Miért Mossák A Japánok 10 Percig Az Arcukat? Ismerd Meg A 4-2-4-es Módszert:

Az egészséges, tiszta bőr eléréséhez időre van szükség, és a japánok megalkották a saját rituáléjukat, hogyan nézzenek ki hibátlanul és hogyan szabaduljanak meg a bőrproblémáktól. A technika 10 percet vesz igénybe, és 3 kulcsfontosságú lépésből áll, amelyekkel ragyogóvá varázsolhatod az arcodat.

 

Szeretnénk megosztani veled néhány titkot, amit a japánok használnak.

Sok ázsiai embernek van egy 4-2-4-es módszere az arctisztításra.

 

A 4-2-4-es módszer egy speciális, idő szerint szakaszokra osztott rendszer.

  • Az olajjal kezdjük 4 percig.
  • Csak ezután használhatsz krémtisztítót 2 percig.
  • Az utolsó lépés pedig az öblítés 4 percig.

Egy szakember szerint, ha ezt a tisztítási módszert használod, akkor nem kell reggel megmosnod az arcodat, csak este. Ráadásul nem is kell minden nap elvégezned. Heti 4 alkalom is elég.

 

Az első 4 perc: az olajos fázis

 

Az olajfázis célja a bőr 4 perces masszírozásával a keringés javítása. Emellett felpuhítja a felső réteget, és segít fellazítani az eltömődött pórusokat. Lényeges, hogy a megfelelő olajat válasszuk ki, amely meg tud ülni az arcunk tetején.

 

A jojobaolaj például felszívódik a bőrödbe. Jobb, ha ricinusolajat használsz, amely segít elmozdítani a pangó anyagokat és kivonni a méreganyagokat.

 

Második 2 perc: a krémtisztító fázis

 

Miután bemasszíroztad az arcodat, vigyél fel egy kis tisztítószert az olaj tetejére. A szakemberek azt mondják, hogy a krémes tisztítószereket részesítik előnyben a habos vagy géles fajták helyett, mert ezek nem szárítják annyira a bőrt. Tisztítsd az arcodat 2 percig gyengéd mozdulatokkal, hogy ne sérüljön az arcod.

 

A harmadik 4 perc: az öblítési fázis

 

Kezdd meleg vízzel 2 percig, majd fejezd be hideg vízzel további 2 percig. A meleg víz segíthet leöblíteni a felesleges olajat a bőrödről, és fokozza a véráramlást a felszínre.

A hideg víz segíthet a pórusok összehúzásában. Ez a technika segít hidratálni a bőrt, így az eljárás után az arcod ragyogónak fog tűnni.

Miért Mossák A Japánok 10 Percig Az Arcukat Ismerd Meg A 4-2-4-es Módszert

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!