Így Viselheted Stílusosan A Magas Sarkút, Ha Vigyázni Szeretnél A Lábadra:

Számos oka van annak, hogy miért szeretjük a magas sarkút: karcsúsítja az alakot, magasabbnak és kifinomultabbnak tűnik, bármilyen ruhát feldob, és erőteljesebbnek és vonzóbbnak érezzük magunkat tőle. Bár egészségügyi okokból nem ajánlott mindennap viselni őket. De ha időről időre viseljük kedvenc magas sarkúnkat, az mindig elégedettséggel tölt el minket, és nem egy bókot lophatunk el.

Adunk néhány tippet, hogyan viselheted stílusosan a magas sarkút, miközben vigyázol a lábadra.


1. Ne kapkodj!

Az egyik legjobb tipp, amit egy magas sarkú cipőben járó lánynak adhatsz, hogy határozott és biztonságos lépéseket tegyél. Nem kell túl gyorsan menni, jobb, ha rövid, lassú lépésekkel teszed, mert amellett, hogy megmutatod, hogy mindent kézben tartasz, elkerülöd a gyakori baleseteket, amelyek a magas sarkú cipők viselésekor előfordulnak.

2. Járj természetesen és elegánsan.

A helyes, kényelmes és elegáns sarkú cipőben való járás trükkje abban rejlik, hogy először a sarkadat, majd a lábujjadat helyezd a talajra. Ez segít abban, hogy természetesebbnek tűnjön a mozgásod, majdnem olyan, mintha alacsony sarkú cipőt viselnél.

3. Keress egyedi magas sarkút.

A cipőméretek márkánként nagyon eltérőek lehetnek, ezért azt tanácsoljuk, hogy próbáld fel őket a boltban, mielőtt új magas sarkút vásárolsz. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy tetszik és szerinted jól mutat a ruháidhoz, tökéletesen illeszkednie kell a lábadhoz.

Ezért fontos, hogy megmérd a bal és a jobb lábadat, majd járd körbe, hogy ellenőrizd, kényelmesek-e, nem szorítanak-e a lábujjak, nem csúszik-e ki-be a sarok a cipőből, és nem csúszik-e előre-hátra a lábad. Ezzel megelőzheti a jövőbeni sérüléseket, sebeket és túlzott fájdalmat a lábában.

4. Készítsd elő a cipődet a premier előtt.

Az egyik legnagyobb igazság az új cipők viselésekor, hogy nem szabad rögtön az esemény napján felvenni őket, mivel ez nagy árat jelenthet a lábadnak. Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy előtte törd be a magas sarkút, vagyis legalább 7 nappal előtte próbáld fel gyakran, és tegyél rövid sétákat az otthonodban, miközben viseled. Ez a trükk segíthet abban, hogy az új cipőd egy kicsit megnyúljon és megpuhuljon, ahogy a lábad hozzászokik.

5. Győződj meg a jó testtartásodról.

A határozott lépések mellett a testtartásod is kritikus, amikor magas sarkúban jársz. Ha magasabbak, kicsit tovább tarthat, mire megtalálod az egyensúlyodat, de van néhány tipp, ami segíthet abban, hogy úgy nézz ki, mint egy kifutómodell, miközben a tűsarkú cipőben jársz. Magas sarkú cipő viselésekor a testtartásod több ívnek ad teret, ezért fontos, hogy hozzászokj ehhez az új súlyponthoz; ebben az esetben nagyon jól működik, ha a hasadat feszesen tartod, a vállad hátra, a fejedet (és az álladat) pedig magasan.

6. A párnák életmentőek lehetnek.

A nagyobb kényelem érdekében jó trükk, ha a cipő hegyénél, a lábujjak kezdeténél párnákat használsz. Ezek nagyon hasznosak az ezen a területen keletkező nyomás enyhítésére, mivel sarokcipő viselése esetén a test teljes súlyát hordozza. A csúszásmentes zoknik egy másik mesés megoldás, ha fáj a lábunk.

