Így Tudsz Hasznos Szokásokat Felvenni És Könnyedén Jobb Emberré Válni:

A jó szokások fenntartása több erőfeszítést igényel, mint gondolnánk, mert a rossz szokásokkal ellentétben a jó szokások sok kemény munkát és elkötelezettséget igényelnek.

Ma 6 tippet osztunk meg veled arról, hogy hogyan tehetsz jó szokásokat az életed részévé komolyabb erőfeszítés nélkül:


1. Tudd meg, hogy miért akarod ezt a szokást ápolni, és milyen előnyökkel jár majd neked

Ha nincs konkrét okod rá, akkor nem fog megvalósulni. Határozd meg, hogy miért akarod kialakítani a szokást. Gondold végig, mit érsz el azzal, ha az életed részévé teszed.

2. Csak 21 napig csináld

Egy életre szóló szokás kialakítására gondolni túlterhelőnek hangzik. De mi lenne, ha csak 21 napig próbálkoznánk vele? 21 nap az az idő, ami egy új szokás kialakításához vagy megtöréséhez szükséges. Ha a 21 napos időszak végén sikeresen megtartottuk, könnyebb folytatni.

3. Szánj időt az új szokásra a napirendedben

Ha a szokás nem jelenik meg az időbeosztásodban, akkor valószínűleg utolsó dologként hagyod meg. Ha azonban szerepel a naptáradban, akkor minden alkalommal, amikor meglátod a naptárat, eszedbe jut, és azt is tudni fogod, hogy más tevékenységet nem szabad erre az időre beütemezned.

4. Azonosítsa a megerősítő szokásokat

A legtöbb szokás összefügg egymással. Például a korai alvás és a korai ébredés nyilvánvalóan összefügg. Ha tehát egy új szokást szeretnél megtartani, azonosítsd a többi szokást, amelyek szorosan kapcsolódnak hozzá, és távolítsd el azokat a szokásokat, amelyek nem segítenek.

5. Előzze meg a lehetséges problémákat

Normális, hogy nehézségekkel és akadályokkal találkozol, amikor megpróbálsz egy új szokást ápolni. Egy családi összejövetel, amikor épp most kezdtél el diétázni; néhány napos eső, amikor épp most kezdted el a mindennapos testmozgást a szabadban. A kulcs az, hogy megelőzd a problémákat, és előzetesen találj megoldást, hogy tudd, mit kell tenned, amikor az akadályok megjelennek.

6. Kövesse nyomon a szokásait

Ha nyomon követed a szokásaidat, az motiválni fog a továbblépésre, hiszen ez egyfajta elszámoltathatóság önmagaddal szemben. Az új szokásokat 21 napon keresztül kövesse nyomon. Amint a szokás a nap folyamán teljesült, tegyél mellé egy pipacsot. Ha kihagyta, tegyen egy keresztet. Mielőtt észrevennéd, a szokásaid beépülnek a napi rutinodba.

Így Tudsz Hasznos Szokásokat Felvenni És Könnyedén Jobb Emberré Válni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!