megcsalas_utan_helyreallas

Miért Tudnak Helyreállni Egyes Párok Megcsalás Után, Mások Pedig Nem:

Megcsalás után sosem könnyű az élet. Amikor valaki azt mondja, hogy megcsalták, könnyű empatikus felháborodással reagálni, és egy valóságshow-szerű konfrontációt elképzelni. De a hűtlenség nem új fogalom – amióta csak kapcsolatok léteznek, valaki mindig is megszegte a számára felállított “szabályokat”. A szívfájdalom – düh – továbblépés egy olyan formula, amely évszázadok óta táplál mindenféle popkultúrát, a Bibliától a filmmelodrámákig. Az élethosszig tartó monogámia még mindig kulturális ideál.

 

 

Könnyű azt feltételezni, hogy a hűtlenség automatikusan a párkapcsolat végét jelenti, de ez nem ilyen egyszerű – és ez jó dolog. A férfiak és nők közötti nagyobb társadalmi egyenlőség, az Esther Perelhez hasonló párkapcsolati és szexszakértők felemelkedése, valamint a terápiára járás stigmájának csökkenése mind megkönnyítették a párok számára, hogy egy intim félrelép és után a “együtt maradni vagy szakítani” bináris választáson túl gondolkodjanak.

De ez nem jelenti azt, hogy valóban könnyebb lett továbblépni, ha az egyik partner megcsalja a másikat. Ha van valami, amiben a szakértők egyetértenek a hűtlenség kezelésével kapcsolatban, az az, hogy bár a felépülés lehetséges, az egészséges kapcsolat újjáépítése kemény munka.

 

Hosszú út vezet a felépüléshez egy megcsalás után. A párok képesek és képesek együtt maradni egy félrelépés után, de a megtört bizalom helyreállításához sok munkára van szükség. A legtöbb pár nem épül fel, ha az egyik félrelép, de azok, akik igen, erősebbek lehetnek attól, hogy átmentek a megcsalás után lévő felépülés folyamatán.

 

A megcsalás után időre van szükség. Legalább egy évbe telik, de általában akár két év is lehet, amíg egy pár meggyógyul.

 

Van néhány tényező, ami miatt egy pár nagyobb valószínűséggel próbálja meg megoldani a problémát. Nevezetesen hogy vannak-e erős kötelezettségeik egymás iránt, mint például gyerekek vagy ház. Ha egy pár randevúzik, vagy csak most kezdett el együtt élni, akkor kevésbé van szükség a bizalom helyreállításának munkájára.
 

A megcsalásnak véget kell vetni.

A szakértők szerint sok mindennek meg kell történnie ahhoz, hogy egy pár továbbléphessen. Az első és legfontosabb, hogy a megcsalásnak véget kell vetni.”Az a személy, aki megcsalta, nem láthatja újra azt, akivel megcsalta.

Időpocsékolás ha miközben egy félrelépést dolgozunk fel, az illető még mindig találkozik a másikkal, mert ott nincs bizalom.
 

A teljes őszinteség elengedhetetlen.

Vannak, akik mindent tudni akarnak a viszonyról. Tudni akarják, hol történt, hányszor. Vannak, akik nem akarnak ennyi információt tudni. A viszonyokban az a félelmetes, hogy rengeteg ismeretlen van. Aztán az ember úgymond átmozgatja a folyamatot, hogy képes legyen levezetni az érzéseit a partnere előtt, és a folyamatot, hogy a partnere képes legyen fogadni ezt a megbocsátást

 

A bizalmat újra kell építeni egy megcsalás után.

Az árulás a viszony legkárosabb része. Az a személy, akit megcsaltak, általában nehezen tudja már, mi a valóság. Károsodik az a képességük, hogy felismerjék, mi a valóság.

 

Hogy ezt helyre akarjuk hozni, akkor a megcsalt személynek teljesen őszintének kell lennie, még akkor is, ha ez látszólag még jobban fáj a házastársának, mivel az igazság eltitkolásának folytatása még nagyobb kárt okozhat.

 

Ez magában foglalja azt is, hogy a megcsalt partner megnézheti az e-maileket és a mobiltelefonokat, amit amolyan “véletlenszerű drogteszteknek” nevezhetünk. Úgy tűnik, mintha a félrelépő most próbaidőn lenne, és ez nem ideális, de a megcsalt partnernek újra kell építenie a bizalmat és a hitet. A tudat, hogy ellenőrizhetik a partnerük telefonját vagy számítógépét, egy kicsit megnyugtató.

 

Az e-mail és a közösségi média jelszavainak átadása a bizalom másik jele lehet. A jelszavak és az ehhez hasonló dolgok átadása egy olyan ajándék, amit az ad, aki elárult, és azt üzeni: 100 százalékig megbízhatsz bennem, és átnézheted a dolgaimat, és megteheted, amit kell. Sok olyan ember van, aki nagyon szívesen adja a jelszavait és az ehhez hasonló dolgokat a házastársának.

Az alapvető kérdésekkel foglalkozni kell.

Fontos az is, hogy a pár a megcsaláson túlmenően is értékelje a kapcsolat problémáit. Egy problémás kapcsolat nem mentség a megcsalásra, de ha szélesebb területeken – kommunikáció, együtt töltött idő, szex stb. – javulást lehet elérni, az mindkettőjük számára megnyugtató lehet, hogy a megcsalás kevésbé valószínű.

A pároknál mindig az a legfontosabb dolog, hogy rájöjjenek, hogy két emberről van szó, és mindkettőjüknek magáénak kell tudni a dolgait, mert a hibáztatás nem egy hatékony megoldás. Azt is mondja, hogy fontos kihasználni azt a kommunikációs készséget, amivel a párok mindig is rendelkeztek, még ha nem is tökéletesek. Azon dolgozom, hogy az emberek sajátítsák el a dolgaikat. Ha hajlandóak elővenni az összes elfojtott dolgukat, és megtanulják, hogyan kommunikáljanak jobban, az biztosan segíthet.

A félrelépőnek nemcsak teljes felelősséget kell vállalnia a megcsalásért, hanem türelmet és megértést is kell mutatnia, hogy a tetteiből való gyógyulás hosszú folyamat.

 

 

Kezdjétek újra együtt.

Végül a párnak lényegében újra kell alkotnia a kapcsolatát. A párnak el kell engednie a partnerségük azon részeit, amelyek nem működtek, majd el kell mozdulnia a kapcsolat új dinamikájának megteremtése felé. A párok úgy kerülhetnek ki egy viszonyból, hogy jobban tudják, kik ők maguk, és mit akarnak a kapcsolatuktól.

Nem lesz ugyanolyan, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet bizonyos szempontból erősebb, mint eredetileg volt.

A szakértők szerint lehetséges, hogy a pároknak a hűtlenség után is boldog kapcsolatuk legyen, feltéve, hogy hajlandóak beletenni a munkát. A pár túlélheti és fejlődhet a félrelépés után.

De azok a párok, akik a félrelépés után mégis a különválás mellett döntenek, még mindig profitálhatnak a terápiából, különösen, ha gyermekeik vannak. Ha mindkét személy tanul belőle, és tovább tud lépni, és részt tudnak venni egymás életében, amikor gyerekeik lesznek, az már abszolút siker.

megcsalas_utan_pinterest

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!