Miért Érzik Magukat A Legerősebb Nők Gyakran Belülről Megtörtnek? Ez Miatt A 7 Ok Miatt…

Amikor egy erős nővel találkozunk, úgy érezhetjük, hogy magabiztossága vonz minket. Úgy tűnik, mintha minden meglenne neki: sikeres munka, kedves család, jó egészség, és még arra is van ideje, hogy segítsen a rászorulókon. De a ragyogó mosoly mögött sok ilyen nő olyannyira összetörtnek érzi magát, hogy ez már az egészségére is kihat.

Felsoroljuk azokat az okokat, amelyek miatt oly sok erős nő küzd azért, hogy nap mint nap boldog legyen.


1. Csak önmagára támaszkodik.

Egy erős nő szeret független lenni, nincs szüksége senki segítségére. Az ilyen nő hajlamos magabiztos lenni és önmagára támaszkodni. Kutatások szerint ez még az identitásának része is lehet, ami büszkévé teszi. A probléma az, hogy csak magára támaszkodik, és nem érti meg, hogy néha minden embernek szüksége van segítségre – még neki is.

Lehet, hogy azért, mert nem akar zavarni, vagy mert a segítségkérést gyengeségnek tekinti.

Azonban társas lényekként az embereknek időnként szükségük van segítségre. A pszichológusok egyetértenek abban, hogy jólétünk érdekében szükségünk van rájuk és támogatásukra. Segítséget kérni, amikor szükséged van rá, nemcsak egészséges, hanem nagylelkű is, mert ezzel lehetővé teszed, hogy más is visszakérjen segítséget, amikor neki is szüksége van rá.

2. Mindenki rábízza a problémáit, és ő viszi a vállán a terhet.

Nem meglepő, hogy a családja és a barátai megbíznak benne, hiszen az emberek megbízhatónak tartják. A kutatások szerint ez azért van így, mert a mentálisan erős embereknek nagy a felelősségtudatuk is, amit az emberek integritásként és bölcsességként érzékelnek.

Az erős nő azonban nem osztja meg senkivel a családja vagy a barátai küzdelmeit, és nem is pletykál róluk. Ő viseli az összes szenvedést, amit ráruháznak. És ha a probléma közvetlenül őt érinti, akkor még az is előfordulhat, hogy ő áll az élen a megoldásban vagy a szembenézésben, legyen szó pénzkérdésről vagy betegségről a családban.

3. De a problémáit nem osztja meg senki mással, ezt a terhet mélyen magába zárja.

Az erős nő mindenki más terhét magára veszi, de a sajátját nem osztja meg. Ez bizonyítottan rendkívül magányossá teszi az embereket, és depresszióhoz is vezethet. Néha nem akarja mindezt kiadni magából, mert ez a viselkedés nem illik bele az erős ember felépített identitásába.

Ezzel azonban elköveti azt a hibát, hogy magában tartja a saját és a hozzátartozói, barátai problémáit is. Kutatások szerint szükségünk van a más emberekkel való interakcióra ahhoz, hogy növelni tudjuk a boldogságunkat és megbirkózzunk az élet nehezebb dolgaival. Ha nem osztja meg a problémáit, az nem jó módja az egészséges mentális állapot elérésének.

4. Törődik másokkal, de elfelejti, hogy neki is szüksége van törődésre.

Az erős nő gondoskodik a családjáról és a rokonairól, még az érzelmi terheik egy részét is magára veszi, hogy könnyítsen a terheiken. De közben néha elfelejti, hogy neki is szüksége van törődésre – és mások is elfelejtik. Olyan jól összerakottnak tűnik, hogy senki sem veszi a fáradságot, hogy arra gondoljon, talán nehéz időszakon megy keresztül.

Miután segítséget kapott, néhány barátja talán ”lezárja az ügyet”, és akár feledékenyek, és visszatérnek a saját napirendjükhöz, akár egyszerűen csak szeretnek továbblépni a független életmódjukkal, elfelejtik megkérdezni tőle, hogy jól van-e. És ez a vélt érdektelenség fáj neki.

5. Ez fizikailag is hatással van rá – amikor nem hajlandó megmutatni sebezhető oldalát, károsítja a szív- és érrendszeri egészségét.

Néha a biztonság és az erő képét kell mutatnia a nehéz időkben a kiszolgáltatott emberek, például a gyermekei vagy az idősek előtt. Ha azonban ezt túl rendszeresen teszi, a végén még a szívét is bántja. Egy tanulmány kimutatta, hogy az érzelmek gyakori elfojtása extra terhet ró a szívre, és növeli a szív- és érrendszeri betegségek és más betegségek kialakulásának esélyét.

Kiderült, hogy nem csak belülről érzi magát sérültnek, hanem valóban sérült lehet belülről.

6. Az ereje egy olyan tragikus történet eredménye lehet, amit még nem mesélt el neked.

A “Ami nem öl meg, az erősebbé tesz” mondás pontosan ezt bizonyítja ez a kutatás. Egy nő a tragikus események után rugalmasabbá és keményebbé válhat – akár fel is emelkedhet egy drámai esemény után. Egy erős nő lehet erős, mert tanult és fejlődött egy szerencsétlen esemény után, de ez nem jelenti azt, hogy nem szomorkodik, amikor visszaemlékszik rá. Még mindig ott van az elméjében egy lelki sebhely formájában, és időnként előfordulhat, hogy ettől egy kicsit összetörtnek érzi magát.

7. És vannak napok, amikor összeomlik, és úgy érzi, nem elég erős ahhoz, hogy elvállaljon egy feladatot.

A munkahelyén vagy otthon maszkot ölt magára, de amikor egyedül van, eljön a valóság ellenőrzése, és a bizonytalanságai látogatást tesznek nála. A barátok, rokonok és munkatársak erős nőnek tartják, és sokat várnak tőle. A kutatások azonban azt mutatják, hogy az önkontroll szintje, amelyet magára erőltet, valamint mindenki más vele szemben támasztott magas elvárásai pszichésen károsíthatják őt. Amikor rejtett hibáira és elfojtott érzelmeire gondol, összeomlik.

Azt hiszi, hogy alkalmatlan és nem felel meg a feladatnak. Ez az érzelmeknek ez az össze nem illése kimeríti őt.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!