Ha Nem Akarsz Sok Időt Tölteni A Bőröd Ápolásával, Akkor Ezt Ajánlják Számodra A Bőrgyógyászok:

Azokon az estéken, amikor be akarok feküdni az ágyba, és tovább olvasni a könyvemet, vagy azokon a napokon, amikor egy hosszú munkanap után belépek az ajtón, és csak le akarom venni a sminkemet, egy minimális bőrápolási rutinra hagyatkozom.

Ha valaha is olvastál már egy reggeli és éjszakai bőrápolási rutint, és arra gondoltál, hogy “Hű, ez nagyon sok lépés”, akkor egy oldalon állunk. Nem életszerű azt feltételezni, hogy valakinek van ideje (vagy pénze) arra, hogy minden egyes este 10 lépést elvégezzen lefekvés előtt, és valójában nem is kell ezt tennünk. A jó bőr nem egyenlő a hosszadalmas rutinnal. “Nem kell bonyolult, többlépcsős rutin, amit nehéz következetesen követni” – mondta Dr. Christine Choi Kim bőrgyógyász. “Sok nőhöz hasonlóan én is elfoglalt vagyok a fiatal család és a karrier zsonglőrködésével, és az első dolog, ami elmarad, általában az öngondoskodás. Tartsa meg bőrápolási rutinját egyszerűen, mégis hatékonyan, a termékek gondos kiválasztásával a bőrgyógyász segítségével, és évekig képes lesz kitartani mellette”.”

Ha te is szereted az olyan bőrápolási rutint, amely rögtön a lényegre tér, akkor jó helyen jársz.


1. Tisztítás

Ha van valami, amit minden este meg kell tenned, az az arclemosás. Vannak éjszakák, amikor az ágyamból micellás vízbe áztatok egy sminklemosót, hogy leszedjem a sminkemet, és tudod, ez nem ideális, de jobb, mintha az összes nappali sminket és olajat magamra kenve aludnék.

“A bőr tisztítása eltávolítja az olajat, a naptejet, a sminket, a termékmaradványokat és a környezeti szennyeződéseket” – mondta Dr. Kim. “Ez a lépés előkészíti a bőrt arra, hogy befogadja az utána alkalmazott bőrápoló termékek jótékony összetevőit.”

Reggel és este is tisztíthatsz, de a tisztítószered a bőrtípusodtól vagy a preferenciáidtól függően eltérő lehet. Éjszakára használhat zselés tisztítót, reggel pedig valami krémesebbet és hidratálóbbat, vagy választhatja a micellás vizet, ha nem szeretne teljes reggeli tisztítást végezni. Dr. Kim “gyengéd tisztítót ajánlott reggelre, és egy mélyebb, aktívabb tisztítót estére”, mivel éjszaka több réteg naptej, smink, olaj, szennyeződés és egyéb szennyeződés is lekerül a bőrünkről.

Az sem szükséges, hogy reggel ugyanúgy tisztítsunk, mint este. “Van néhány érzékeny páciensem, [akik] reggel csak vizet fröcskölnek az arcukra, mert még a legkíméletesebb tisztítószer is túlságosan szárít” – mondta Dr. Kim.

2. Problémamegoldás

Ez az a lépés, amit a leglustább estéken kihagyhatsz, de ha vannak bőrproblémáid, amelyeket kezelni szeretnél, ez az a pont a rutinodban, ahol meg kell oldanod őket. Finom vonalak és ráncok, pattanások, hiperpigmentáció, fakóság – bármi is legyen az aggodalmad, vannak olyan összetevők, amelyek segítenek.

“Válasszon egy olyan terméket, amely egyszerre többféle előnyt is biztosít, és amelyet reggel és este is használhat” – mondta Dr. Kim. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg; ahelyett, hogy egy csomó különböző rutint találsz ki, csak egyet kell követned, és az eredményeidet is jobban nyomon tudod követni (a szépség végül is tudomány).

És mint mindig, beszélj a profikkal, ha igazán a bőröd mélyére akarsz ásni. “Ha olyan bőrproblémája van, amely nem reagál a bőrápolási rutinjára, kérjen időpontot bőrgyógyászához, hogy értékelje a bőrét, és esetleg elkezdje a vényköteles gyógyszereket” – mondta Dr. Kim.

3. Hidratáljon

“A bőr hidratálása azért fontos, mert a tisztítás eltávolítja a bőr természetes faggyújának egy részét, és ezt szeretné pótolni” – mondta Dr. Kim. Ha azt szeretné, hogy a bőre dúsabbnak és harmatosabbnak tűnjön, a hidratáló krém az a termék, amely ezt elérheti. A hidratáló krém következetes kihagyása a bőr kiszáradásához és szárazságához vezethet, ami finom vonalakat és ráncokat okozhat. “A jól hidratált bőr egészségesebb barrierfunkcióval rendelkezik, és kevésbé hajlamos a gyulladásra és a fertőzésekre” – mondta Dr. Kim.

Ami a választott hidratáló krémet illeti, minden bőrtípusra vannak lehetőségek. Ha eddig azért kerülte a hidratáló krémet, mert a zsíros oldalon áll, ne féljen: A könnyű és gél állagú opciók ideálisak. És persze a legszárazabbaknak a sűrű, éjszakai okkluzív hidratáló krémek lesznek a legjobb barátok.

4. Választható: Védelem

Dr. Kim elmagyarázta, hogy az olyan antioxidánsok, mint a C- és E-vitamin, valamint a zöld tea polifenolok “köztudottan leküzdik a szabad gyököket, amelyek a bőrre ható környezeti stresszhatásokra válaszul keletkeznek”, vagyis ezek beépítése a reggeli rutinodba segíthet megvédeni a bőröd mindattól, amit a nap folyamán tapasztalni fog. Ezek nem nélkülözhetetlenek, de kellemes összetevők, amelyeket beépíthetsz, ha van időd reggelente.

5. Naptej

Dr. Kim szerint a reggeli rutinodnak mindig tartalmaznia kell a fényvédelmet. Még ha semmi mást nem is csinálsz reggel, legalább győződj meg róla, hogy bekened magad naptejjel. Dr. Kim vegyszermentes, legalább 30-as SPF-értékű, ásványi eredetű naptejet ajánl, és azt mondta, hogy a hidratáló krém után és a sminkelés előtt kell felvinni.

Ha Nem Akarsz Sok Időt Tölteni A Bőröd Ápolásával, Akkor Ezt Ajánlják Számodra A Bőrgyógyászok

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!