Itt A Bizonyíték, Hogy Minden A Fejben Dől El! 8 Apró Trükk, Amivel Növelheted Az Önbizalmadat:

Sok oka van annak, hogy egyesekből hiányzik az önbizalom, és a múltbeli tapasztalatok az egyik ilyen ok. Az, ahogyan valakit gyerekként neveltek és bántak vele, befolyásolhatja az egész jövőbeli hozzáállását. A mai korban a termékmarketing célja az is, hogy az emberek úgy érezzék, hogy hiányzik valami az életükből, hogy aztán azt mondhassák nekik, hogy vegyenek meg egy terméket, amely kitölti ezt a hiányt.

 

Tudjuk, hogy sok embernek szüksége van arra, hogy dolgozzon az önbizalmán, ezért a mai cikkben összegyűjtöttünk 8 hasznos tippet.

 

1. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni a korlátozó hiedelmeidet

 

Néha az emberek hajlamosak arra koncentrálni, amiről azt gondolják, hogy számukra lehetetlen, és hagyják, hogy ezek a gondolatok lehangolják őket. Jobban lekicsinylik a képességeiket, mint gondolnák, és hagyják, hogy a negativitás irányítsa az életüket. Amikor ilyen pillanatokat élsz át, akkor fordítsd meg a dolgokat, és mondd magadnak, hogy meg tudod csinálni. Nem szégyen megpróbálni, és ha sikerrel jársz, bebizonyítod magadnak, hogy semmi sem lehet számodra lehetetlen, amíg teszel érte némi erőfeszítést.

 

2. Nézz szembe a félelmeiddel, és vedd át az irányítást az életed felett!

 

Amikor hagyjuk, hogy a félelem eluralkodjon rajtunk, hajlamosak vagyunk elveszíteni az életünk feletti irányítást, és az önbizalmunkat is. Ahelyett, hogy engednénk legnagyobb félelmeinknek, dönthetünk úgy, hogy egyenesen a szemükbe nézünk. Ez az egyetlen módja annak, hogy legyőzzük őket, és egyszer s mindenkorra magunk mögött hagyjuk őket. Ez egy személyes győzelem, amely megmutatja nekünk, hogyan tudjuk irányítani az életünket, bármi is történjen.

 

3. Ne hasonlítgasd magad másokhoz

 

Egy 2018-as tanulmányban kutatók megállapították, hogy azok az emberek, akik a közösségi médiában összehasonlítják magukat másokkal, nagy fokú irigységet éreznek. És ahogy irigykedtek másokra, úgy érezték magukat borzalmasan önmagukkal kapcsolatban is. Ahhoz, hogy ezt legyőzd, mindig emlékeztetned kell magadat az életed szebb időszakaira és az eddig elért dolgokra. Amit az interneten látsz, az nem mindig pontos, és ezt mindig a fejedben kell tartanod.

 

4. Tettesd, hogy magabiztos vagy, amíg valóban azzá nem válsz

 

A stressz és az önbecsülés hiánya az, ami miatt gyakran hiányzik az emberekből az asszertivitás a mindennapi tevékenységeik során. Pedig ez egy nagyon fontos kommunikációs készség, ami miatt mások tisztelnek téged, és ami azt mutatja, hogy mindig kiállsz a jogaidért. Az, ahogyan kiállsz és ahogyan megfogalmazod a szavaidat, nagy szerepet játszik abban, hogy meghallgassák és tiszteletben tartsák az álláspontodat. Nem muszáj félénknek lenned, amikor a gondolataidat fogalmazod meg.

 

5. Vigyázz a testedre és a lelkedre

 

Négy dologra van szüksége az agyadnak és a testednek ahhoz, hogy a legjobb képességeik szerint teljesítsenek: jó étrend, testmozgás, alvás és meditáció. Ezek pedig olyan tevékenységek, amelyekkel növelheted az önbizalmadat, és magabiztosabbnak tűnhetsz a társadalomban. Mind a négy tevékenység bizonyítottan növeli az önbecsülést és az önbizalmat, miközben pozitívabb hozzáállást ad.

 

6. Ne félj mások tudtára hozni a sikereidet

 

Néhányan attól félnek, hogy az eredményeikkel való dicsekvés arrogánsnak és beképzeltnek tűnnek. Ez azonban tévedés, például ha tudatod a főnököddel, hogy valami, amit elvégeztél, valami csodálatos dologhoz vezetett, az nagyon előnyös lehet a számodra hosszú távon is. Persze nem csak a külső impulzus miatt hatékony ez a módszer, ugyanis a közérzeted is javulni fog, ha tudod, hogy a jó munkádról azok is tudnak, akik a legfontosabbak. Természetesen ügyelned kell arra, hogy a megfelelő nyelvezetet és hozzáállást használd.

 

7. Vegyél fel a szemkontaktust

 

Ha ez nehezedre esik, kezdheted 80/20 arányban, és az idő 80%-ában a szemükre koncentrálj, 20%-ában pedig valami másra. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz, de idővel észre fogod venni, hogy a magabiztossági szinted emelkedni fog. Azt is észre fogod venni, hogy a kapcsolataid erősebbek lesznek és tovább tartanak majd.

 

8. Tanulj meg egy új készséget

 

Senki sem tud mindent tökéletesen, ezért a növekedés mindig egy kiváló lehetőség önmagunk, és ezzel együtt az önbizalmunk fejlesztésére. Inspirációért fordulhatsz podcastokhoz és mentori könyvekhez, és elkezdhetsz dolgozni a képességeiden. Ahogy a tudásod folyamatosan növekszik, úgy fogod látni, hogy az önbizalmad is a lehető legjobb módon az egekbe szökik. A hiányosságok pótlása nem csak a saját szemedben, de mások szemében is egy rettentően pozitív dolog.

Itt A Bizonyíték, Hogy Minden A Fejben Dől El! 8 Apró Trükk, Amivel Növelheted Az Önbizalmadat(1)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!