Pszichológusok Szerint Így Lehet Felismerni Egy Érzelmileg Instabil Személyt:

Az önbizalomhiány az egyik legfontosabb dolog, amely befolyásolja az imázsunkat, az életünkkel való elégedettségünket és az érzelmi stabilitásunkat. De az biztos, hogy nagyjából mindenki érzi magát néha szégyenlősnek. És valószínűleg megdöbbenne azon, hogy hányan próbálnak megküzdeni a félénkségükkel.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk az érzelmileg instabil emberek 9 tipikus jelét. Ezek a jelek gyakran a félénkségen alapulnak.


A népszerűség iránti vágy

Sokan szeretnének népszerűek lenni. De minden attól függ, hogy valaki mennyire akarja. Ha van egy igazi barátod vagy egy baráti társaságod, nem szabad rosszul érezned magad, ha valaki népszerűbb nálad. Jól kell érezned magad.

De a 21. században élünk, amikor az internet nagyon fontos. Ezért sokan szeretnének népszerűek lenni az interneten. És ha kész vagy bármit megtenni azért, hogy több kedvelést vagy nézettséget kapj, akkor meg kellene próbálnod megérteni, mi hajt téged, és talán még egy terapeutát vagy szakembert is fel kellene keresned, hogy segítsen meghatározni a népszerűség iránti vágyad gyökerét.

Kétségek a megjelenésükkel kapcsolatban

Meg fog lepődni, de még a legvonzóbb embereknek is gyakran vannak kétségeik a külsejükkel kapcsolatban. És ez teljesen normális. Nem lehetsz mindig 100%-ig biztos abban, hogy mindig tökéletesen nézel ki. Mindannyiunknak vannak rossz napjai és rossz hangulatai, és sok más tényező is befolyásolhatja a megjelenésünket.

Próbáld meg megtalálni az előnyöket a megjelenésedben, és emeld ki őket. Ettől magabiztosabbnak fogja érezni magát.

Törődik valaki más véleményével

Ha állandóan az zavarja, hogy azon gondolkodik, mit gondolnak mások arról, amit tesz vagy mond, akkor megnyugodhat. A helyzet az, hogy sokan gondolkodnak ugyanarról a dologról. Mindenki fél a szavaira és tetteire adott negatív reakciótól. Az emberek általában nem aggódnak annyira a megjelenésed és a viselkedésed miatt.

Próbálja megkérdezni a kollégáit, hogy mit viselt 2 nappal ezelőtt. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbbjük nem fog tudni válaszolni. Nem baj, ha nem aggódsz ezek miatt a dolgok miatt, és továbbra is úgy élsz, ahogyan szeretnél.

Reakció az elutasításra

Senki sem szereti, ha visszautasítják. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor úgy érezzük, hogy valaki szándékosan utasítja el az ötleteinket, még akkor is, ha az illetőnek vagy az illetőknek nem állt szándékában megsérteni minket. Ha negatív reakciót hallasz az ötleteidre vagy a javaslataidra, az nagyon árthat az önbecsülésednek, különösen akkor, ha amúgy is küzdesz az önbizalmad építésével.

De gondoljunk arra, hogy más emberek is aggódnak emiatt. És néha te lehetsz az a személy, aki visszautasítja valaki más ötleteit. Próbáld megérteni, hogyan éreznek mások ezekben a helyzetekben, és megérted, hogy nem vagy egyedül.

Magas elvárások

Nagyszerű, ha valaki sokat vár el magától, és el is éri a célját. Erősnek és büszkének érzik magukat. Ez arra készteti őket, hogy folytassák és újabb célokat érjenek el.

De ez nem történik meg egy szempillantás alatt. A siker egy hosszú és fárasztó folyamat eredménye, ezért ne reménykedjünk gyors eredményben. Ellenkező esetben kudarcot fogsz vallani és csalódni fogsz.

Ne várd el magadtól vagy másoktól a lehetetlent, és soha ne hagyd abba azt, amit elkezdtél.

Féltékenység

Sokan azt hiszik, hogy mások sokkal boldogabb életet élnek az alapján, amit az interneten látnak. Az igazság azonban az, hogy az online közzétett fotók nem elegendőek ahhoz, hogy másoknak pontosan megmutassák, milyen valakinek az élete. Az élettel és önmagunkkal való elégedetlenség érzése elég gyakori jelenség, és ez olyasmi, amivel még a “legboldogabb” emberek is küzdenek néha. Az Instagramon található kivételesen boldog fotókat kifejezetten úgy választják ki, hogy valakinek az életének legjobb aspektusait mutassák meg.

Ha belegondolsz, észreveheted, hogy rengeteg olyan ember van körülötted, aki pontosan ugyanezekkel a problémákkal küzd. És valaki valószínűleg azt gondolja, hogy a te életed tökéletes.

Devalváció

Még egy probléma, hogy egyesek biztosak abban, hogy mások nem értik meg őket. Azt gondolják, hogy senki sem érezheti ugyanazt.

Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a saját problémáink fontosabbak, mint másé. De ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kellene hagynunk azokat az embereket, akik valóban támogatni szeretnének minket.

Szükségünk van mások véleményére

Ha nagyon sokáig tart, amíg döntést hozol, az azt jelenti, hogy nagyon bizonytalan vagy. Valószínűleg ilyen helyzetekben gyakran kikéri azoknak az embereknek a véleményét, akik fontosak önnek.

Ha valaki kikéri a véleményedet, próbáld meg nem ráerőltetni a saját álláspontodat, hanem segíts neki megérteni, hogy mit is akar valójában.

Megpróbálsz birtokolni egy közeli személyt

Ha azt gondolod, hogy a közeli embereknek mindenáron szeretniük kell téged, és bármikor készen kell állniuk arra, hogy segítségedre legyenek, amikor csak szükséged van rájuk, akkor légy óvatos, mert ez az út nem vezet sehová. Minden embernek megvannak a saját vágyai, és ezek eltérhetnek a tiédtől. És ez teljesen normális, mert ők emberek – nem a szolgáid.

Tehát, ha legközelebb valaki megtagadja a segítséget, és megmagyarázza, miért nem tud segíteni neked, próbálj meg te magad tenni valamit, ahelyett, hogy megsértődnél.

Pszichológusok Szerint Így Lehet Felismerni Egy Érzelmileg Instabil Személyt

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!