Melyik Görög/Római Istennőhöz Hasonlítasz? Ez A 7 Archetípus Magába Foglal Mindent:

A patriarchális társadalmakkal ellentétben az ősi vallások és kultúrák, amelyek a női utat ünnepelték, az istennőre úgy tekintenek, mint az erő, az együttérzés és a kegyelem megtestesítőjére. Ő bölcs, vad és merész. Nem törődik azzal, hogy szabályokat tartson be, vagy engedelmesen illeszkedjen a társadalmi normákhoz, amelyek arra vonatkoznak, hogyan kell a nőknek kinézniük, viselkedniük és élniük. Ehelyett az istennő olyan tulajdonságokat képvisel, amelyek az intuícióban való bizalom és az önmagunkhoz való hűség fontosságát hangsúlyozzák.

 

Íme hét görög-római istennő archetípus, amelyek különböző típusú nőket képviselnek.

 

1. Athéné, a harcos istennő

 

Athéné a bölcsesség és a civilizáció istennője. Az Athénéra hasonlító nők extrovertáltak és függetlenek. Az istennő ismert éles eszéről, a társadalmi és politikai kérdések megértésének képességéről, és mindenféle tudásra törekszik. A mítosz szerint ő szűz istennő, de ez nem a szigorú kódexek miatt van így. Ehelyett annyira szerelmes az életébe és a céljába; autonómiája és szabadsága mindennél többet számít. Ez nem jelenti azt, hogy hideg és önző lenne. Épp ellenkezőleg, a hangját kölcsönzi azoknak, akik nem tudnak kiállni magukért, és gyakran látni, hogy félelem nélkül vezet nagy csoportokat a csatatéren.

 

Fegyvere: Ő egy karddal és páncéllal rendelkező harcos.

 

Gyermekként: Az Athéné nő valószínűleg ideje nagy részét mohón olvasással töltötte, csillapíthatatlan kíváncsisággal kutatja a dolgok működését, és talán szívesen készített dolgokat a kezeivel.

 

Felnőttként: A nő a prioritásaira összpontosít, nagyon tiszta fejű és ambiciózus, nincs sok ideje flörtölni vagy játszadozni, inkább a fejében van, mint a testében/elszakad az érzékiségétől, inkább az intelligencia és az észjárás inspirálja, mint a külsőségek vagy a szépség, és szilárd és megbízható barát. Kényelmesen, gátlások nélkül versenyez a férfiakkal, és büszke arra, hogy képes intelligens beszélgetéseket vezetni. Nem törődik azzal, hogy feltétlenül igaza legyen.

 

2. Artemisz, a vadon istennője

 

Artemisz hevesen független, mégis befelé forduló. Ő a természet istennője – vad, primitív és tiszta -, a földdel, az állatokkal, a nagyvilággal kapcsolatos ügyekkel foglalkozik. Gyakorlatias, sportos, kalandvágyó, és szereti az egyedül töltött időt. Artemisz annyira biztos önmagában, mint a teremtés tökéletes formája, hogy nem törődik azzal, hogy nőiesnek tűnjön. A kisgyermekek és a kisállatok védelmezőjeként is ismert.

 

A férfira mint védelmezőre vagy gondviselőre nincs szüksége; azonban nagyra értékeli azt a férfit, aki tiszteletben tartja a magány iránti igényét, és élvezi a mély, intuitív kapcsolatot minimális beszéddel vagy fecsegéssel. Húgával, Athénével ellentétben Artemisz intuitív módon érti meg a testét, és élvezettel kihasználja az öt érzékszervét, befogadja a természet látványát, hangjait és ízeit.

 

Fegyvere: Artemisz íjjal és nyíllal van felfegyverkezve.

 

Gyermekkorában: Az Artemisz nő valószínűleg kislányként imádott a szabadban lenni. Ő lett volna a tipikus vadgyerek, aki fákat, növényeket fedez fel, állatokat figyel meg, vagy egész nap patakokban vagy tengerpartokon úszkál. A babák, a lányokkal kapcsolatos tipikus játékok vagy az öltöztetős játékok alig vagy egyáltalán nem érdekelték volna.

 

Felnőttként: Szüksége van az én-időre és a természettel töltött időre, különben ingerlékenynek vagy kimerültnek érzi magát. Olyan karriert fog választani, ami a szenvedélye; jó gyógyító, állatszakértő, biológus, környezetvédő lesz belőle. Született feminista, és odafigyel más nőkre, és nem fél kiállni értük. Anyaként egyensúlyt tart a bőséges szeretet és a gyermekei számára biztosított szabadság között, hogy felfedezhessék identitásukat.