7. Mozgasd meg a lábadat!

Annak ellenére, hogy azt gondolnád, a sarkú cipőben való egy helyben állás miatt jobban fáj a lábad, mintha gyakran mozognál. Éppen ezért, ha időnként rövid sétákat teszel, valamint amikor csak lehet, ülőszüneteket tartasz, az segít pihentetni a lábadat, és hosszabb ideig támogatni a sarkadat.

8. Tervezd előre.

A cipőszakértők azt javasolják, hogy ne viseljük minden nap ugyanazt a pár cipőt, bármilyen legyen is az, mert a lábnak ugyanúgy pihennie kell. Ugyanez vonatkozik a sarokra is. Ezért a legjobb alternatíva, ha a hét folyamán különböző típusú cipőket választunk. Egy nap akár többször is cserélhetjük a párunkat, ami szintén nagyon jót tesz az izmokra nehezedő nyomás enyhítésének.

9. Előzd meg a vízhólyagok és a kidörzsölődés kialakulását.

Gyakran a magas sarkú cipő viselésével a probléma a lábfej helyzetében rejlik, amely súrlódást generál a cipő és a bőr között, utat engedve a rettegett vízhólyagok vagy a kidörzsölődés megjelenésének, amelyek miatt sikoltozva vesszük le a sarkunkat. Az ilyen esetek kezelésére azonban kiváló trükk a súrlódásgátló krémek permetezése vagy alkalmazása, mivel ezek egyfajta réteget képeznek, amely védi a bőrt. Vagy használhatunk roll-on dezodort is, és kenjük fel azokra a területekre, ahol a legnagyobb a súrlódás, például a lábujjakra, a sarkakra és a lábfej oldalára.

10. Kerüld a tűsarkat ha teheted.

Amellett, hogy stílusosak maradnak, a platform vagy szögletes sarkú cipők sokkal kényelmesebbek, mint a tűsarkúak. Széles sarkuk nagyobb támasztékkal rendelkezik, és általában egy elülső platformmal is rendelkeznek az egyensúly érdekében, ami kedvez a láb kevésbé kifejezett görbületének és ezért kevesebb nyomást és fájdalmat okoz a lábujjakban. Ezt a fajta sarkat könnyebben viselheti hosszú órákon át.

11. Gyakorlat a sarkakon.

Ne aggódj, nem arról beszélünk, hogy magas sarkúban kell futni vagy ugrálni, csak arról, hogy néhány praktikus tevékenységgel szoktasd hozzá a lábadat. Otthonod kényelmében felveheted a kedvenc magas sarkúdat, és elindulhatsz egyik helyről a másikra, mindig ellenőrizve, hogy nem csúszik-e a felület, hogy elkerüld az eséseket. Ezután próbáljon meg fel- és lemenni a lépcsőn, a biztonság kedvéért kapaszkodjon a korlátba. Azt is tesztelheti, hogy képes-e lehajolni, hogy felvegye a dolgokat vagy elvégezze a kisebb házimunkákat.

12. Konzultáljon szakértővel.

Nagyon jó ötlet rendszeresen felkeresni egy podológust, ha szép és egészséges lábakat szeretne. A szakértő ki tudja értékelni és meg tudja határozni a lábtípusodat. Megmondja például, hogy boltozatos vagy lúdtalpad van-e, valamint megfigyeli, hogy van-e bármilyen problémád ezen a testrészeden, ami súlyosbíthatja vagy fájdalmat okozhat, amikor magas sarkút viselsz. Ezért mindig fontos, hogy szakemberrel konzultáljon, és megelőzze a jövőbeni károsodásokat.

13. Kényeztesse a lábát.

Egy hosszú, magas sarkú cipőben töltött nap után kétségtelen, hogy a jól megérdemelt pihenés mellett néhány masszázs mindenkinek jót tesz. Kezdheted azzal, hogy a lábfej környékét a lábujjak és a talp masszírozásával lazítod. Folytassa a sarkakkal körkörös mozdulatokkal, hogy oldja az ezen a területen felgyülemlett nyomást. Végül ne feledkezzen meg arról sem, hogy a lábakat is kényeztetni kell nyomás- és forgómasszázzsal a boka tövétől a vádliig.

Így Viselheted Stílusosan A Magas Sarkút, Ha Vigyázni Szeretnél A Lábadra

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!