Mi Teszi A Boldog Embert? A Tudományos Statisztikák Szerint Ez A 6 Dolog:

A boldogságot nem lehet számokban mérni, de a tudósoknak valahogy mégis sikerült pár adatot összevetve megtalálniuk bizonyos jellemzőket. Kísérletek és felmérések segítségével olyan apróságokat találtak, amelyekről nem is gondoltad volna, hogy a boldog ember jelei lehetnek.

 

6 olyan jel, amelyek statisztikai alapon a legboldogabb embereknél, mind jelen vannak:

 

1. Mindig elkésnek.

 

Azok az emberek, akik mindig késnek, boldogabbnak bizonyulnak, és még tovább is élnek. Azok, akik késnek, általában optimistábbak az időbeosztásukat illetően. Azt hiszik, hogy rövid idő alatt ezer dolgot is el tudnak végezni, de valójában késésben vannak. A későn jövők nyugodtabbak is, és nem esnek pánikba a rohanó helyzetekben.

 

2. Korán kelnek.

 

A reggeli emberek bizonyítottan a boldogabbak. A kutatók összehasonlították a korán kelőket és az éjszakai baglyokat, és megállapították, hogy az utóbbiak kevésbé elégedettek az életükkel, és több mentális betegséggel küzdenek. A korán kelők általában olyan genetikai összetevővel rendelkeznek, amely elnyomja a depressziót és a krónikus betegségeket.

 

3. Lánytestvér.

 

A nővérek ösztönzik a családban a nyitottabb kommunikációt, ami jobb érzelemkifejezéshez vezet. Ennek fő oka valószínűleg az, hogy a lányok könnyebben beszélnek az érzelmeikről, mint a fiúk. Emellett a lánytestvérek javítják a szociális készségeidet, és a fiúk jobban kommunikálnak a lányokkal ez miatt.

 

4. Virágkötőként vagy kertészként dolgozol.

 

Érdekes módon a virágkötők és a kertészek a legboldogabb szakmák. Még a tekintélyes és jól fizetett állások sem nyújtanak ugyanannyi boldogságot. A legkevésbé boldogok például a HR-esek, az informatikusok, valamint a bankárok voltak.

 

5. Finnországban élsz.

 

Az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások nevű szervezete évente ír egy jelentést, amelyben az egyes országok boldogságát értékelik. A legfontosabb tényezők között szerepel a várható élettartam és a társadalmi támogatás. Érdekes módon Finnországot nevezték meg a legboldogabb országnak, ott magasabb az általános életelégedettség.

 

6. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszel.

 

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a résztvevők, akik napi 3-4 adagról 8 adagra növelték a gyümölcs- és zöldségfogyasztásukat, boldogabbak voltak, mint korábban. A boldogságuk mértéke megegyezett azzal, mintha új állást találtak volna.

Mi Teszi A Boldog Embert A Tudományos Statisztikák Szerint Ez A 6 Dolog

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!