 

3. Héra, az egyesülés istennője

 

Héra extrovertált, és sok külső dolog felett gyakorol ellenőrzést. Ő képviseli a szent egyesülést és a házasságot is. A partnerségre és a stabil család felépítésére összpontosít. Bár temperamentumos, elég bölcs ahhoz, hogy hosszú távon lásson. Héra a leghatalmasabb isten, Zeusz felesége volt. Élvezi a melegséget, a stabilitást és a státuszt, amely egy erős és elismert férfival kötött házasságából fakad.

 

Egy Héra nő nem engedelmes, hanem érzelmileg sebezhető, mivel nagyra értékeli az intimitást és a hűséget. Tehetsége a férfias és a nőies energiák kiegyensúlyozásában rejlik a kapcsolatokon keresztül, legyen szó akár párokról, akár barátokról.

 

Fegyvere: Héra mindig közel tartja koronáját és királyi jogarát.

 

Gyermekként: Valószínű, hogy háziasdit játszott, de nem anyaként vagy nevelőként, hanem királynőként. Valószínűleg ő volt a moderátor a párok vagy a harcoló barátok között. Jobban szereti a benti életet, és számára fontos, hogy kivel társul.

 

Felnőttként: A családja iránti kötelességtudata magas. Nincs túl sok női barátnője, hacsak nem párkapcsolatban is élnek. Időt szán arra, hogy stabil és biztonságos teret teremtsen szerettei számára. Magas követelményeket támaszt magával és a gyermekeivel szemben.

 

4. Perszephoné, a misztikus istennő.

 

Introvertált, és a belső világ tudásával és bölcsességével rendelkezik. Ő az alvilág istennője, a fájdalmas, de bölcsességben és spirituális felismerésekben gazdag hely.

 

Keresi a rokon lelkeket, akik gyakran kívülállók, és lélekemelő beszélgetéseket folytat a kiválasztott kevesekkel. Ő egyben az optimizmust és reményt sugárzó archetipikus gyermek is – annak ellenére, hogy a sötét alvilágon keresztül tett utazást. Utazása során kénytelen feladni fegyvereit, és cserébe bölcsességre tesz szert.

 

Fegyvere: Nincs fegyvere, a tavaszi leveleket viszi magával.

 

Gyermekként: Valószínűleg szeretett egyedül lenni, zenét hallgatni vagy álmodozni. Lehet, hogy bántalmazás vagy valamilyen trauma érte (alvilág), ami az önismeret és gyógyulás útjára indítja.

 

Felnőttként: Kemény lélek. Átmehet egy olyan szakaszon, amikor nehezen mond nemet, és hajlamos arra, hogy másokat helyezzen előtérbe. Fájdalmai ellenére bízik az intuíciójában, hogy az vezeti őt, és a spirituális felfedezések révén erős lesz. Valószínűleg empatikus, és magába szívja mások érzelmeit és energiáit. Bölcsessége jó gyógyítóvá, terapeutává, íróvá, kertésszé, orvosi intuitívvá teszi. Nemcsak önmagát, hanem a párját is igyekszik meggyógyítani a kapcsolatukon keresztül.

 

5. Aphrodité, a szerelem és az érzékiség istennője.

 

Aphrodité játékos istennő, aki gyönyörködik a szépségben és a szerelemben. Szexualitása szent, és a testi egyesülést semmivel sem tartja kisebbnek, mint a spirituális kapcsolatot. Aphrodité Vénuszként, a szerelem istennőjeként is ismert. Az Aphrodité nő minden formában inspirálja a művészeteket, és jól érzi magát a testében, ellentétben a többi mámoros istennővel. Félelmet nem ismerő, önmagába szerelmes, és a szépséget imádja annak minden változatos formájában.

 

Bár az Aphrodité nőt sok férfi üldözi, és szabadon fedezi fel a szexualitását, nem köti egyetlen férfi sem, és nem is könnyelmű a választásaival. A szerelem bölcs istennőjeként inspirálja és bátorítja a művészeket, zenészeket, költőket és mindenféle alkotókat. A hozzá közel állók gyakran mélynek és megindítónak találják együttérzését.

