Japán Módszer, Amivel Fiatalabbnak Fognak Látszani A Szemeid És Csak Egy Perc Kell Hozzá

Ha tükörbe nézünk, láthatjuk, hogy a szemünkben kezd meglátszani a korunk, fáradtnak és szomorúnak tűnünk. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai lefelé húzódnak, és apró ráncok kezdenek megjelenni az arcon. Ezek akár mélyre is mélyülhetnek az arc duzzanata miatt. A Shiatsu nevű speciális masszázs segíthet megfiatalítani és “visszaállítani” a szem körüli területet a kezdeti állapotába. A Shiatsu abban különbözik a többi masszázstípustól, hogy egyetlen mozdulata az arcon lévő bizonyos pontok megnyomása. Leginkább japán nők végzik, és talán ez a szépségük és fiatalságuk titka.

Érdeklődni kezdtünk ez iránt a masszázsfajta iránt, amely egyre népszerűbbé válik világszerte, bár hivatalosan csak a japán orvoslás ismeri el. Egy mindennapi Shiatsu masszázs mindössze 1 percig tart. Reggel, este és bármikor érdemes elvégezni, amikor úgy érzi, hogy fáradt a szeme.

Miről szól a Shiatsu


A masszázs neve 2 japán szóból származik – “nyomás” és “ujj”. Tokujiro Namikoshi alkotta meg a 20. század elején. A masszázs az anatómiai ismereteken és a tibeti gyógyászat titkain alapult, és az alkotó az ízületi gyulladás kezelésére használta. Ezt az egyszerű és hatékony módszert a japán emberek kedvelték és elfogadták, és az ország egészségügyi hatósága hivatalosan is elismerte. Japánban ma is aktívan alkalmazzák, többek között a kozmetológia területén is. Érdekes módon a módszer szerzője 95 éves koráig élt, és élete végéig sokkal fiatalabbnak tűnt a valódi koránál. Azt szokta mondani, hogy ez a masszázs is az ösztönünkön alapul, hogy dörzsöljük és melegítsük a fájó helyeket.

Hogyan is működik ez a módszer? Vannak bizonyos pontok az arcon és a testen, amelyeket megnyomva a vér és a nyirokfolyadék jobban kering. Emellett felgyorsítja az anyagcserét a szövetekben, így hatékonyabbá válik. Emiatt beindul a test természetes fiatalodási folyamata.

A masszázst nem zónákat, hanem csak a pontokat kell masszírozni, ha saját magad végzed (a zónákat csak szakember végezheti). Közepes intenzitással gyakoroljon nyomást, hogy enyhe kellemetlenséget érezzen.

Ha a szem körüli zónáról beszélünk, ez a masszázs segít:

 

  • az izmok megerősítéséhez;
  • a ráncok kisimítását;
  • növeli a bőr rugalmasságát a kollagén és elasztin gyorsított termelésének serkentésével;
  • normalizálja az olajtermelést.

1. A szemöldök megemelése

Nyomási terület: a szemöldök belső és külső vége és közepe

Helyezze a mutató-, a gyűrűs- és a középső ujját ezekre a pontokra, és nyomja meg. A szemöldök “visszaállítása” érdekében közvetlen nyomó mozdulatokat kell alkalmazni a szemöldökre, enyhén felfelé nyomva.

Idő: 7 másodperc

2. A “szarkalábak” eltávolítása

Nyomási terület: a szem külső sarkai

Helyezze mutatóujjait a foltokra, melegítse fel egy kicsit a zónát, nyomja meg, majd engedje el. Az izmokat a halánték felé húzhatja kissé, az ujjait nem véve le. Figyeljen arra, hogy az izmokat és ne a bőrt húzza.

Idő: 3 másodperc

Ismétlés: 3-szor

3. Megszabadulni a duzzanattól

Nyomás helye: a szem belső sarka a szem és az orrnyereg között

Helyezze mutatóujjait a foltokra, és végezzen merőleges mozdulatot, nem nyújtva és nem mozgatva a bőrt. Középső és mutatóujjával “villát” is készíthet, és egyszerre nyomhatja a szem külső és belső sarkát.

Idő: 3 másodperc

Ismétlés: 3-szor

4. Az orrnyereg ráncainak eltávolítása

Nyomási terület: a szemöldök között, a “harmadik szem” zónájában.

Szorosan kösse össze a mutató-, középső és gyűrűsujját. Nyomja meg a szemöldök közötti 3 pontot az ujjbegyeivel.

Idő: 5-7 másodperc

Ismétlés: 2 alkalommal

5. A szem alatti bőr fiatalítása

Nyomási terület: a szem alatt a csonton

Tegye a mutató-, középső- és gyűrűsujját a foltokra és nyomja meg.

Idő: 10 másodperc

Ismétlés: 2 alkalommal

Ezek a gyakorlatok külön-külön is elvégezhetők, vagy teljes arcmasszázsként is elvégezhetők a Shiatsu technikával. Bármilyen más típusú masszázst vagy arcgyakorlatot is hatékonyabbá tehetnek.

fiatalabb_szemek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!