Ha Ezt A 4 Hibát Elköveted, Akkor A Frizurád Mindig Ellened Fog Dolgozni!

Határozott elképzeléssel érkezel a fodrászhoz, és elmondod, milyen frizurát szeretnél. De vajon pontosan érti a fodrász, hogy mire gondolsz? Szinte tuti, hogy nem.

Ha az ember a fodrászhoz megy…

Visszatérő eset, hogy az elrontott frizura oka egyszerűen az, hogy a vendég és a fodrász nem tisztázzák pontosan az elképzeléseket, még mielőtt a fodrász belevágna. Ezért a jobb szakértők esetében minden alkalommal egy részletekbe menő konzultáció előzi meg a munkát.

Ha konkrét elképzelésünk van, akkor a fodrásznál minél részletesebben magyarázzuk el azt, különösen akkor, ha először járunk ott, vagy egy új fodrászhoz kerülünk. Írjuk körül, vagy akár mutassuk meg képen is, hogy mit akarjuk. Azonban legyünk rugalmasak, és ne ragaszkodjunk körömszakadtáig egy adott fotón látott színhez vagy formához, mert nem tuti, hogy hozzánk az illik ezután a legjobban. A fodrász azonban hálás lesz a segítségért, hiszen neki is jóval könnyebb, ha tudja, mit várnak tőle.

 

Na de vannak olyan hibák, amire a fodrász nem figyelmeztet általában, mivel nagyrészt ízlés kérdése mind. Ezek azok a mindennapi hibák, amikre általában mindenki maga jön rá ha már elkövette és aktívan utánajárt az eredménynek. Rosszabb esetben, a visszajelzések hiányában nem is tudjuk, hogy hibát követünk el és fogalmunk sincs róla, hogy rengeteget rontunk az imidzsünkön, miközben nagy mértében javíthatnánk azt, ha ismernénk ezeket a problémákat.

Ez a 4 Frizura Hiba nagy mértékben tud öregíteni téged:

1. Egyenletesen hosszú haj

Klasszikus fazon, de nagyon öregít, ha mindenhol ugyanolyan hosszú a haj. Előnyösebb, ha a haj lépcsőzetesre van vágva, ha léteznek benne rétegek – ezek lágyítják az arc élesebb, markánsabb vonalait. Egy modern, jó technikával vágott haj fiatalosabbá teszi a külsőt.

2. Túl éles színű haj

A haj színét mindig a bőr tónusát figyelembe véve javasolt megválasztani. A túl sötét hajszín az arcot is komorabbá teszi, így a ráncok, és az ősz hajszálak is feltűnőbbek lesznek. A túl világos haj sem jó, fakóvá teszi a bőrszínt – kerülje a platinaszőkét, válassza inkább a mézszőkét.

 

3. Rossz hajelválasztás

Ha középen választod el a hajad, nem tudod megemelni a hajat a fejtetőn, amitől a frizura lapos lesz. Ha pedig a haj lefelé lóg, azzal a kor miatt már petyhüdt, megnyúlt arcbőrre is felhívja a figyelmet.

4. Száraz és töredezett haj

A korral a haj nem csupán őszülni kezd, de veszít nedvességtartalmából is, szárazabb, törékenyebb lesz. Hetente egyszer tegyél rá kondicionáló hajpakolást, ne moss hajat minden nap, és folyamatosan vágass a végéből.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!