Ilyen Gyakran Kell Megfésülni A Hajad, Ahhoz Hogy Egészséges Fürtjeid Legyenek:

A hajkefézés nem éppen rakétatudomány, de ha helytelenül csinálod, az károsíthatja a fürtjeidet, és még több csomót és töredezett véget okozhat. Kiderült, hogy van helyes és helytelen módja a hajszálak kibontásának, és minden a hajszerkezeten múlik.

Tudjuk, hogy a legegyszerűbb és legalapvetőbb szépségápolási rituálék lehetnek a legtrükkösebbek.

 

 

Ezt szem előtt tartva végeztünk egy kis kutatást, hogy megtudjuk, milyen gyakran kellene fésülködnöd a hajadat a típusától függően.


1. Göndör vagy texturált hajad van.

Ha göndör vagy tekervényes hajad van, tudod, hogy a csomók kibogozása nem móka. Szerencsére nem kell ezt naponta többször vagy akár minden nap megtenned. Ha természetes hullámos hajjal áldott meg a sors, akkor csak néhány naponta kell átfésülnöd, ha pedig büszkén vállalod a texturált hajadat, akkor hetente egyszer vagy akár kéthetente is átfésülheted, hogy ne károsítsd a fürtjeidet.

2. Hosszú vagy száraz hajad van.

A hosszú haj biztosan gyönyörűen néz ki, és könnyedén elcsavarhatja a fejeket, de az ápolása egész napos munka. A samponok, hajmaszkok és kondicionálók mellett szükséged lesz egy fésűre, egy hajformázó kefére és egy kibontó kefére is, hogy csomómentes maradjanak a tincsek. Ha a hajad hosszú vagy túlságosan száraz, ajánlott naponta háromszor kifésülni, hogy megelőzd a csomósodást és serkentsd a természetes olajtermelődést, amely segít a fürtjeid természetes tápláltságának megőrzésében.

3. A hajad sérült vagy elvékonyodott.

Ha a hajad ritkább és hajlamos a töredezésre, az azt jelenti, hogy gyengédebb megközelítésre lesz szükséged a fésülködéshez. A ritkuló haj túl erőteljes kibontása megritkíthatja a hajad védő hámrétegét, ami még sérülékenyebbé teszi a hajadat. A töredezés megelőzése érdekében kezdje a haj gyengéd fésülését a hajvégeknél, és haladjon felfelé a tövek felé, hogy megelőzze a csomókat és a gubancolódást.

4. Most jöttél ki a zuhany alól.

Bár csábítónak tűnhet, hogy gyorsan végigfésüld a nedves hajadon, hogy gyorsabban megszáradjon, ezzel valójában károsíthatod a fürtjeidet. A haj nedvesen a legérzékenyebb, ezért az óvatos fésülködés kulcsfontosságú, ha azt szeretné, hogy a tincsek hosszabb ideig fényesek és egészségesek maradjanak. A nedves haj kibogozásához használjon széles fogú fésűt, és soha ne fésülje át erővel a hajszálakat, hogy elkerülje a haj töredezését és károsodását.

Bónusz: Mi történik, ha túl sokat fésülöd a hajad.

A hajmosásnak számos lenyűgöző előnye van, ha helyesen csinálod, és nehéz elhinni, hogy létezik olyan, hogy túl sok hajmosás. A túl gyakori fésülködés azonban valójában töredezést okozhat és károsíthatja a hajadat, ami viszont hajhulláshoz vezethet. Ha hajkefélésről van szó, jobb, ha nem viszed túlzásba, gyengéd kefés mozdulatokkal segítesz, hogy a hajad egészséges és selymes maradjon.

Ilyen Gyakran Kell Megfésülni A Hajad, Ahhoz Hogy Egészséges Fürtjeid Legyenek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!