 

Fegyvere: Mágikus öv

 

Gyermekkorában: Valószínűleg nagyon bájos, megnyerő és játékos volt. Élvezi a figyelmet és a reflektorfényt. Azonban már gyermekként is mélyen tiszteli az egyéni stílusokat és preferenciákat, így mindenkit egyformán kezel. Valószínűleg nem vagy csak nagyon kevéssé törődött a szabályokkal, mivel szabadon követte a szívét. A kultúra, a művészet és a versek felkelti a kíváncsiságát.

 

Felnőttként: Az Aphrodité nő sokkal több annál, mint hogy szexi szirén. Ő testesíti meg a mély szeretetet és az önelfogadást, és minden nőt arra inspirál, hogy szeresse önmagát. Örül az egyszerű örömöknek, szereti a hosszú fürdőket, a gazdag illatokat, a finom ételeket, a meghitt szunyókálást és az ölelést. Olvas és különböző művészeti formákat űz, és vonzódik azokhoz, akik külső megjelenésén keresztül látják őt. Az Aphrodité nőknek intuitív érzelemérzékük is van, ami nagyszerű barátokká és az ártatlanság védelmezőivé teszi őket. Nem vállalja a kapcsolatot azokkal, akik nem tartják tiszteletben a határait, és nem fél mélyen belevetni magát a szerelembe anélkül, hogy cserébe bármit is várna.

 

6. Démétér, a bőség istennője

 

Démétér a kedvességéről és komolyságáról ismert. Gondozza a gyermekeket, a rokonságot és mindenkit, akinek szüksége van valakire, akivel beszélgethet. Mivel Démétér Gaia, a Földistennő unokája, a bőséget és a termékenységet képviseli. Nemcsak a fizikai anyaságot, hanem az érzelmi táplálékot és a spirituális útmutatást is képviseli. Hérához hasonlóan ő is arra törekszik, hogy biztonságos teret teremtsen az emberek számára a kibontakozáshoz és a teljes potenciáljuk eléréséhez. Az istennő nehéz időszakon ment keresztül az alvilágban, mielőtt visszatérhetett a földre, és elérhette teljes potenciálját a bőség áldásaként.

 

Fegyvere: Nincs fegyvere, kukoricát vagy búzát hordott a bőség jelképeként.

 

Gyermekként: Valószínűleg bébiszitter volt a testvérei és más gyerekek számára; gondoskodó és gondoskodó volt a körülötte lévő idősebbekkel szemben, valamint intuitív módon tudta, hogy másoknak mire van szüksége.

 

Felnőttként: A Demeter-nők élvezettel gondoskodnak szeretteikről és kényelmet nyújtanak nekik. Mindent megtesznek azért, hogy valakinek jobbá tegyék a napját, és nem gondolkodnak kétszer, mielőtt segítségért nyúlnának. Szeretnek szőni, kertészkedni, és a semmiből is képesek pazar ételeket főzni. A gyerekek és a fiatalabbak hajlamosak tanácsért és gondoskodásért hozzá fordulni.

 

7. Hestia, a tűzhely istennője

 

Hestia független, autonóm és a belső világára összpontosít. Jól nevelt, magas erkölcsű, nagyon jótékonykodó és védelmező. Azonban soha nem vesz részt vitákban vagy háborúkban. Utálja a drámát, és inkább mindenféle felhajtás nélkül élvezi magányos idejét.

 

Bár élvezi a magányt, nem szívesen merészkedik a vadonba vagy a szabadba. Egy Hestia nő valószínűleg nagyon céltudatos és határozott, bár a viselkedése enyhe és szelídnek tűnhet. Képes arra, hogy a zavaró tényezők és kísértések ellenére is koncentrált maradjon.

 

Ha választani kell a kapcsolatok és az önfelfedezés között, az önfelfedezést fogja választani. A szíve azonban nyitva marad mindazok számára, akik a hidegben bolyonganak és kandallóra vágynak.

 

Fegyvere: a tűz lángjai

 

Gyermekkorában: A Hestia nő valószínűleg csendes, szelíd volt, különösebb felhajtás és dráma nélkül szórakoztatta magát. Lehet, hogy félénknek tűnt, de akik ismerték, tisztában voltak a szívósságával.

 

Felnőttként: Nyugalmat és békét keres a külső dolgok felett. Nyugodt, rendezett, és jobban szereti, ha békén hagyják, hogy az érdeklődésének hódolhasson. A rituálék és a rutin rendkívül fontosak számára; a mindennapi feladatok jelentenek számára valamit, legyen az a napi edzés vagy az ételkészítés. Ítélőképességében távolságtartó és objektív, ugyanakkor együttérző hallgatóság. Távol tartja magát a pletykáktól és az álintellektuális fecsegéstől.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!