Nincs Is Jobb A Nagy Hőségben, Mint Ez A 3 Összetevőből Álló Házi Vanília Fagylalt:

Ez a 3 összetevőből álló vaníliafagylalt életed leggazdagabb és legkrémesebb fagylaltja lesz, és a legjobb dolog benne, hogy nem szükséges hozzá különleges hozzávaló vagy fagylaltgép!

 

Miért ne használj fagylaltgépet

 

Nekem is van egy fagylaltkészítő gépem. Azt hiszem, körülbelül egy húszasba került. Még a tálat is állandóan a fagyasztóban tartom, ha esetleg a fagylaltkészítésre támadna kedvem. Egyszerű, és még szórakoztató is. De… ritkán használom. Valójában, amikor olyan receptet olvasok, amiben fagylaltgépet kérnek, a szívem elszorul. És lapozok egyet. Először is, nem tűnik túl jó receptnek, hiszen szinte bármi olyan állagú lesz, mint a fagylalt, ha betesszük a gépbe és felforgatjuk.

 

Másodszor, a fagylaltgépek egyszerűen nem csinálnak túl sok fagylaltot, és mindig egyenetlenül fagyasztják a fagylaltot, így a gép peremén egy réteg fagylalt marad, amely szilárdra fagyott. És mivel a belseje tapadásmentes, az egyetlen módja annak, hogy a fagylaltot kiszedjük, az, hogy megolvasztjuk. És akkor az már nem fagylalt!

 

Miért működik ez a recept

 

Jó oka van annak, hogy ez a módszer működik, és sima, krémes fagylaltot készíthetsz vele mindenféle felhajtás nélkül. Méghozzá anélkül a jégkása nélkül, amit más módszerektől várhatsz, például azoktól, amelyek azt mondják, hogy keverd össze és fagyaszd le a keveréket, majd óránként keverd meg, vagy ilyesmi.

 

Ebben a receptben a hozzávalóknak nagyon alacsony a nedvességtartalma. Ha bármelyik egyszerű hozzávalót helyettesíted, nem ígérem, hogy jó eredményt kapsz. Az ilyen egyszerű recepteket, mint ez, tényleg úgy a legjobb elkészíteni, ahogy van, ha egyáltalán lehetséges.

 

3 összetevőből álló vanília fagylalt recept:

 

Elkészítési idő: 5 perc

 

Mennyiség: 2 liter fagylalt

 

Hozzávalók

  • Fél liter kemény tejszínhab, hűtve
  • 400 ml cukrozott sűrített tej (házi vagy bolti)
  • 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat

 

Utasítások

  1. Tegyük a tejszínt a habverővel felszerelt standmixer táljába (vagy egy nagy tálba kézi mixerrel), és közepes-nagy sebességen verjük a tejszínt, amíg kemény csúcsok nem alakulnak ki.
  2. Öntsük a cukrozott sűrített tejet és a vaníliát a tejszínhabos tálba, és addig keverjük a tejszínhabot, amíg csak néhány világos fehér csík marad.
  3. Öntsük a keveréket egy legalább 2 liter űrmértékű, fagyálló, fedeles edénybe, és simítsuk el a tetejét.
  4. Fedjük le szorosan, és tegyük a fagyasztóba, amíg megszilárdul (legalább 4 óra).
  5. Tálaljuk közvetlenül a fagyasztóból. Egyáltalán nem kell felolvasztani, hogy kanalazható legyen.
Nincs Is Jobb A Nagy Hőségben, Mint Ez A 3 Összetevőből Álló Házi Vanília Fagylalt

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!