Mitől Lesz Valaki “Sikerre Ítélt”? Ez A 4 Jellemző Mindegyikükben Közös…

A siker egy elmejáték. Ha ezt nem hiszed, akkor nézzél körül jobban.

 

Rengeteg olyan ember van, akinek rendkívüli tehetsége, szenvedélye és őrült képességei vannak, de nem megy nekik az üzlet, vagy nem nyernek az élet játékában. Ismersz egy tehetséges iparost vagy edzőt, aki alig tud megélni?

 

Talán egy hihetetlenül okos és céltudatos vállalkozó barátja vagy, aki nem tudja kifizetni a lakbért. Lehet, hogy ez a tehetséges, de nem túl sikeres ember te vagy. Lehet, hogy azt gondolod: “Tudom, hogy megvannak a képességeim a sikerhez, de fogalmam sincs, hogyan fogom kifizetni a számlákat ebben a hónapban”.

 

Amikor a csúcsra jutásról van szó, a tehetség, a képességek és a szenvedély mind az összkép részei, de nem az egésze. A többi? Minden a gondolkodásmódon múlik.

 

Íme a 4 legerősebb gondolkodásmódbeli tulajdonság, ami a sikeres embereket jellemzi.

 

1. jellemző: Kezdd el. Aztán fejezd be

 

Készen állsz, hogy elérd a céljaidat. Elhivatott vagy és felkészültél. Nem bánod, ha meg kell dolgoznod azért, hogy elérd a célodat. Sőt, már alig várod.

 

Így amikor izgalmas projektek és együttműködések kerülnek a látókörödbe, igent mondasz… mindegyikre. Úgy gondolod, hogy a sikerhez az kell, hogy egyszerre egy csomó projekted legyen. Azonban ez nem így működik.

 

Az igazán sikeres emberek nagyon körültekintően választják ki a projekteket, amelyeken dolgozni fognak. A fő céljuk az, hogy végigvigyék és befejezzék, amit elkezdenek. Nem számít, milyen jó a projekt, milyen nagyszerű az ötlet, nem fogsz eredményeket vagy hatalmas előrelépést látni az életedben és az üzletedben, ha soha nem fejezed be, amit elkezdtél.

 

Ne feledd: ha egy-két jó projektért mindent megteszel, az jobb, mintha száz nagyszerű projektet félbehagynál.

 

2. jellemző: Növekedj!

 

A növekedési gondolkodásmód abból a meggyőződésből fakad, hogy a siker elérése a folyamatos, következetes fejlődésről szól. Ha növekedési gondolkodásmóddal rendelkezel, akkor a sikert inkább útnak tekinted, mint célnak. Ez azt jelenti, hogy mindig nyitott vagy a tanulásra és a fejlődésre, amíg el nem éred a céljaidat.

 

A sikeres emberek növekedési gondolkodásmóddal rendelkeznek, és szívesen próbálkoznak addig, amíg el nem érik, amit akarnak. Hajlandóak mindenféle stratégiát és technikát kipróbálni, mert tudják, hogy végül eljutnak oda, ahová szeretnének… És igazuk van.

 

3. jellemző: Pozitív belső meggyőződések kialakítása

 

Ez arról szól, hogy a negatív hiedelmekkel le kell számolnod. El kell hinned, hogy sikerrel járhatsz, mielőtt sikerrel jársz, mert a hiedelmeid befolyásolják a külső viselkedésedet és cselekedeteidet.

 

Ha erősen hiszel abban, hogy képes vagy a sikerre, akkor természetes módon a problémák helyett a megoldásokra fogsz összpontosítani. Ha a magadról és a céljaid elérésére való képességedről alkotott hiedelmeid negatívak, szinte lehetetlen elérni, amit kitűztél magad elé.

 

Még ha sikerül is elérned a célodat, a sikerhez vezető út egy nagyon meredek, és pokolian nehéz emelkedő lesz. Minden egyes győzelmet nehezen megnyert háborúnak fogsz érezni. Minden akadályt leküzdhetetlennek fogsz érezni. A legtöbb ember már jóval azelőtt feladja, hogy felérne a csúcsra.

 

A sikeres emberek elkerülik ezt a csapdát, mert képesek olyan előrevivő lépéseket tenni, amelyek összhangban vannak a pozitív belső meggyőződésükkel. Képesek felkelni a nehézségek után, és megtenni a megfelelő lépéseket, amelyek segítenek nekik abban, hogy szuper eredményesekké váljanak.

 

Azok, akik nem hisznek abban, hogy képesek megbirkózni az akadályokkal, meg sem próbálják. Ők már azelőtt veszítenek, hogy a játék elkezdődne.

 

4. jellemző: Fogadd el magad

 

A sikeres emberek megértik, hogy kik is ők valójában. Ismerik a céljaikat és az álmaikat. Ismerik az értékeiket, a készségeiket és a képességeiket. Hihetetlenül tisztában vannak a gyengeségeikkel is. Nem próbálnak mindenben csodálatosak lenni, és nem adják fel a saját személyiségüket, hogy másokhoz hasonlóvá váljanak.

 

Ha ki nem állhatod a bulikat és a kapcsolatépítő rendezvényeket, talán az otthon maradás és az online eseményeken keresztül történő kapcsolatteremtés a legjobb számodra. Ha tudod, hogy nem tudsz eligazodni a vállalkozói lét bizonytalanságában, talán dolgozz valakinek, akit példaképnek tekintesz, és bízz abban, hogy ez az az út, amely a legnagyobb örömet és kiteljesedést hozza neked.

 

A sikerre ítélt emberek soha nem felejtik el, hogy a gondolkodásmódjuk a legfontosabb a folyamatos siker elérésében. Ha erőfeszítéseket teszel, hogy dolgozz a gondolkodásmódodon, akkor az összes többi hihetetlen személyiségjegyed és képességed összeáll, hogy eljuttasson a célodig.

 

És a legfontosabb előny? Sokkal jobban fogod élvezni az utat.

Mitől Lesz Valaki “Sikerre Ítélt” Ez A 4 Jellemző Mindegyikükben Közös…

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!