Szabadulj Meg A Nem Kívánt Szőrzettől, Ezzel A Természetes És Olcsó Módszerrel:

Hogyan lehetséges megszabadulni a testszőrzettől véglegesen? Ezt a sűrűn ismételt kérdést már szinte minden nő feltette, aki egy cseppet is ad magára. Az alábbiakban a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési technikákat mutatjuk be, valamint egy természetes otthoni megoldást is, ami sokak szerint végre egy tartós megoldást jelenthet.

 

Gyantázás:

A két, hihetetlenül rövid ideig tartó megoldás mellett több olyan módszer is van, amellyel tartósabb eredményt érhetünk el. Egyik ezek közül a gyantázás, amelyet hidegen és melegen is alkalmazhatunk. A gyantázás azért eredményez tartósabb, körülbelül egy hónapos hatást, mert nem csupán a bőr felületén távolítja el a szőrzetet, hanem úgymond gyökerestől kihúzza a szőrszálat a szőrtüszőből. Legnagyobb gyengesége az, hogy fájdalmas.

Szőrtelenítő krémek:

A tartósság szempontjából egyébként a borotva „társa” a szőrtelenítő krém, amely szintén csupán a bőr felszínén távolítja el a szőrszálakat. A borotvával ellentétben viszont a krémeknek hihetetlenül magas a vegyianyag-tartalma, ezért allergiás reakciókat okozhat, így inkább az előbbi használata ajánlott.

Epiláló gép:

Az epiláló gép egy jó választás, ha az ember jól tűri a fájdalmat. A gép feje elég kicsi, ezért amíg végighaladunk egy nagyobb felületen, elég rengeteg kellemetlenségben lesz részünk. Egy idő után viszont meg elképzelhető szokni, és otthoni szőrtelenítésre ez az egyik legjobb választás. Az epilátor is okozhat szőrtüszőgyulladást, mert használatuk után szintén visszafelé nőhet a szőr.

A borotválás:

Körülbelül három napig tart a borotválás hatása, ezért hihetetlenül sűrűn kell a borotvát felhasználni ahhoz, hogy egyfolytában sima legyen a bőrfelület. A borotválásnál egyfolytában alkalmazni kell valamilyen síkosítót, ez elképzelhető az egyszerű szappantól elkezdve a tusfürdőkön át a kifejezetten erre a célra készített habokig bármi. A cél, hogy ne a száraz bőrfelületet kezdjük borotválni. Legnagyobb erőssége mindenképpen az, hogy nagy területeket gyorsan meg tudunk szabadítani a szőrtől, és a közhiedelemmel ellentétben kevés mellékhatása van. Jelentkezhet bőrirritáció, bőrtrauma, tehát elvághatjuk a bőrt, illetve különféle kórokozókkal fertőződhetünk meg. Ez viszont a borotva folyamatos cseréjével elkerülhető: fontos, hogy egyfolytában saját eszközt használjunk, és az úgynevezett egyszer használatos borotvát legtöbb három-négy alkalom után cserélni kell. Létezik az a tévhit, hogy a borotválástól erősödik a szőrzet, illetve több is nő belőle, ám ez csupán egy legenda. Minden egyén számára genetikailag meghatározott a szőrszálak előnye, színe, illetve a hajhagymák száma, ezeket a borotva nem fogja módosítani

Lézeres megoldás:

Általában 6-8 alkalomra is szükség elképzelhető, az ára viszont eléggé magas, így kevéssé hozzáférhető, mint az ideiglenes megoldások. Azt is tudni kell, hogy a nevükkel ellentétben ezek a módszerek sem egészen véglegesek, hiszen évente minimum egy-két alkalommal meg kell ismételni a kezelést ahhoz, hogy ne kezdjen el újra nőni a szőrzet.

 

A legtöbben a hagyományos módszereket használják szőrtelenítésre, azonban ez nem a legjobb megoldás. Rengeteg időt vesz el, nem végezhető bárhol, bármikor, és akár mégdúsabb lehet tőle a szőrzet. Létezik viszont egy olyan természetes megoldás, mely meggátolja a szőr növekedését, így folyamatos használata által akár végleg búcsút inthetünk a kellemetlen testszőrzetnek.

Ezekre a természetes hozzávalóra lesz szükséged:

2 evőkanál citromlé

2 evőkanál méz

1 evőkanál vízbe áztatott zabpehely

Alkalmazás:

Alaposan össze kell keverni az összes hozzávalót, amíg egy homogén masszát kapunk belőle.

Ezután fessük be vele azokat a területeket, ahol nemkívánatos szőrszálat látunk.

Hagyjuk 5 percig állni, ezután mossuk le. A megfelelő hatás elérése érdekében hetente 2-3 alkalommal alkalmazzuk ezt a módszert.

Egy hónap múlva már biztosan nem kell küzdenünk többet a bajusz-problémával.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!