Mi Történik, Ha Csak A Szádon Keresztül Lélegeznél? 4 Rövid Távú Mellékhatás:

Akár hiszed, akár nem, az újszülöttek nem tudnak a szájukon keresztül lélegezni. Azonban miután átlépjük a 6 hónapos korhatárt, felfedezzük, hogy valójában van egy másik módja is a légzésnek. Bár a szájjon keresztül történő légzés remekül működik, hosszú távon sokkal károsabb lehet számunkra.

 

Jobb, ha nem fosztjuk meg az orrunkat elsődleges funkciójától:

 

1. Megváltozik az arcod.

 

Ha a szádon keresztül lélegzel, előbb-utóbb észreveszed, hogy az arcod megváltoztatja a szerkezetét, és előre és lefelé nő. Gyerekeknél ez jobban észrevehető, mivel az ő arcuk még növekszik. Ahogy a szádon keresztül lélegzel, az állkapcsod és az arcod keskenyebbé válik. Ez viszont az orrod alakjának megváltozását okozza.

 

Emellett keskeny orrlyukak és felső ajak, valamint előre nyitott harapás alakulhat ki.

 

2. Elkezdesz görnyedni.

 

Ha a szádon keresztül lélegzel, öntudatlanul előre billented a fejed, és a vállaid beesnek. Ennek eredményeképpen egy olyan görnyedt testtartás alakul ki, amely a légutak megnyitásának módjaként alakul ki.

 

3. A fogaid bánják.

 

A szájlégzés negatívan befolyásolja a fogaid állását. Sok gyermeknél, akik inkább a szájjal lélegeznek, később görbe fogak és rossz harapás alakul ki. A nyugalmi ajaktartás és a nyelv helyzete is megváltozik, és a fogszabályozás bonyolulttá válik, különösen, ha fogszabályzó viseléséről van szó.

 

4. Nehezebben alszol.

 

Kevesebb oxigén és több szén-dioxid jut a szervezetedbe. Ennek következtében a legtöbb testi funkciód szenved. Emellett nagyobb valószínűséggel horkolsz és nyáladzol, valamint krónikus oxigénhiányban és alvási apnoéban fogsz szenvedni.

Mi Történik, Ha Csak A Szádon Keresztül Lélegeznél 4 Rövid Távú Mellékhatás

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!