Megtaláltuk Őszülés Elleni Harc Megnyerésének Kulcsát! Olcsó, Egyszerű És Természetes A Megoldás:

Szervezetünkben az úgynevezett melanocita sejtek termelik a pigmenteket, vagyis összefoglaló nevén a melanint. Ennek mennyisége határozza meg, hogy milyen színű a hajunk, a szemünk és a bőrünk. Akiknek a szervezete egyáltalán nem termel melanint, vagy csupán teljesen keveset, azok a fehér hajú és bőrű albínók. Amikor az évek során a melanociták működése lelassul, a hajunk elkezd őszülni.

Az őszülési folyamat kezdetén, amikor még csupán kezdenek megjelenni az 1. ősz hajszálak, a melanocita sejtek még ott vannak a szőrtüszőkben, csupán már nem olyan aktívak, mint korábban. Később viszont ezek a pigmenttermelő sejtek elkezdenek elhalni, így egészen megszűnik a színtermelés. Ha az adott ősz hajszálunk kihullik, ezután újra kinő, már fehéren bújik elő.

Az első őszhajszálak megjelenése…

Hatalmas, évtizedes különbségek vannak az emberek között abban, hogy ki mikor kezd el őszülni. Szélsőséges esetekben már teljesen fiatalon, a húszas évek elején is őszülhet valaki, míg a többiek csupán az ötvenes vagy a hatvanas éveikben kezdenek deresedni. A legjellemzőbb mégis az, hogy a harmincas éveink végén, a negyvenes éveink elején kezdődik az őszülés. Az őszülés kezdete elsősorban a genetikán múlik. Ha tudni szeretnénk, hogy mikor fogunk elkezdeni őszülni, nézzük meg a szüleinket. Ha az édesapánk vagy az édesanyánk korán megőszült, akkor nagy valószínűséggel ránk is ez vár.

Az is befolyásolja az őszülést, hogy ki melyik rasszba tartozik. Legkorábban az Európában, Észak-Amerikában élő kaukázusi embertípus kezd őszülni, jellemzően már a harmincas éveik közepén, végén. Az ázsiaiak néhány évvel később, a negyvenes éveik elején kezdenek deresedni, a feketék pedig még ennél is később, csupán a negyvenes éveik közepén. Emellett jellemző, hogy a férfiak hamarabb kezdenek el őszülni, mint a nők. A két nem között átlagosan öt év a különbség.

 

Sajnos ez a természetes folyamat egyre érinti a fiatalabb generációkat is, így már az sem újdonság, ha fiatal harmincasokat látunk őszhajszálakkal az utcán. Sokan nem szeretnek különböző kemikáliákat önteni a fejükre, éppen kezdtek el sokan alternatív utat keresni, míg végül megtalálták az őszülés elleni harc megnyerésének kulcsát, mégpedig természetes hozzávalókkal!

 

Az őszülés elfog kerülni minket még sokáig ezzel a hajpakolással:

Hozzávalók:

4 teáskanál currypor,

200 ml olívaolaj

Elkészítés:

A curryport az olívaolajjal keverjük csomómentesre, ezután forraljuk fel, majd pedig lehűtve, szűrjük le, és töltsük a keveréket egy jól záródó üvegbe. A pakolást hetente alkalmazhatjuk fejbőrünkbe dörzsölve, így természetes módon akadályozhatjuk meg az őszülő hajszálak térhódítását. Hagyjuk állni rajta egy háromnegyed órát, ezután mossuk le alaposan.

 

Bónusz Tipp:

Számos hajfesték és pakolás tartalmaz almát, ebből kiindulva mi magunk is elkészíthetjük otthon a természetes almát tartalmazó pakolásunk. Két-három nyers almát turmixoljunk össze egy kanálnyi hajolajjal, ezután tegyük jól záródó üvegbe, és tartsuk ott egy hétig, hogy érjen jól össze, ezután szűrjük le. A keverékből hetente egyszer kenjünk fel éjszakára a hajunkra, ezután jól kössük le, és reggel mossuk le alaposan.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!