, az az, hogy ezt az izmot akár ülve is aktiválhatod. Csak fel kell emelned a sarkadat néhány körzés erejéig. A kutatás eredményei 52%-os javulást mutattak a vércukorszint-ingadozás stabilizálásában.

 

Nem csak ez, hanem az is lehetséges, hogy elégetjük a vérben lévő zsírt, amely hozzájárul a magas koleszterinszinthez. Ez azért van, mert a soleus izom a vércukorszintet használja energiaellátáshoz, nem pedig a glikogént, mint testünk más izmai.

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

2. Fitneszlabdán ülve

 

A hagyományos irodai szék alternatívája lehet egy egyensúlyozó labda vagy fitneszlabda. Ennek a labdának az az előnye, hogy arra késztet, hogy a törzsizmaidat is igénybe vedd, hogy képes legyél megtartani az egyensúlyodat. Így jó testtartást tarthatsz, és beállíthatod, ha a problémád a rossz testtartás.

 

Ha a labdát az irodában szeretnéd használni, 1 óra rajta ücsörgés 150 kalória elégetésében segít.

 

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

3. Fali ülés

 

Tegyük fel, hogy szeretnél egy kis szünetet tartani. Nem kell mást tenned, mint megkeresni a legközelebbi falat, és a hátadat nekitámasztani, miközben behajlított térdekkel lecsúszol. Nem kell túl közel csúsznod a padlóhoz. Válaszd ki azt a hosszt, amelyikben kényelmesebben érzed magadat, és maradj ott körülbelül 20 másodpercig.

 

Ez a kis gyakorlat és mozgás segít megdolgoztatni a négyfejű combokat, a farizmokat és a vádlikat. Győződj meg róla, hogy körülbelül fél méternyire vagy a faltól, és hogy a térdeid megfelelően behajlítva vannak a helyes testtartás érdekében.

 

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

4. A hasizmok összeszorítása

 

Lehet, hogy ez nem tűnik nagy gyakorlatnak, de valójában egy nagyon egyszerű és könnyű eszköz arra, hogy az anyagcserédet ülő helyzetben is mozgásban tartsd.

 

Csak szorítsd össze a hasadat körülbelül 8 másodpercig, majd engedd el az izmokat. 2 sorozat 8 ismétléssel körülbelül 100 kalóriát égethetsz el.

 

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

5. Ülő hasizom

 

Ülő helyzetben dolgozni a hasizmokon talán nehéznek hangzik, de valójában nagyon egyszerű. Mindössze annyit kell tenned, hogy a lábaidat egyenes vonalban, 45 fokos szögben felemeled magad előtt. Ezután hajlítsd be a térdeidet, amíg majdnem a mellkasodig érnek, majd nyomd vissza őket a kiinduló helyzetbe. Ezzel az egyszerű gyakorlattal 75 kalóriát égethetsz el, ha 3 sorozatot végzel 20 ismétléssel.

 

6 Small Movements That Can Help You Burn Calories From Your Chair

6. Kezdj el mocorogni

 

Bár a mocorgást gyakran olyan emberekkel hozzák összefüggésbe, akik nem figyelnek oda, és kényelmetlenül érzik magukat vagy stresszesek a környezetükben, valójában remek ötlet lehet arra, hogy az anyagcseréd zavartalanul működjön, miközben sok órát ülsz az íróasztalodnál.

 

Ez azért van, mert folyamatosan mozgásban vagy, még akkor is, ha csak a lábad mozog jobbra-balra, vagy ha ülés közben ringatózol és változtatod a pozíciót. Ha történetesen napközben állandóan mocorogsz, akár 300 kalóriát is elégethetsz.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!