szingli_boldogsag

Ha Szingli Vagy, Akkor Ezt A 10 Dolgot Tudnod Kell A Boldogsághoz:

A húszas éveim elején úgy éreztem, hogy a hétvégi terveim mennyire zsúfoltak. Mivel egy évben csak 52 szombat van, az volt a küldetésem, hogy minden egyes szombatot kihasználjak. Ha a hétvégém nem tartozott a barátaimmal való elmélyülésre, bármilyen bárba, születésnapi partira vagy koncertre, úgy éreztem, hogy ez a szabadidő valahogy kevesebbet jelent. De a korral bölcsesség jön, ahogy mondani szokták. Amikor kinőttem a bulizós korszakomból, és beléptem a húszas éveim végére, kezdtem felismerni az összes előnyét annak, ha egyedül töltöm az időmet. Sőt, az egyedüllét olyanná vált, amit már alig vártam. Manapság már élvezem, hogy nincsenek hétvégi terveim, és élvezem a szabadságot, ami azzal jár, hogy 48 órát úgy tölthetek el, ahogy nekem tetszik.

 

ezt_kell_tudnod_ha_szingli_vagy

Íme néhány módszer, amivel az élet jobbá válik, ha megtanulod szeretni az egyedüllétet:


1. Energikusabbnak érzed magad.

Beszélgetést folytatni fárasztó, különösen, ha egy olyan társasággal vagy kint, akiket nem nagyon ismersz, és egy zsúfolt bárban üvöltözöl oda-vissza. Ha kihagyod a pénteki happy hourt, az azt jelenti, hogy egy egész éjszakát magadnak szentelhetsz, hogy feltöltődj, és azt is, hogy a szombati villásreggelire már nem fogod magad olyan fáradtnak érezni.

2. Nem kell kompromisszumot kötnöd.

Gondolj arra, hogy mennyi időbe telik megegyezni arról, hogy melyik bárban találkozol a barátaiddal, melyik étterembe mentek vacsorázni, vagy mit fogtok a pasiddal a Netflixen nézni. Ha egyedül repülsz, nincs ilyen gond. Azt nézhetsz, amit a szíved kíván, és nem kell senki időbeosztását vagy étkezési korlátozásait figyelembe venned ahhoz, hogy meglátogasd azt az új éttermet, amit már régóta ki akartál próbálni.

3. Többre értékeled a kapcsolataidat.

Ha szeretsz egyedül lenni, akkor a másokkal való tervezgetés azt jelenti, hogy lemondasz az értékes, egyedül töltött idődről, hogy ezt megtehesd. Ez tényleg arra késztet, hogy megválogasd, kivel szeretnél találkozni, és azt is tudatosítja benned, hogy ki az, akiért nem éri meg feladni a szabad vasárnapot.

4. Jobbak lesznek a beszélgetéseid.

Mivel nem csak a tervezgetés kedvéért tervezgetsz, több megbeszélnivalód lesz, amikor valóban találkozol az emberekkel. Nem úgy, mint amikor már négy napja egymás után ugyanazokat az embereket látod, és nincs semmi új mondanivalód egymásnak.

5. Termékenyebbé válsz.

Az, hogy beiktatsz az életedbe egyedül töltött időt, hogy szándékosan ne csinálj semmit, összefüggésbe hozható a termelékenység növekedésével. Amikor hagyod, hogy az elméd elkalandozzon és ellazuljon, az lehetővé teszi az agyad számára, hogy feltöltődjön. Aztán, amikor újra a teendők listája alapján dolgozol, kevésbé vagy fáradt, és jobban meg tudsz oldani mindent.

6. Megismered önmagad.

Lehet, hogy azt hiszed, szilárd elképzelésed van arról, hogy ki vagy és mi mozgat. De ha egyszer levetkőzteted mindenki más napirendjét, mélyebb képet kapsz arról, hogy mit csinálsz igazán szívesen, és mit tűrsz el csak azért, mert mindenki más is benne van. Lehet, hogy mindig a barátaiddal tartasz a legújabb szuperhősfilmre, de ha egyedül vagy, akkor a dokumentumfilmek felé húz a vonzódásod. Vagy beleegyezel, hogy minden évben jelentkezel a haverjaiddal a helyi 5 km-es futásra, de ha van egy szabad délutánod, akkor a bokszringben edzel.

7. Kevésbé érzed magad elítélve.

Amikor tervjavaslatokat dobsz ki egy baráti társaságnak, valószínűleg hozzászoktál, hogy az ötleteiddel kapcsolatban hallani fogsz néhány konkurens véleményt. Az egyedül töltött idő szeretete azt jelenti, hogy nincs szükséged senki jóváhagyására ahhoz, hogy felfedezd azt a szoborparkot, amiről annyit hallottál, vagy megnézd azt a Disney-filmet, amihez “túl öreg vagy”.

8. Jobb randevúkra mész.

Ha szeretsz egyedül lenni, az ötlet, hogy lemondj egy magadra szánt estéről, hogy néhány órát egy bárban tölts egy idegennel ismerkedve, elég nevetségesnek tűnik. Szóval, ha tényleg végig akarod csinálni, nem fogsz csak úgy igent mondani bárkinek, aki randira hív. Persze, nem mindig tudod kiszűrni a rossz randikat. De mivel megválogatod, hogy kinek szánod a szabadidődet, valószínűleg nagyobb esélyed van egy sikeres első randira.

9. Magabiztosabbnak érzed magad.

Miután megtanulod szeretsz egyedül lenni, általában nem érzed úgy, hogy várnod kell arra, hogy valaki csatlakozzon a terveidhez, vagy egyetérts veled abban, hogyan töltsd az idődet. Ez segíthet abban, hogy még magabiztosabbnak érezd magad az életedben hozott egyéb döntéseiddel kapcsolatban. Ne lepődj meg, ha azon kapod magad, hogy felszólalsz a munkahelyi megbeszéléseken, vagy felajánlod a véleményedet a céged felsőbb vezetőinek. Ha már nem szorulsz mások jóváhagyására, az önbizalmad az egekbe szökik.

10. Nagyobb szabadságod lesz.

Nem úgy tekintesz majd a szabadidőre, mint valamire, amit ki kell töltened tervekkel és emberekkel, hanem felismered, hogy tele van lehetőségekkel. Elmúlik a stressz, hogy kitaláld, kivel fogod tölteni a szombat estédet. Ha szeretsz egyedül lenni, nem köt senki más elképzelése a szórakozásról. Így megmarad a szabadságod, hogy úgy töltsd az idődet, ahogy neked tetszik.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!