Neked Milyen Bőrtípusod Van? Ezt Kell Tudnod A Bőrtípusod Ápolásáról:

Ha úgy gondolja, hogy minden megfelelő terméket használ és következetes marad, de a bőre nem változik, akkor a dehidratált bőr lehet a bűnös. Az áttörést személyes bőrápolási utam során a koreai bőrápolás felfedezése jelentette. A koreai bőrápolás nagy hangsúlyt fektet a bőr mélyhidratálására. Amint elkezdtem naponta kétszer rétegezni az esszenciákat, hidratáló tonereket és szérumokat, a bőröm teljesen megváltozott.

Attól, hogy a bőröd zsíros, még lehet dehidratált, és attól, hogy száraz a bőröd, még nem jelenti azt, hogy dehidratált. Akkor mi a különbség? A bőrápolás egyik legzavarosabb aspektusának a végére jártunk, hogy végre rendbe hozhasd a rutinodat.

A különbség a száraz és a dehidratált bőr között


Először is meg kell értened, hogy mit is jelent valójában a száraz és a dehidratált bőr. A száraz bőrből hiányzik az olaj, és gyakran feszülőnek érzi magát, és száraz foltok is lehetnek rajta. A dehidratált bőrből hiányzik a víz, és sokféleképpen jelentkezik, például feszülő és száraz érzéssel, kiütésekkel, fakósággal, irritációval és egyebekkel. A kiszáradás általában akkor következik be, ha a nedvességgátló gát sérül, és a bőr nem veszi fel a szükséges hidratálást.

Fontos megérteni a bőrápolás egyik alapelvét: Van bőrtípus és van bőrállapot. A bőrtípus a genetika terméke. Mindenki egy bizonyos bőrtípussal születik: zsíros, száraz, kombinált vagy normál.  A bőrbetegségek olyan problémák, amelyek vagy a bőrtípusodból, vagy a bőröd nem megfelelő ápolásából adódnak, vagyis a bőrbetegségek megfelelő kezeléssel korrigálhatók. A pattanások, a kiszáradás, a gyulladás, a bőrpír, a fakóság és a finom vonalak mind bőrbetegségek.

A kiszáradás számos bőrbetegséget okozhat. Ha bármilyen panasza van a mostani arcbőrével kapcsolatban, jó kiindulópont a rehabilitációhoz, ha növeli a hidratáltságot, és megnézi, hogyan reagál a bőre.

Mi okozza a kiszáradt bőrt?


Míg a szárazságot a genetika okozza, a kiszáradás számos okból jelentkezhet, amelyek közül sok a környezeti stresszhatásokra vezethetők vissza. A fő bűnösök a napozás, a hőség, a klór, az alkoholfogyasztás és az elégtelen vízfogyasztás. De van még néhány más ok is, ami miatt dehidratáltságot tapasztalhatunk. Az olyan termékek használata, amelyek megzavarják a bőr pH-értékét. A savakkal és fizikai hámlasztókkal történő túlzott hámlasztástól is óva intünk, mivel ezek a nedvességgátló barrier sérüléséhez vezethetnek.

Lehet zsíros a bőröd és dehidratált?


A kiszáradás gyakran a károsodott nedvességgát következménye, ami miatt a bőröd száraznak és irritáltnak érezheti magát, amikor egyébként zsíros. Valójában a zsíros bőröd valószínűleg azért zsírosabb, mint amilyen egyébként lenne, mert dehidratált. A dehidratált bőrből hiányzik a víz, így amikor a zsíros bőr száraz, több olajat termel, hogy megpróbálja önkorrekcióra bírni. Ez természetesen kiütésekhez és gyulladt bőrhibákhoz vezethet, de megnagyobbodott pórusokhoz és zsíros arcbőrhöz is, amelyet nehéz mattítani, még sminkkel és milliónyi törlőkendővel is.

A száraz bőr kiszáradhat?


Bár a száraz bőr egy bőrtípus, teljesen lehetséges, hogy a száraz bőr dehidratált legyen. A száraz bőrben szenvedők túl gyakran használnak a bőrtípusuknak megfelelően forgalmazott nehéz krémeket, és ódzkodnak az olyan dolgoktól, mint a savas hámlasztás, mert attól félnek, hogy tovább szárítják a bőrüket. A probléma a “száraz bőrre való” bőrápolással az, hogy gyakran szilikonokkal (például dimetikonnal) sűrítik, amelyek valójában egyáltalán nem hidratálják a bőrt.
 

Hogyan kezeljük a száraz bőrt


A száraz bőr kezelése a megfelelő bőrápolási rutinról szól. Az első alapvető fontosságú a hámlasztás, mivel a bőrödön felhalmozódó elhalt bőrrétegek mattodáshoz vezethetnek. A savas hámlasztás nem a lecsupaszításról és zsírtalanításról szól; a bőrápolásban használt savak valójában humektánsok, vagyis megtartják a nedvességet a bőrben. Tehát amellett, hogy a savak elmarják az elhalt hámsejteket, segítenek bőrünknek megtartani a hidratáltságot. Lassan kezdjünk az aktív összetevőkkel, különösen, ha érzékenyek vagyunk. Ha még nem ismeri a savakat a bőrápolásban, hetente egyszer vezesse be őket a rutinjába, és onnan dolgozza fel őket.

Nyilvánvaló, hogy extra nedvességet akarsz hozzáadni, ahol csak tudsz, valószínűleg szérumok és hidratáló krémek segítségével. A száraz bőr kezelése lehet olyan egyszerű, mint egy hialuronsavas szérum hozzáadása, mint például a Skin Pharm Youth Serum, hogy fokozza a hidratáltságot, és segítsen a napi hidratáló krémnek megtartani a vizet a bőrben.

Hogyan kezeljük a dehidratált bőrt


A dehidratáltság azonban egy kicsit több TLC-t igényel, hogy helyreálljon. A dehidratációval kapcsolatban az a jó, hogy visszafordítható, tehát nem kell aggódni. A legjobb, amit tehetsz, ha egyszerű rutinra váltasz, és a feltöltő és tápláló összetevőkre koncentrálsz, amíg a bőröd rendbe hozza magát.

Mivel a dehidratált bőr a károsodott bőrgátból ered, a gátat helyreállító hidratáló krém használata remek kiindulópont.

Fontos, hogy mit alkalmazol helyileg a bőrödre, de mindannyian tudjuk, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, amikor az egészséges arcbőrről van szó. Ha úgy érzed, hogy a kiszáradt bőröddel küzdesz, győződj meg róla, hogy elegendő leveles zöldséget és jó zsírokat fogyasztasz, és kerüld a cukrot, amikor csak tudod. Vigyél be naponta legalább két liter vizet, és próbáld kordában tartani a koffeinfogyasztásodat.

Neked Milyen Bőrtípusod Van Ezt Kell Tudnod A Bőrtípusod Ápolásáról

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!