Lépésről Lépésre Megmutatjuk Hogyan Gyártsál Magadnak 100%-ban Egyedi Körömlakkot Gyorsan És Egyszerüen!

Aki nem esküdött örök hűséget a francia manikűrnek, és nem határozta el magát végérvényesen egyszeri szín mellett sem, az vélhetően állt már úgy egy üzletben, hogy az ötszáz felsorakoztatott körömlakk helyett neki pont egy ötszázegyedik árnyalatra lett volna szüksége. Szerencsére a körömlakkszínek hasonlóan jól keverednek egymással, mint a vízfesték vagy a tempera árnyalata. Bizonyára neked is van olyan szemfestéked, aminek a színe tetszik, de a szemedre nem tennéd, olcsón és gyorsan keverhetsz belőle magadnak teljesen egyedi, csodálatos színű körömlakkot.

Ha keverni szeretnéd a körömlakkot, akkor ugyanazon elv szerint teheti meg, mint amit a színek keverésére használunk. Csupán pár különféle színre van szüksége, egy kevés gyakorlatra és hamar a legszebb színeket is elkészítheti. Egy másik egyszerű módszer a különféle színek egymás mellett történő kombinálása a körömön, különféle technikák alkalmazásával.

Hozzávalók:

1 üveg áttetsző körömlakk
110-120 gramm tetszőleges színű szemhéjfesték
1 üveg csillámpor
1-2 papírlap
1-2 db fogpiszkáló

 

Elkészítés:

1. Szabadíts fel helyet

Mielőtt neki állnánk célszerű felszabadítani helyet az egész asztalon, hogy kényelmesen végezhessük a dolgunkat, na meg aztán, ha mégis sikerül felborítani valamit, akkor könnyebben takaríthatunk magunk után. A áttetsző lakkból folyass ki egy keveset, hiszen a keveréshez szükség lesz extra helyre az üvegben. A felesleget egy üres üvegbe, de akár egy eldobható uzsonnás zacskóba is öntheted.

2. Tekerj egy papírtölcsért

Ez segít, hogy kosz nélkül tudj mindent az üvegbe tölteni. Minden szín keverésénél új tölcsérre lesz szükséged, hogy ne keveredjenek össze a szemfestékek. A papírtölcsért úgy tudod könnyen megcsinálni, ha a papírlapot a jobb felső sarokból elkezded balra tekerni egy tölcsért formázva. A végén celluxszal rögzítsd.

3. A szemfesték előkészítése

Szükséged van egy vajazó késre vagy egy olyan eszközre, amivel a szemfestéket össze tudod nyomkodni egy darab tiszta papírfelületen. Olyan eszközt javaslunk, amitől utána nem sajnálsz megválni. Minél apróbb porrá töröd, annál könnyebben feloldódik a lakkban.

4. Töltsd az üvegbe

Az összetört szemhéjfestéket a papírtölcsér segítségével öntsd a áttetsző lakkba. Ha összecsomósodna a festék, fogpiszkáló segítségével keverd össze. Csavard vissza a kupakot, és rázd egy percig a keveréket, amíg csomómentes nem lesz. Végezd a lehető leggyorsabban, nehogy a körömlakk ecsetjére rászáradjon a festék.

5. Csillámpor

Ha csillámport is keversz a lakkba, ragyogó lesz a hatás. Akár a áttetsző lakkhoz is keverhetsz csillámport. Úgy keverd el, mint a szemfestéket. A csillámpor kicsit érdes felületű lehet, hullhat, ezért javasolt áttetsző fedőlakkal még egy réteget rákenni.

6. Élvezd az egyediséget

Minden használat előtt rázd jól össze a saját készítésű körömlakkot. Imádni fogod.

Mindenkinek van otthon olyan körömlakkja, amelyet már annyira nem szeret, régen használt, vagy kifogyóban van, úgyhogy ne várj tovább te se és alkosd meg a hozzád tökéletesen illő egyedi színt!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!