Így Szabadulj Meg A Narancsbőrtől Olcsón És Gyorsan:

A legtöbb nő szenved a narancsbőr problémájától, képes bármilyen módszert kipróbálni, de mégis időről-időre kudarcot vall. A narancsbőr ugyanis makacsul ragaszkodik. Ha meg akarunk szabadulni tőle, készítsük el a cikk végén lévő keveréket és az ott leírt módszer segítségével garantáltan megszabadulhatsz a problémától.

 
narancsbőr_okai_és_kialakulása

Mi a narancsbőr?

Egyáltalán mi az a narancsbőr? Sokszor emlegetik a cellulitot cellulitiszként, ami ebben a formában helytelen. A cellulitisz a sejtszövet gyulladási folyamata, melyet a streptococcus nevű baktérium okoz. A cellulit pedig a zsíranyagcsere-zavar miatt kialakuló bőrtünet. A narancsbőrt (cellulitot), a bőr alatti kötőszövet meglazulása, a benne lévő zsírsejtek növekedése okozza. A narancs héjához hasonlító, kidomborodásokkal halmozott bőrfelület jellemzően a combon, a fenéken, a csípőn, olykor a karon és hason is mutatkozik.

A nők 95 százalékának van narancsbőre, legyen fiatal vagy öreg, sovány vagy telt alkatú. Főleg a strandszezon kezdetén kerül a fókuszpontba a narancsbőr, amikor is sokan kezdik felvenni a harcot ellene és minden csodaszert kipróbálnak, hogy megszabaduljanak tőle.

Hogyan alakul ki:

A szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek megduzzadnak, és a bőr felszíne felé türemkednek. A kötőszövet rugalmassága is csökken, amelynek köszönhetően a bőr egyenetlenné válik.

Mégis a narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amelynek köszönhetően a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. A folyamat mögött a helytelen étkezés és mozgáshiány mellett hormonális és genetikai okai is lehetnek. Nem véletlen, hogy elsősorban a comb és csípő részén jelentkezik, hiszen a szervezet zsírtartaléka itt a legnagyobb és ezzel hozzájárul a tipikus nőies alak megformálásához is.

Mivel járulunk hozzá a probléma kialakulásához:

Az 1. helyen áll a negatív, rendszertelen táplálkozási szokás, a zsírban és kalóriában gazdag tápanyagbevitel, amelynek a legnagyobb részét a vacsoránál sikerül elfogyasztani. A bevitt mennyiség nagy része pedig ránk rakódik, és később már nehezen tudjuk lemozogni, főleg ha ülő munkát végzünk egész nap és estére már nincs erőnk és kedvünk konditeremben izzadni.

Hozzájárul még a túl nagy alkoholfogyasztás, dohányzás, stressz. Ha az anyagcserénk felborul, az hajlamosít minket a cellulite kialakulása mellett a megemelkedett vérzsírszintre, a magas vérnyomásra, a cukorbetegségre és a köszvényre is. Ezek a betegségek pedig még tovább rontják a kevés artériás erekben és a nyirokerekben a keringést. Rizikófaktort jelentenek még a különféle gyógyszerek, hormonkészítmények (fogamzásgátlók) és vitaminok.

megoldás_narancsbőrre

Szükséges gyógynövények:

– 1/2 csésze kókuszolaj,

– 5 csepp citrom illóolaj,

– 5 csepp menta illóolaj

– 7 csepp grapefruit illóolaj

Használat:

Keverjük össze figyelmesen a hozzávalókat, a keletkezett krémet tegyük egy csavaros tégelybe. Naponta egyszer kenjük be a comb, has, fenék területét. Annak érdekében, hogy megszabaduljunk a narancsbőrtől, ajánlott az étrendünkön is változtatni. Amennyire tudjuk, mellőzzük a cukros, rengeteg szénhidrátot tartalmazó élelmiszereket, fogyasszunk rengeteg folyadékot, és végezzünk napi fél óra testmozgást minimum.

Ha úgy érzed, hogy a bőröd megéri a belefektetett munkát és szeretnél még szépíteni rajta, akkor figyelmedbe ajánljuk egy korábbi cikkünket, amelyben pár perc alatt egy természetes arcmaszk segítségével nagy mértékben szépíthetsz az arcbőrödön.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!