Hogy Születnek Az Igazán Legendás Modellek? Eláruljuk A Szakma Fortélyait!

A divatvilág kegyetlen iramot diktál, egy átlagos modellnek nem jut 4-5 jó évnél több az 1. vonalban. Arra, hogy valaki sokáig megmaradjon a legkeresettebb modellek között, elenyésző az esély. Jó kapcsolatok, terhelhetőség és elképesztő türelem is kell a sikerhez, nem elég csak gyönyörűnek, formásnak, vagy éppen kiemelkedőnek lenni.

 

Pörög az élet:

Új arcok, új múzsák szezonról-szezonra jelennek meg a kifutókon, van aki gyorsan el is tűnik, másoknak elindul az életpályája, és lehetősége nyílik rá, hogy hosszú távon megcsinálja a szerencséjét.

A modellek a nemzetközi divatheteken általában a 16. születésnapjuk után kaphatnak szerepet, a különféle divatvárosokban ugyan más-más előírások léteznek, de a London-New York-Párizs-Milánó négyesben ennél fiatalabb modelleket nem nagyon vehetünk észre a kifutón. A francia fővárosban oktatási napokon, tanítási időben kiskorúak elvileg nem léphetnek fel egy bemutatón. A madridi divathéten 18 év alatti modellek nem léphetnek fel, ráadásul ott egyes súly alatt sem engedik kifutóra a lányokat.

 

Mivel néz szembe egy pályakezdő:

Az új próbálkozóknak egyáltalán nem könnyű, hiszen általában ilyenkor találkoznak szembe először azzal, hogy igenis hihetetlenül megterhelő tud lenni egy ilyen bemutató. Ráadásul rengeteg ruhapróba után sűrűn csupán egy-két márkához sikerül bekerülniük valódi kifutós modellként. A legtöbb divatháznak léteznek bevált modelljeik, akik előnyt élveznek, a többiek, mint például a Prada különösen figyel rá, hogy náluk szerepeljenek új arcok.

Hogyan kezd el a modellkedést:

Azt már tudod, hogy néhány kattintással jelentkezhetsz modellnek. Most pedig egy kicsit részletesebben beavatunk abba, hogy pontosan mik azok a dolgok, amire hihetetlenül oda kell figyelni, mert könnyen kizáró okok is lehetnek.

– Az 1. benyomás a legfontosabb. Hihetetlenül egyáltalán nem mindegy, hogy amikor valaki belép az iroda ajtaján, milyen energiákat és kisugárzást hoz magával.

– Általában letisztult, egyszerű mégis elegáns ruhában, frissen mosott hajjal, vagy smink és parfümfelhő nélkül történik az 1. találkozás. Ha mégis sminkben érkeznél oda, akkor igen nagy esély van rá, hogy le lesz mosatva rólad és a lehetőséged is ugrott.

– A tetkó az teljes mértékben kizáró ok elképzelhető. Ezzel ellentétben azonban nem kell aggódni, ha valakinek jelenleg pattanásos a bőre vagy eláll a foga, hiszen kiváló szakértők segítségével idővel orvosolhatóak a gondok. Persze egy festéstől szétroncsolt haj esetén van, hogy évekig kell várni, sőt sajnálatos módon olyan is, hogy egy visszafordíthatatlan folyamat miatt ugrott a lehetőség.

– 1. körben több tucat kép fog készülni rólad. Ebben a helyzetben azt tesztelik, hogy mennyire van a véredben a modellkedés, valamint képet kapnak arról is, hogy miként pózolsz a kamera előtt. Ezek a képek a pályád elején sokáig elfognak kisérni téged, mivel ez alapján lesz nyomon követhető a fejlődésed.

– Mivel a modellkedés többről szól, mint hogy valaki gyönyörűnek született, a polaroidozás után egy beszélgetés fog következni. Főleg azt próbálják ezután kideríteni, hogy a jelentkező mennyire céltudatos és gondolja komolyan ezt a munkát, és hogy milyen szerepet foglalna el esetlegesen az életében, milyen a hozzáállása és egyáltalán hogyan kommunikál. Természetesen az érettségi letételéig a suli áll ezután az 1. helyen, sőt a későbbiekben diplomát is elképzelhető kapni mellette, de profi és kitartó hozzáállás az elvárás.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!