Jóga Kezdőknek: Napi 30 Perc Jóga Távol Tartja A Fölösleges Kilókat

A jóga mindig is ismert volt arról, hogy kiválóan alkalmas a fogyásra és a jó egészségre. Számos előnye van, például javítja a fókuszt és a koncentrációt. A jóga elég gyors, és sok pozíciót lehet gyakorolni. Íme néhány olyan jógamozdulat, amelyet a kezdők is könnyen elvégezhetnek.

 

 

Végezze őket fél órán keresztül minden nap és az eredmények sem fognak elmaradni!

1. Fa póz

Ez a póz egyensúlyt biztosít és erősíti a törzsedet. Ezzel a pózzal megfeszítheted a hasizmaidat. Úgy kell állnod, hogy a lábaid vállszélességben legyenek egymástól. A bal lábadat fokozatosan hozd fel, hogy a lehető legmagasabbra, a jobb combodra támaszkodjon. Tartsd a pozíciót 30 másodpercig, majd ismételd meg.

2. Fél előrehajlás

A combizom, a hát és a csípő megfeszülne, ha ezt a jógapózt végeznéd. Hajlítsd előre a hátad alsó részét, a hátadat tartsd egyenesen, és közben szívd be a levegőt, hogy érezd, a köldököd mélyen beássa magát. Tartsd a pozíciót 30 másodpercig.

3. Felfelé néző kutya

A mellkasodon kell feküdnöd, a karjaid legyenek behajlítva, a kezeid pedig laposak. Ezután tolja fel a törzsét úgy, hogy a karjai egyenesen a vállai alatt vannak. Ezután a térdet és a csípőt is fel kell emelned a talajról, így a tested egyenes vonalban lesz. Tartsd a pozíciót legalább 30 másodpercig szintén, és ismételd meg.

4. Csónakpóz

Ez a póz jót tesz a hasizmoknak. A lábaidat egyenesen kell felemelned, a hátad pedig 60 fokos szöget kell, hogy zárjon be a padlóval. Ebben a pózban csak a feneked segítségével ülsz a padlón. A kezeidet tartsd egyenesen, és érintsék a térdeid oldalát.

5. Istennő póz

Ez a póz kinyitja a csípődet, és igazán intenzív lenne. A lábaid legyenek 3-4 lábnyira egymástól, majd kezdj el mélyen behajolni, 90 fokos szöget zárva be a padlóval. Ez növelné a combjaid nyújtását és feszítené őket.

Ha még nem ismernéd a jóga legalapvetőbb pózait, vagy egyszerűen csak könnyebb gyakorlatok érdekelnének az alábbi ajánlott cikkünkben részletesen bemutatjuk az alapokat és a kezdő pózokat.

Ajánlott Cikk: Jóga Kezdőknek: 10 Egyszerű Jóga Póz, Amivel Elindulhatsz

Jóga Kezdőknek Napi 30 Perc Jóga Távol Tartja A Fölösleges Kilókat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!