Mi Lenne, Ha Csak Tiszta Vízzel Mosnád Az Arcodat? Eláruljuk:

A ragyogó bőrre való törekvésünk során több száz bőrápoló terméket vásárolhatunk. Tisztítószerek, hidratáló krémek, maszkok, olajok – megannyi lehetőség, hogy fiatalnak és frissnek tűnjünk. Mégis nagyot csalódunk, amikor egy krém, amelyhez annyi reményt fűztünk, teljesen tönkreteszi a bőrünket. Akár hiszed, akár nem, egy elhanyagolt barátunk végig karnyújtásnyira volt – a jó öreg víz.

A több szépségápolási termék nem mindig vezet ragyogó bőrhöz.

1. Sima bőrt kapsz.

A tisztítószerek a csíkos bőr okozói lehetnek. Szó szerint megfosztják a bőrödet a természetes olajaitól, így a bőröd száraz és viszkető lesz. Ha azt veszed észre, hogy a bőröd feszül vagy kipirosodik, akkor érdemes egy időre félretenned a tisztítószert, és maradj a víznél.

2. Kevesebb pattanásod lesz.

Azt gondolhatnád, hogy a tisztítószerek segítenek csökkenteni az arcodon lévő olajat, érdekes módon valójában pont az ellenkezőjét teszi. Ha a bőröd dehidratált, automatikusan több olajat termel. Ennek következtében a bőröd kipattogzik, és a pórusaid kitágulnak. Ezzel szemben a hideg víz állítólag csökkenti a faggyú (olaj) termelődését, sőt, még a gyulladást is mérsékli.

3. A bőröd fiatalabbnak fog tűnni.

A hideg víz tonizálja a bőröd, és lassítja az öregedési folyamatot. Ügyelj arra, hogy ne használj forró vizet, mert az károsíthatja a bőrödet, és még több problémát okozhat. A szappanok és tisztítószerek, amelyek általában lúgosak (pH 9-11 között), erodálják a bőrét, és rugalmasságának elvesztéséhez vezetnek. A végén pedig ráncok keletkeznek.

4. Nem kapsz allergiás reakciókat.

Igazi kihívás lehet megfelelő tisztítószert találni az érzékeny és allergiára hajlamos bőrre. Sajnos csak egyféleképpen tudhatod meg, hogy megfelel-e neked – teszteld a bőrödön. Egyes tisztítószerek kémiai égési sérüléseket és allergiás reakciókat okozhatnak, és nem biztos, hogy azonnal kialakul a reakció – az idő múlásával következhet be.

5. A bőröd pihenést kap.

A smink és más szépségápolási termékek negatív hatással lehetnek a bőrödre, és súlyosbíthatják a meglévő állapotokat. Ha vízre váltasz, lehetővé teszed a bőröd számára, hogy szünetet tartson, és külső segítség, krémek vagy hidratálók nélkül végezze a dolgát.

Bónusz: Mi történik, ha teljesen abbahagyod az arcmosást?

Az eredmény a bőrtípusodtól függ. Ha száraz, akkor észre fogod venni, hogy fakóbb lesz. Ha azonban zsíros a bőröd, akkor a pórusaid eltömődnek, és az olaj felhalmozódása miatt több pattanás fog jelentkezni.

Mi Lenne, Ha Csak Tiszta Vízzel Mosnád Az Arcodat Eláruljuk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!