Kitudódott A Japán Nők Bőrápolási Titka! Ne Szalaszd El A Lehetőséget És Tudd Meg Te Is:

A japán nők köztudottan elegánsak és stílusosak. Ízlésük az öltözködés terén kifinomult; akár ruházkodásról, akár parfümről vagy kozmetikumokról van szó, a legmagasabb minőséget keresik és meg is vásárolják azt, amiről tudják: számukra a legjobb. Csakhogy Japánban a szépség koncepciója is kicsit más, mint nálunk. A japán nők szépségápolási módszerei a belső testi-lelki egyensúly megtalálására és a bőr (és test) öregedésének megelőzésére épülnek; a jó minőségű kozmetikumok használata már csupán hab a tortán. És ha már jól ki irigykedtük magunk, igenis be kell látnunk: a japán hölgyek szinte kortalanok. Bőrük még érettebb korukban is ragyog, és akár 10-15 évet is letagadhatnának.

A japán nőkről:

Egy 1985-ös japán háztartásbeliekkel készített interjúsorozat eredményeképp tudósok azt állapították meg, hogy a társas, nőies viselkedés Japánban számos mintát követ, melyek összefüggésben állnak a szerénységgel, tisztasággal, udvariassággal, engedelmességgel és önbizalommal. A szerénység fogalma beszélgetések és cselekvések során tovább bővült egyfajta „némasággá”. A tisztaság fogalmába már beletartozott a személyes kinézet, és egyben a tiszta otthon is. Míg az udvariasság, mint egy újabb jellemvonás, magában foglalta a vendégek szórakoztatását, vagy akár a tea elkészítését és felszolgálását.

A feltárt belső nőies magatartási tulajdonságok közé tartozott az engedelmesség is (például: egy gyermek nem utasíthatja vissza szüleit). A női önbizalom azért kapott fontos szerepet, mivel a bizonytalan nőkre teherként tekintettek. Az interjúban részt vevő japán családok esetében észrevehető volt, hogy míg a fiúkat inkább hagyták az iskolai feladatokkal foglalkozni, addig a lányoktól általában elvárták azt, hogy kisegítsenek a ház körüli munkákban.

Bár Japán továbbra is konzervatívnak számító társadalom, amely csupán részben kimondott nemi szerepekkel rendelkezik, a japán nők és a japán társadalom merőben eltér azoktól a túlzó sztereotípiáktól, amelyek a külföldi médiában, útikalauzokban szerepelnek. Ezek a források a háztartásbelieket „alávetett” nőkként írják le, olyanoknak, akik nem rendelkeznek szabad akarattal.[8] A másik erős sztereotípia Japánnal kapcsolatban az, hogy a nők nem lépnek ki a házból, sem a háziasszony szerepéből, így nem vesznek részt a közéletben: valójában viszont a legtöbb nő alkalmazottként dolgozik

 

Arcbőrük simasága mögött egy nagyon egyszerű és alapvető dolog áll, amely szinte még pénzbe se kerül és a végeredmény mégis magáért beszél! Az arcukra egy 10 perces mosási rutint alkalmaznak minden este, amellyel nem csupán időt spórolnak a reggeli rohanásnál, de még arcbőrük és ragyogóan simává válik.

10 Perces Arcbőr mosási rutin:

Olajozás:

Az 1. 4 perc, vagyis az olajozás célja a bőr keringésének javítása arcmasszázs segítségével. Ezen kívül az olajos masszírozás puhítja a bőrt. A japán asszonyok erre a célra elsősorban a ricinusolajat használják, mert amellett, hogy táplálja és hidratálja a bőrt, gyulladáscsökkentő hatása is van, de használhatsz teafaolajat, csipkebogyó olajat vagy szőlőmagolajat is.

Tisztítás

Az arcot gyengéd, krémes tisztítóval mossák meg, nem hab- vagy gél állagúval 2 percen keresztűl. A krémes arctisztító előnye, hogy kevéssé szárítják a bőrt. Az arcmosást gyengéd, körkörös mozdulatokkal végezze, semmiképp se dörzsölje az arcát.

Öblítés

Az arc lemosása is külön rítus: az 1. két percben meleg vízzel moss arcot, a következő két percben pedig hideg vízzel. A meleg víz segíti eltávolítani a bőr felső rétegéről a felesleges faggyút, tágítja az ereket, ezáltal serkenti a véráramlást, a hideg víz pedig bezárja a kitágult pórusokat.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!