Ha Hosszú És Teljes Életet Szeretnél Élni, Akkor Ebből A 6 Japán Szokásból Érdemes Tanulnod:

Japán a világ összes országa között az első helyen áll a várható élettartam tekintetében. Ha Svájcban az átlagos élettartam körülbelül 83,4 év, akkor Japánban 84,3 év. A lényeg azonban nem csak az, hogy sokáig éljünk, hanem az is, hogy boldogan és egészségesen éljünk.

Csodálattal tekinthetünk a japán emberekre azért, ahogyan nyugdíjas koruk után is élvezik az életet, és találtunk néhány titkot, amit a test fiatalon tartására használnak.


1. Minél kisebb, annál jobb.

A japánok hisznek abban, hogy a kisebb adagok lassabb evésre sarkallnak. Ez az, amit valójában jobban meg kell értened. Egy nagy tányér helyett részesítsd előnyben a sok kis tányért. Ez segíthet abban, hogy ne edd túl magad, és ennek következtében megőrizd az egészséges testsúlyodat.

2. Addig egyél amíg 80%-ban tele nem leszel.

A túl gyors evés nem ajánlott, mert az evés megkezdésétől számítva körülbelül 20 percbe telik, mire az agyad elküldi a jóllakottság jeleit. A japánok ismerik ezt a tényt, és egy egyszerű szabályt alkalmaznak: csak addig egyél, amíg 80%-ban tele nem vagy. A maradék ételt nem kell kidobni, csak tedd a hűtőbe.

3. Egy teáskanálnyi olajat és 0,9 gramm sót fogyasszon.

Nagano Japán egyik legegészségesebb régiója. Az átlag élettartam ott körülbelül 80-87 év. Azt javasolják, hogy a sófogyasztást emeljék napi 0,9 grammra és egy teáskanálnyi étolajat fogyasszanak mindennap.

4. Inkább a sétát részesítik előnyben a testmozgással szemben.

Igen, köztudott, hogy a japánok szeretnek egész életükben aktívak maradni. Az egyik kedvenc sportjuk a séta. Közben még beszélgetni is tudnak, így ez a haszon és az élvezet kombinációja: “Sétálsz, beszélgetsz, mozogsz, és ez segít a közösségi érzés kialakításában”.

5. Egyél tofut.

A tofu szintén megkülönböztető jegye a japán étrendnek. Nem csak vegán, de rugalmasan tartja a bőrödet, így fiatalabbnak tűnsz. Ráadásul a tofu csökkenti a szívbetegségek és a rák kockázatát, és segít az egészséges testsúly fenntartásában (ha nem esszük túl magunkat más típusú ételekkel).

6. Vegyünk gőzfürdőt vagy zuhanyozzunk.

A gőzfürdőzés rituáléja nemcsak pihentető, de jót tesz az egészségünknek is. Még egy dolog – használjunk olyan illóolajokat, amelyek segítenek a bőrnek. Vigyázzunk, hogy ne maradjunk sokáig, különben túlmelegedhetünk. A tökéletes szauna hőmérséklet legjobb mutatója a saját testünk – mindenekelőtt kellemesnek kell lennie a gőzfürdőnek.

Ha Hosszú És Teljes Életet Szeretnél Élni, Akkor Ebből A 6 Japán Szokásból Érdemes Tanulnod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!