Hallottál Már A Bőrgyalulásról? Ezt Kell Tudnod Róla:

Emlékszel, amikor négy-öt évvel ezelőtt (vagy internetidőben körülbelül egy évezreddel ezelőtt) mindenki az arcukat borotváló szépséggurukról szóló cikkeket és videókat látott?

 

Ha emlékszel arra a trendre, akkor talán emlékszel, hogy az állítólagos cél az volt, hogy ne csak a nem kívánt szőrszálakat távolítsuk el, hanem a bőr szépen előkészítve legyen a sminkeléshez. Akár kipróbáltad, akár csak tovább görgetted, tudnod kell, hogy a bloggerek nem egy kalapból húzták ki az ötletet. Az alapkoncepciónak van értelme, és klinikai környezetben valóban végeznek vele kozmetikai kezelést.

 

Mit csinál a bőrgyalulás?

 

A bőrgyalulás egy nem invazív eljárás, amelynek során az orvos egy finom pengével leborotválja a barackszőrzetet, és ami még fontosabb, az elhalt hámsejteket. Lényegében hámlasztásról van szó: az ötlet lényege, hogy a bőrön még lógó elhalt sejtek eltávolításával a bőr alatt újabb, egészséges sejtek kerülnek elő.

 

Néha a bőrgyalulást kémiai hámlasztással együtt végzik, mivel a frissen gyalult bőr a feltételezések szerint jobban felszívja a helyi kezeléseket. Az otthoni hámlasztó kezelésekhez hasonlóan a bőrgyalulás is csökkenti a ráncok és hegek megjelenését.

 

Mint sok kozmetikai kezelés esetében, itt sem áll rendelkezésre megbízható kutatás, amely alátámasztaná a hatékonyságát. Néhány plasztikai sebész és pácienseik azonban esküsznek rá. Sok sebész jó “ebédidős” kezelésként javasolja, mivel gyakorlatilag nincs állásidő és minimálisan látható mellékhatásai vannak.

 

Az eljárás után azonnal észreveheted, hogy bőröd ragyogóbbnak tűnik, és a teljes eredmény a következő néhány napban válik egyértelműbbé. Mivel a bőrgyalulás elvileg körülbelül három hétig távolítja el az elhalt sejtek felhalmozódását, az eredmények körülbelül ennyi ideig tartanak, és a ragyogás csúcspontja körülbelül egy hétig tart a kezelés után.

 

El lehet végezni a bőrgyalulást otthon?

 

Igen, az otthoni bőrgyalulás létezik. Léteznek kézi és elektromos eszközök is, és mindkettő rendelkezik olyan biztonsági funkciókkal, amelyekkel a profi eszközök nem rendelkeznek, így azt használd, amelyikkel kényelmesebbnek érzed. Csak tartsd szem előtt, hogy az eredmények valószínűleg nem lesznek olyan pontosak, mint amikor képzett szakember végzi, és nagyobb a kockázata annak, hogy megsebzed magadat vagy fertőzést okozol, különösen akkor, amikor még csak most tanulod a dolgot.

 

A bőrgyalulás kockázatai

 

Mindig vannak kockázatok, amikor kés alá fekszik az ember, még akkor is, ha a kés csak a felszínt kaparja. De összességében a bőrgyalulás biztonságosnak tekinthető, és a súlyos mellékhatások meglehetősen ritkák.

 

A leggyakoribb mellékhatások a feszülés, a bőrpír és az érzékenység, és a bőr a gyógyulás során el is hegesedhet. A pácienseknél előfordulhat, hogy az eljárás után apró fehérfejűség vagy kitágult pórusok képződnek, de ezek általában kisebb mértékűek és átmeneti jellegűek. A bőrgyalulás legnagyobb kockázata a pigmentáció megváltozásának lehetősége, ami sötétebb vagy világosabb foltok megjelenését eredményezi. A hegesedés és a fertőzések szintén lehetségesek, bár ritkák.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!