Minden Amit A Keto Diétáról Tudni Kell: Tényleg Működik?

Ha most hallasz először a keto-diétáról, akkor elmondjuk, hogy mi is ez a diéta valójában:

A “keto” szó a “ketózis” szóból származik, amely a szervezet olyan állapota, amikor a glükóz helyett a szervezet a tárolt zsírt használja fel energiaként. A ketózis állapotot akkor érjük el, ha az elfogyasztott kalóriák 90%-a zsírból származik, nem pedig szénhidrátból és cukorból.

Ahhoz, hogy a fogyás hatásait elérd ezzel a diétával, napi szinten sok zsírt és zöldséget kell fogyasztanod, és sok vízzel kell hidratálnod magad. Általában 3-5 napot vesz igénybe a ketózisba való belépés, és ha ez megtörtént, akkor egy sajátos mentális tisztaságot fogsz észrevenni.

Sokféleképpen lehet mérni a glükózszintedet, hogy ellenőrizni tudd, hogy mély ketózis állapotba kerültél-e már. A legjobb egy olyan készülék használata, amely méri a vércukor mmol szintjét.
Ha ezzel a diétával fizikai erőre akarsz szert tenni miközben sportolsz, akkor nagyobb mennyiségű zsírt kell fogyasztanod a fehérje révén. Az alábbi keto étkezési terv azok számára alkalmas, akik nem sportolnak, miközben ezt a diétát csinálják.
Ahogy fentebb említettem, ennek a ketogén diétának az a lényege, hogy minden kalória, amit elfogyasztasz, zsírból származik és semmi másból. Ha ezt megértetted, akkor akár saját étkezési tervet is készíthetsz anélkül, hogy a könyv szerint járnál el. Azonban számos előnye van annak, hogy a ketózis szintjét bizonyos fajta zöldségek, például avokádó, spenót és saláta fogyasztásával növelheted.

Íme az étkezési terv:

Reggeli
A reggelid a nap legfontosabb étkezése. Soha ne felejtsd el kihagyni, kivéve, ha nagy adag zsírt fogyasztasz egy turmixon keresztül. Ehhez használhatsz tejsavófehérje-kiegészítőket, amelyek tökéletesen elvégzik a feladatot. A reggeli turmixodat azonban soha ne keverd össze gyümölcsökkel, mert az nagy adag glükózt (gyümölcscukor) tartalmaz, ami megakadályozza a megfelelő ketózis állapot kialakulását.

 • 30 gramm tejsavófehérje
 • Avokádó
 • Tejföl
 • Ha turmix helyett rendes reggelit szeretnél, akkor 4 főtt tojást is ehetsz szalonnával.


Ebéd
Az ebédednek a húsról kell szólnia. Az ideális keto ebéd készülhet marhahúsból, csirkéből vagy szardíniából. Íme, hogy mit értek ez alatt:

 • 200 gramm kókuszolajban elkészített csirkehús.
 • Salátasaláta
 • Avokádó
 • Cseresznye paradicsom
 • A csirkét helyettesítheted bármilyen más hússal, vagy még jobb, ha hallal.


Vacsora
A vacsorád legyen egy szuper nagy saláta, fele annyi hússal vagy hallal, mint amennyit ebédre ettél. Itt sincs semmi különös, ugyanaz, mint az ebédedben, csak kisebb adag.

 • Szardínia salátával
 • Feta sajt

Ez minden ebből a diétából. Mint látod, nincsenek különleges összetevők, amiket fogyasztanod kell. Tényleg olcsóbb, mint más diéták, és sokkal gyorsabban égeti a testzsírt, mint más diéták.

Minden Amit A Keto Diétáról Tudni Kell Tényleg Működik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!