Három Egyszerű Módszer, Amivel Megtisztíthatod A Smink Ecsetjeidet, Hogy Olyanok Legyenek, Mint Újkorukban!

Régóta ugyanazt a régi sminkkefét használod? Vagy azon kapod magad, hogy folyton el kell menned a boltba vagy online vásárolni új sminkkeféket, mert a régiek piszkosak vagy túlhasználtak? A tisztátalan sminkkefék hosszú ideig történő használata a pórusok eltömődéséhez, bőrirritációhoz, bőrallergiához, staphylococcus fertőzéshez stb. vezethet. Emellett a bőrére gyakorolt mellékhatásokon kívül nem lesz képes az optimális felvitelre, és a használt smink árnyalatai is eltorzulhatnak. Ezért nagyon fontos a sminkkefék időnkénti tisztítása.

Nézd meg ezt a három egyszerű módszert, amellyel megtisztíthatod a smink ecsetjeidet, hogy olyanok legyenek, mint új korukban!


1. Folyékony szappan és olaj:

A kasztíliaszappan antibakteriális, és segíthet megtisztítani az ecseteket, a jojobaolaj pedig elvégezheti azt a feladatot, hogy megszabaduljon az ecsetekben lévő összes felesleges termékmaradványtól, és kondicionálja a sörtéket.

Szükséges:

 • 1 evőkanál folyékony kasztíliaszappan vagy mosogatószer
 • 1 evőkanál jojobaolaj


Módszer:

 1. Egy kis tálba tedd bele a mosogatószert és a jojobaolajat, és csak egy kicsit keverd össze.
 2. Ezután fogd a sminkecseteidet, és egyesével forgasd meg az ecseteket, és óvatosan lefelé nyomkodva néhány másodpercig keverd bele ebbe a keverékbe.
 3. Ha ezt a folyamatot minden ecsetnél befejezte, elkezdheti lemosni a sörtéket folyó víz alatt, óvatosan az ujjbegyeit használva, hogy meggyőződjön arról, hogy az összes olaj és szappan keverék megfelelően leöblítette.
 4. Ezután törölje őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges víz távozzon, majd hagyja őket a papírtörlőn megszáradni egy éjszakán át, vagy amíg teljesen megszáradnak.


2. Desztillált fehér ecet és folyékony szappan:

A mosogatószappan antibakteriális, és segíthet az ecsetek tisztításában, az ecet pedig fertőtleníti az ecseteket, és természetes módon szagtalanítja azokat.

Szükséges:

 • 1 csésze forró víz
 • 1 evőkanál folyékony mosogatószer
 • 1 evőkanál desztillált fehér ecet


Módszer:

 1. Egy széles szájú üvegedénybe (pl. befőttesüveg) vagy üvegpalackba önts egy csésze forró vizet, majd add hozzá a mosogatószappant és az ecetet, és keverd össze egy kicsit.
 2. Ezután fogd a sminkecseteidet, és tedd őket lefelé a folyékony keverékbe, és figyelj arra, hogy minden ecset jól elmerüljön a sörtéikig.
 3. Hagyja a vízben körülbelül 20 percig.
 4. Ezután rázza le a vízben, és folyó víz alatt öblítse le, óvatosan az ujjbegyeivel, hogy meggyőződjön róla, hogy az összes folyékony keveréket megfelelően leöblítette.
 5. Törölje át egy vászontörlőn, hogy a felesleges víz távozzon belőle, majd hagyja megszáradni a vászontörlőn egy éjszakán át, vagy amíg teljesen meg nem szárad.


3. Szódabikarbóna és folyékony szappan:

A mosogatószappan antibakteriális, és segíthet az ecsetek tisztításában, míg a szódabikarbóna használata segíthet a sminkkefékbe ragadt termékmaradványok fellazításában. A hajbalzsam segít hidratálni a sörtéket, és puhán és simán tartja őket a későbbi használathoz.

Szükséges:

 • 1 evőkanál folyékony mosogatószer
 • 1½ evőkanál szódabikarbóna
 • ½ csésze hideg víz
 • 1 evőkanál hajkondicionáló


Módszer:

 1. Keverd össze egy kis tálban a mosogatószert és az 1 evőkanál szódabikarbónát.
 2. Ezután fogd a sminkecseteidet, és egyesével forgasd meg az ecseteket, és óvatosan lefelé nyomva néhány másodpercig keverd bele ebbe a keverékbe.
 3. Ezután fogjon egy másik tálat, és töltse fel ½ csésze hideg vízzel, majd adjon hozzá ½ evőkanál szódabikarbónát és 1 evőkanál hajkondicionálót, és keverje jól össze.
 4. Mártogassa a sörtéket ebbe a keverékbe, és 20-30 másodpercig forgassa, minden kefét külön-külön.
 5. Miután ezt a folyamatot minden kefénél elvégezte, elkezdheti lemosni a sörtéket folyó víz alatt, óvatosan az ujjbegyeivel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes keveréket megfelelően leöblítette.
 6. Ezután törölje őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges víz távozzon belőlük, majd hagyja őket a papírtörlőn megszáradni egy éjszakán át, vagy amíg teljesen megszáradnak.
Három Egyszerű Módszer, Amivel Megtisztíthatod A Smink Ecsetjeidet, Hogy Olyanok Legyenek, Mint Újkorukban!

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!