Ilyen Barátokra Van Szüksége Mindnyájunknak, Hogy Teljes Életet Éljünk:

Az alkalmi barátok jönnek-mennek, de az igaziak megmaradnak az életedben. Valószínűleg hallottad már a középiskolai tanáraidtól a “minőség a mennyiség helyett” kifejezést. Bár lehet, hogy meglepő, de ez a kifejezés a barátságokra is érvényes. Jó, ha több barátod is van, de az egészséges és sikeres életmód fenntartásához csak 4 barátra van szükséged. Fontos, hogy legyenek olyan emberek, akik együtt ünnepelnek veled a magaslatokban és támogatnak a mélységekben.

Összeállítottunk egy listát a különböző típusú barátokról, akikre szükséged van az életedben ahhoz, hogy teljesnek érezd magad.


1. Egy barát a megnyugtatáshoz

Minden embernek vannak kétségei és félelmei önmagával, a munkával vagy családi problémákkal kapcsolatban, és szükségünk van egy barátra, akire támaszkodhatunk, akinek kibeszélhetjük magunkat anélkül, hogy szégyenkeznünk kellene. Olyan barátra vágyunk, aki megérti a gondolatmenetünket és az aggodalmainkat, hogy elengedhessük magunkat és biztonságban érezhessük magunkat.

Néhány ismerősünk a legjobb szándékkal nyugtat meg minket, de a végén mégsem érezzük magunkat jobban. A legjobb, ha van az a barát, aki nem ad hamis megnyugtatásokat, hanem együttérzést mutat, és érezteti veled, hogy érvényesülsz és törődsz velük.

2. Egy barát, akivel hülyéskedhetünk

Mindannyian szeretjük néha kiadni magunkból a butaságainkat, és mi sem jobb, mint az az egy barát, akinek vad humorérzéke van?

Amikor a mindennapjainkban különféle kihívásokkal szembesülünk, nem igazán tudjuk elengedni magunkat. Éppen ezért van az a kiteljesedés, amikor van egy barátunk, akivel felvidulhatunk és nevethetünk egy hosszú nap végén. Ha nincs ilyen barátunk, merevek és rugalmatlanok lehetünk önmagunkkal és a körülöttünk élőkkel szemben.

3. Egy barát, aki segít tisztázni a gondolatainkat

A barát, aki segít tisztázni a gondolatainkat, vagy más szóval a “tanácsadó barát”, olyan valaki, aki inspirál minket a problémáink megoldására, és aki irányt ad a döntéshozatalban. Az ilyen típusú barátok általában kicsit idősebbek, szabad szelleműek, és kalandokkal teli életet élnek – általában szívesen megosztják tudásukat. Tudják, hogyan kell meghallgatni és a helyes dolgot mondani az életük során megtanult dolgok eredményeként.

4. Egy barát, aki segít elérni a céljainkat

Tanulmányok azt mutatják, hogy ha van egy munkahelyi barátunk, az valóban produktívabbá tesz, elkötelezettebbé a munkában, és arra ösztönöz, hogy befejezzük az aznapi feladatokat. Egyénként könnyebb a dolgokat elindítani és elvégezni, ha van mellettünk egy barát – így az energiáink összeérnek, és képességeink egyesülhetnek.

Ha stresszesnek érezzük magunkat a munkahelyünkön, egy barát jelenléte sok feszültséget és nyomást levezet, és segít megbirkózni a környezetünkkel. Nemcsak stresszoldó, hanem kellemesebbé is teszi a munkahelyi életet.

BÓNUSZ: A legjobb barát

Egy legjobb barát olyan, mintha lenne egy további családtagunk, akivel megosztjuk a legtöbb élményünket és titkunkat, és aki mindig mellettünk áll, bármi történjen is.

Ez a fajta barátság beleillik a 4 szükséges barát kategóriájába, de lehet kiegészítő is. A legjobb barátod soha nem hazudik neked, a helyes irányba terel, tanácsot ad, és bármikor kész meghallgatni, ha szükséged van rá – minden egyben.

Ilyen Barátokra Van Szüksége Mindnyájunknak, Hogy Boldogak Legyünk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!