Ha Tartalmas Alvást Szeretnél, Akkor Ezt Az 5 Pozíciót Kell Kipróbálnod:

Az alvás rendkívül hasznos lehet számunkra, a testünkre és az immunrendszerünkre, de könnyen figyelmen kívül hagyhatjuk, hogy milyen pozícióban alszunk. Valójában azonban az alvási pozíció óriási szerepet játszik az alvás minőségében, és ha fáradtan, fájdalmasan vagy fájdalmakkal ébredsz, lehet, hogy itt az ideje, hogy változtass, és válassz egy másik pozíciót. Ne feledkezz meg a párnákról sem.

Az alvás nagyban hozzájárul az egészségünkhöz, ezért fontos, hogy tisztában legyünk a különböző pozíciókkal, valamint azok előnyeivel és hátrányaival.


1. Magzat pozíció

A magzat pozíció a legnépszerűbb, és nem véletlenül. Nem csak kényelmes, de segít a derékfájáson is, jót tesz, ha terhes vagy, és csökkenti a horkolást. Arra azonban ügyelj, hogy a testtartásod laza legyen, különben azt kockáztatod, hogy reggelre fájdalmat fogsz érezni.

2. Az oldaladon

Az oldaladon alvás hasonló a magzati pozícióban alváshoz, de a lábaidat nem húzod a mellkasod felé. Az oldaladon alvás, legyen szó a hasáb, a gondolkodó vagy a párnaölelő pozícióról, jót tesz neked, mivel csökkentheti a horkolást, segíthet a gyomorégésen, és az emésztésnek is jót tesz.

Van azonban néhány hátulütője ennek a pozíciónak, amivel tisztában kell lenned. A vállak merevségét és állkapocsfeszülést okozhat azon az oldalon, amelyen alszol. Ha az oldaladon szoktál aludni, akkor inkább a bal oldali alvást válaszd, mivel a jobb oldali alvás fokozhatja a gyomorégést és a savas refluxot.

3. Párnaölelő pozíció

Ha derékfájdalomtól szenved, a párnaölelő pozíció lehet a legjobb választás az Ön számára. Ha a párnát a lábai közé helyezi, a csípője jobban igazodik, így csökkenti a hát alsó részén jelentkező fájdalmat.

4. A hátadon

A háton alvás kínálja a legtöbb egészségügyi előnyt, mivel védi a gerincet, és enyhítheti a csípő- és térdfájdalmat. Egyenletes vonalban tartja a tested, ami csökkenti a hátadra és az ízületeidre nehezedő felesleges nyomást. További egészségügyi előnyökért tegyen egy párnát a térdei mögé, hogy segítsen támogatni a hát természetes görbületét.

Természetesen ennek a pozíciónak van néhány lehetséges hátulütője is. A háton alvás nehéz lehet azok számára, akik horkolnak vagy alvási apnoéban szenvednek. A hátfájós emberek számára is kényelmetlen lehet, ezért fontos, hogy jó alátámasztást kapjanak.

5. Hason fekve

A hason alvás egyáltalán nem a legelőnyösebb pozíció. Bár csökkentheti a horkolást és segíthet az alvási apnoéban szenvedőknek, hát- és nyakfájást is okozhat. Az ízületekre is stresszt jelenthet, ami miatt fájdalmasan és fáradtan ébredsz. Ha enyhíteni szeretné a hátfájást, megpróbálhat egy párnát tenni a hasa alá.

Ha Tartalmas Alvást Szeretnél, Akkor Ezt Az 5 Pozíciót Kell Kipróbálnod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!