Ha Fogyni Akarsz Akkor Felejtsd El Az Olajat És Próbáld Ki Ezt A 3 Olajmentes Főzési Módszert:

Mindenképp javasolt megjegyezni, hogy az egészséges étrend és a diétázás az két külön dolog. A diéta alkalmával súly és zsírvesztésre törekszünk, és ennek érdekében egy különleges étrendet követünk, természetesen egészséges ételekből. Tévhit viszont, hogy ha valaki egészségesen táplálkozik az fogyózik.

Az egészséges étkezés az, amikor a szervezetünket minden nap változatosan, tökéletes arányban ellátjuk az általunk kiválasztott főként zöldség, gyümölcs, fehér hús, növényi tejek, sajt, tojás, túró, teljes kiőrlésű gabonák, esszenciális zsírok, vitaminok, további ásványi anyagokkal és legalább napi 2 liter vízzel, amellyel a test kiválóan működik és lassulhat a természetes öregedés a bevitt antioxidánsoknak köszönhetően is.

Mi az egészséges és mi nem?

Minden élőlénynek energiára van szüksége, hogy fenntartsa működését. Mi emberek is táplálkozással látjuk el szervezetünket alkalmanként, hogy az elfogyasztott ételekből energiát nyerjünk. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyikből és mennyit! A tudomány ma már hihetetlenül rengeteg mindenre rácáfolt.

Az elmúlt évtizedek alatt a zsír a vaj és a például a tojás sokszor az ellenségünk volt, úgy idővel aztán csitultak vagy megfordultak a kedélyek, jött egy új évtized, amikor már kiderült, hogy a zsír bizony kell a szervezetnek, ahogy a tojás is „jó”, mint az egyik legösszetettebb fehérje. Akkor jött új ellenség a margarin és így tovább. Úgy látszik, időszakosan valahogy egyfolytában kell valaminek rossz hősnek lenni. De ma már beigazolódni látszanak, az összetett világszintű kutatások által, ami felé tendál az elfogadott álláspont a fejlett nyugati civilizációban, (persze a keleti népek ezt már régen tudják) hogy melyek azok az ételek amelyeket az étrendünkbe kell venni mielőbb és melyek azok amelyektől szabaduljunk, amint elképzelhető.

Az “egészséges” ételekről…

Egy csapat táplálkozási szakértő átvizsgálta az egészségesnek titulált ételeket fogyás szempontjából és amit találtak, az igazi áttörés a fogyókúra területén. A csapat szerint egyetlen komoly tényező van, ami tudtunk nélkül meg gátol minket a fogyásban. Hogy mi az? Eláruljuk!

 
olajmentes_sutes

A meleg ételek kiválló választás, viszont…

A készételeknek sajnos van egy olyan tulajdonsága, hogy bár könnyű és gyors őket előkészíteni, de nehéz velük jóllakni és rengeteg kalóriát tartalmaznak. A készételek közé tartozik minden olyan étel amit nem muszáj megsütni/megfőzni és akár menet közben állva is el tudod fogyasztani. Mindenképpen ajánljuk a főt ételek fogyasztását, mivel ezek azok az ételek amivel komoly eredményeket lehet elérni a fogyás területén. Azonban itt is van egy kis bukkanó: az olaj rengeteg kalóriát tartalmaz és pont ez az a komoly tényező ami meggátol minket a fogyásban és amit mellőznünk kell ha tényleg fogyni akarunk.

Jó, de miért pont az olaj?

Manapság majdnem az összes recept első lépése az, hogy öntsünk olajat a tálba. Márpedig egy normál evőkanál étolaj is száz kalóriát hordoz magában, így hiába a sok rántott zöldség és az akarás, akkor sem fogunk tudni kilókat leadni. Ne gondold azt, hogy a “egészségesebb” olajra váltasz az majd megoldja, mivel mindegyik olaj általánosságban elég kalóriát tartalmaz, hogy meghiúsítsa fogyási terveidet.

Mi a megoldás?

Szerencsére már szakácsok tömege foglalkozott ezzel a témával és kidolgoztak 3 olajmentes főzési módot, amit most be is mutatunk nektek!

1. Gyümölcsös Sütés: A trükk az, hogy gyümölcs pürével helyettesítjük az különböző olajakat, zsírókat, vagy éppen a vajat. Különösen tudom ajánlani az almaszószt és a banánpürét. Bizonyos esetekben a dióliszt vagy a dióvaj helyettesítőként vagy adalékként szolgálhat.

2. Pörkölés: Nem szükséges a zöldségeket vagy más ételeket olajjal bevonni, mielőtt a sütőben megsütjük. Lehet, hogy egy kicsit tovább tartanak, de végül megbarnulnak és szépen megpirulnak. Mielőtt a sütőbe helyezzük őket, fűszerekkel, gyógynövényekkel és akár egy kis zöldségalaplével, vagy könnyű víz-szójaszósz keverékkel érdemes fűszerezni a zöldségeket.

3. Párolásos és keveréses sütés: Ennél a módszernél vízzel helyettesítjük az olajat úgy, hogy egyszerre mindig csak kis mennyiséget (1-2 evőkanál) adva hozzá. Ismételjük ezt annyiszor, amennyi szükséges az étel elkészítéséhez és megbarnításához, párolás nélkül. Emellett ne felejtsük el időnként fakanállal dobálni és keverni az ételt, hogy ne égjen el.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!