Te Kipróbáltad Már A Világ Legősibb Öngyógyító Módszerét? Mindössze 10 Percet Vesz Igénybe Naponta:

Ezen ősi gyógyító módszer alapján, ahhoz, hogy megőrizd az egészségedet, el kell érnie a test, az elme és a lélek teljes harmóniáját.

 

Az Ayurveda a legrégebbi holisztikus gyógyítási eljárás, amelyet még ma, a modern korban is használnak. Ami még lenyűgözőbb, hogy Indiában az emberek előnyben részesítik az ayurvédikus kezelést a hagyományos orvoslással szemben, és az ayurvédát egyetemeken és iskolákban is tanítják.

 

Sőt, az Egészségügyi Világszervezet 1977-ben Alma Atiban tartott kongresszusán hivatalosan is elismerte az ayurvédát, és ajánlotta népszerűsítését és gyakorlását.

 

Amíg a test, a lélek, valamint az elme harmóniában működik, addig az egészséges marad – ez az alapvető ayurvédikus filozófia és az ebből kiinduló régi indiai gyógyítási módszer. Ha ezek összhangban vannak egymással, akkor érezzük magunkat igazán jól.

 

Napi ősi öngyógyító kezelés mindössze 10 percben

 

Reggel – 6 perc

 

Nyelvtisztítás – 30 másodperc. A fogmosás után a nyelvedről távolítsad el a maradék lepedéket egy kefe, nyelvtisztító vagy esetleg egy tompa kés segítségével. A máj, az epehólyag és a vese tulajdonképpen azok a szervek, amelyek segítenek szervezetünknek megszabadulni a veszélyes anyagoktól. Egyes anyagcsere-folyamatok melléktermékeként a nyelven tulajdonképpen üledékek és méreganyagok keletkeznek. Ha nem távolítjuk el őket, egy idő után elkezdik blokkolni az energia áramlását a szervezetben.

 

Használd ki a szezámolaj erejét 2 perc. A nyelv- és fogmosás után 2 percig öblítsd a szádat egy kanál szezámolajjal, majd köpd ki, és öblítsd ki melegebb vízzel. A szezámolaj megakadályozza a fogkő, a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulását; linolsavban gazdag, és a gombák, vírusok és baktériumok ellen hat.

 

Önmasszázs – 3 perc. A masszázshoz kesztyűre, puha kefére vagy nyers selyemre lesz szükséged. Masszírozd meg tested minden részét 10-20 alkalommal, ebben a sorrendben:

  • nyak
  • hát ameddig csak eléred
  • körkörös mozdulatokkal dörzsöld át ujjaiddal, és a kezeddel a mellkasodat. Masszázs során gyengéd vízszintes mozdulatokat használj.
  • Ezután a hasadat dörzsöld felülről lefelé és balról jobbra.
  • A következő a combok. Dörzsöld őket kívülről befelé, és felülről lefelé.
  • Ezután jön a térd és a lábfej. Körkörös mozdulatokkal masszírozd őket.

 

A masszázs javítja a vérkeringést és helyreállítja az energiát. A bőr minden egyes szegmense tulajdonképpen egy-egy belső szervhez kapcsolódik, és a legtöbbjük sokkal jobban működik és megnövekszik a vérkeringésük a masszázs után, állítják az ayurvédikusok.

 

Napközben – 2 perc:

 

Forró vizet inni – harminc másodperc. Fél liter vizet forralj 10-15 percig, majd öntsd egyenesen egy termoszba, és félóránként 3 kortyot igyál belőle. A forralt víz különleges energetikai tulajdonságai miatt serkenti az emésztést, és segít a méreganyagok kiürítésében a szervezetből. (vigyázz, ne égesd meg magad!)

 

Gyakorold az ellazító légzést – két perc. Vegyél mély levegőt az orrodon keresztül, tartsd bent néhány másodpercig, majd lélegezz ki az orrodon keresztül. Ne gondoljon semmire; ha úgy érzed, hogy nehéz kikapcsolódni, akkor gondolj valami szépre: tengerpartra, szélre, hegyi tájképre (stb.) … a problémák, a félelem és a düh gyakran vezet a szervek megbetegedéséhez. A relaxáció segít neked és a szerveidnek is. Ezzel arra serkented az agyadat, hogy endorfinokat (boldogsághormonokat) termeljen. Mindazonáltal ehhez egy kis gyakorlásra lesz szükség.

 

Este – 2 perc:

 

Serkentsd az emésztésedet és javítsd az álom minőségét két perc. Melegíts fel egy kis szezámolajat. Dörzsölj néhány cseppet a hasadra, majd az egész tenyereddel az óramutató járásával megegyező irányban gyengéd körkörös mozdulatokkal masszírozd tovább a hasadat. Ezután áztass egy törölközőt meleg vízbe, és tartsd a hasadon, amíg ki nem hűl. Végül töröld le a nedvességet. Ez a gyengéd masszázs a belek összehúzódásának serkentésével segíti az emésztést. így megoldja a rossz emésztés következtében fellépő álmatlanság problémáját.

 

Ezek a módszerek amilyen egyszerűek olyan hatásosak. Miért nem kezded el már holnap?

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!