Mit Árul El A Magasság Egy Nő Személyiségéről? A Tanulmányok Szerint Elég Sokat…

Felmerül a kérdés, hogy a legjobb dolgok kis vagy nagy csomagokban érkeznek-e. Az igazság az, hogy több tanulmány is bizonyítja, hogy a magasság előre jelzi a nők karrierjével és személyes fejlődésével kapcsolatos személyiségjegyeket. És bármi legyen is az eseted, alacsony vagy magas, mindkettőjükben vannak olyan különbségek, amelyek egyedivé teszik személyiségünket.

Vajon a jövőnket már a magasságunk is meghatározza?


1. A magas nők magasra törnek.

Minél magasabb vagy, annál magasabbak az ambícióid. A St. Andrews Egyetem és a Stirlingi Egyetem kutatása szerint a magasabb nők általában ambiciózusabbak, és inkább a karrierépítésre koncentrálnak, mint a családalapításra.

Miután megvizsgálták a különböző ausztrál, kanadai, brit és amerikai nőkre alkalmazott kérdőív eredményeit, a pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy az átlagnál magasabb nőkről úgy vélik, hogy magabiztosabbak, karrierorientáltabbak és dominánsabbak.

2. Az alacsony nők anyáskodóbbak.

Az Egyesült Királyság pszichológusai továbbá megállapították, hogy az alacsonyabb nők inkább a hosszú távú kapcsolatokat részesítik előnyben a férfiakkal, és ezért inkább gyermeket vállalnak. Az 1,51 és 1,58 közötti brit nők nagyobb valószínűséggel alapítanak családot, és 42 évesen már stabil házasságban élnek.

3. Másrészt a magas nők hosszabb ideig terhesek.

Az, hogy az alacsonyabb nők hajlamosabbak az anyaságra, nem jelenti azt, hogy a magasabb nők nem. És fordítva, nekik nagyobb valószínűséggel vannak hosszabb terhességeik.

A kutatók 2015-ben arra a következtetésre jutottak, hogy az anya magassága közvetlen hatással van a terhesség hosszára. Ennek több oka is lehet, többek között a gének és a táplálkozás a nők egész életében, ami előrevetítheti, hogy a magasabb nőknek kevesebb koraszülött gyermekük lesz.

4. Az alacsony nők pedig nagyobb valószínűséggel vállalnak több gyermeket.

Bár a magas nőknek hosszabb lehet a terhességük, érdekes módon – és valószínűleg anyáskodóbb személyiségüknek köszönhetően – az alacsonyabb nők, különösen a modern nyugati társadalmakban, inkább több gyermeket vállalnak.

5. A magas nők többet küzdenek a párkereséssel.

Amikor lelki társat kell találni, a tanulmányok azt mutatják, hogy a magas nőknek nehezebb megtalálni a megfelelő partnert. Nem meglepő, hogy az olyan magas hírességeknek, mint Taylor Swift, több albumot is meg kellett írniuk, mire megtalálták az igazit.

A St. Andrews Egyetem és a Stirlingi Egyetem tanulmánya szerint a magasabb nők tesztoszteronszintje kissé magasabb, illetve az ösztrogénszintjük alacsonyabb lehet, ami miatt férfiasabb személyiséggel rendelkezhetnek.

Ennek eredményeképpen, függetlenül attól, hogy a magas embereket vonzóbbnak tartják-e, a férfiak öntudatlanul a termékenységi tulajdonságokat keresik a nőkben, és az anyásabb vonásokkal rendelkezőknek pluszpontokat adnak.

6. Az alacsony nők nem bíznak meg túl könnyen másokban.

Amikor a bizalom kiépítéséről és a társadalmi interakciókról van szó, az alacsony nőket nehezebb meggyőzni, és nagyobb bizalmi problémákkal küzdenek, mint a magasabb nők.

A bizalom az önbecsüléssel függ össze. 2014-ben végeztek egy tanulmányt, amelyben a résztvevők egy virtuális valóságkísérleten keresztül, egy metrón utazva különböző magasságú avatárokkal kísérleteztek. Az eredmények azt mutatták, hogy az alacsonyabb termetű karakterek hajlamosabbak voltak bizalmatlanabbak lenni a körülöttük lévőkkel szemben, ami kihathat arra, hogy egy csoporthoz képest hogyan érzékelik őket.

Akár magasak, akár alacsonyak vagyunk, ezek a tanulmányok megosztanak velünk néhány érdekes tényt. Nem arról van szó, hogy feltétlenül így kell viselkednünk, elvégre egy bizonyos meghatározott magassággal születünk, de a személyiségünket mi magunk alakítjuk ki menet közben. És ez tesz minket megismételhetetlenné.

Mit Árul El A Magasság Egy Nő Személyiségéről A Tanulmányok Szerint Elég Sokat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!