Szeretnéd Megőrizni A Fiatalságodat Évtizedeken Át? Ezt A 8 Arany Szabályt Kell Követned:

Először is ülj le, mielőtt belevágnál ebbe a cikkbe. Egy nemrégiben készült német tanulmány szerint a nők mellkasán, kezén és karján lévő bőr megjelenése nagyban befolyásolja, hogy milyen idősnek tartják őket. Más szóval, nem csak az arcod miatt kell aggódnod, hogy öregedsz-e, hanem a bőröd miatt is.

 

Nem titok, hogy az öregedés elkerülhetetlen. De ha már öregedni kell, miért ne tennél meg mindent, hogy minél tovább halogasd? Kiderült, hogy nem csak a génjeid és a napfény öregíthet téged.

 

Olvass tovább nyolc módszerről, amelyekkel megőrizheted fiatalos megjelenésed…

 

1. Maradj távol a naptól 

 

Bár igaz, hogy a nap nem az egyetlen tényező a bőröd általános megjelenésében, mégis hatalmas szerepet játszik. Valójában a nap UV-fényéből (UVA és UVB sugarak) származó károsodások felelősek a bőröd látható öregedési jeleinek mintegy 90%-áért. Az UV-sugarak lebontják a bőr elasztinját, ami megereszkedett és fakó megjelenést, ráncokat, öregségi foltokat, egyenetlen bőrtónust és egyebeket okoz.

 

Mindig (mindig, mindig, mindig, mindig) használj jó minőségű, legalább 30-as fényvédő faktorral rendelkező fényvédő krémet, és győződj meg róla, hogy széles spektrumú fényvédő krémről van szó – vagyis az UVA és az UVB sugarakat is segít blokkolni. Ne felejtsd el azt sem, hogy a maximális védelem érdekében néhány óránként újra kell kenni.

 

2. Igyál sok vizet

 

A fiatalabbnak tűnő bőr másik kulcsa a hidratálás. Naponta 8 pohár szűrt víz fogyasztására kell törekedned, hogy bőröd ragyogóan nézzen ki, és támogasd az optimális egészséget. A dehidratáció hatására a bőröd gyorsan száraznak és fakónak tűnhet – kiemelve a ráncokat és az öregedést. A napi elegendő vízfogyasztás feltölti a bőr szöveteit és sejtjeit, így fiatalabb és egészségesebb kinézetű bőrt eredményez.

 

3. Pihenj egy kicsit 

 

A fiatalos megjelenés fenntartásának másik kulcsa, hogy egyszerűen pihenj egy kicsit! Amikor alszol, a tested folyamatosan hormonokat szabadít fel, amelyek elősegítik a sejtek cseréjét és megújulását. Használd ki ezt az időt előnyödre – ilyenkor érdemes olyan öregedésgátló hatóanyagokat használnod, mint a retinoidok és a béta-hidroxisav, amelyek mind hatékony hámlasztók és ránctalanítók. Ne feledd azonban, hogy ezek növelik a napfényre való érzékenységedet, ezért fokozottan ügyelj a fényvédőre.

 

4. Dörzsöld be

 

Bár a víz segít a bőrödnek belülről kifelé hidratáltnak maradni, azzal is segíthetsz, ha gondoskodsz arról, hogy következetesen a megfelelő hidratálót használd. A hidratált bőr nem csak jobban néz ki, de erősebb is, és jobban képes felvenni a harcot az esetleges irritáló tényezőkkel.

 

A hidratálószerek két összetevőből állnak, amelyek segítenek bőrödnek puha és rugalmas érzést adni: a humektánsokból, amelyek a levegőből vizet vonzanak a bőrödbe, és a lágyítószerekből, amelyek segítenek megerősíteni a bőr lipidgátját és megtartani a nedvességet. A krémek és hidratálók nem mind egyformák. Fontos, hogy a legjobb eredmény érdekében olyan klinikai minőségű termékeket használj, amelyek jobban felszívódnak és jobban behatolnak a bőrbe, magasabb hatóanyag tartalmúak, és amelyek mögött klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan kezelik és védik a bőrt.

 

5. Táplálkozz növényekben gazdag étrenddel

 

A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrendnek számos előnye van. Olyan kulcsfontosságú tápanyagokat biztosítanak, amelyek támogatják az egészséges öregedést és fiatalon tartják a szervezetet, kívül és belül egyaránt. A gyümölcsök és zöldségek emellett növelik a fitonutriensek bevitelét is, amelyek segítenek a szervezetnek kivédeni a környezetben található szabad gyökök káros hatásait. Törekedj a főként gyümölcsökből és zöldségekből álló egészséges étrendre, amelyet teljes kiőrlésű gabonafélékkel és egészséges, sovány fehérjékkel egészíthetsz ki.

 

6. Mozogj

 

Az aktív életmód segít az egészséges testsúly megőrzésében, de tudtad, hogy bizonyítottan segít fiatalabbnak látszani is? Kutatások kimutatták, hogy az erőteljes testmozgás, különösen a nagy intenzitású intervallumos edzés (HIIT) közel 10 évvel lassíthatja az öregedést sejtszinten. De az előnyök nem állnak meg itt – a testmozgás a véráramlást is fokozza, így az oxigén és a kritikus tápanyagok az egész testben áramlanak, ami fiatalosabb megjelenést eredményez. Továbbá, a rendszeres testmozgás kritikus fontosságú az erő és az izomtömeg fenntartásához, ami szintén rengeteg egészségügyi előnnyel jár, és évekkel meghosszabbíthatja az élettartamot.

 

7. Állíts fel egy jó rutint

 

Bár vannak olyan lépések, amelyekkel segíthetsz visszafordítani a bőröd károsodását, sokkal egyszerűbb, ha segítesz megelőzni a károsodást, mielőtt az elkezdődne. Tedd napi szokásoddá a jó bőrápolási rutint. Törekedj arra, hogy gyengéd tisztítószert és hámlasztót használj, és győződj meg arról, hogy a bőrtípusodnak és igényeidnek megfelelő kezeléseket és szérumokat használsz. És mindenképpen használj napi hidratálót, hogy növeld bőröd rugalmasságát és hidratált maradj.

 

8. Korlátozd az alkoholt és a koffeint 

 

Bár mi is ugyanúgy szeretünk egy jó martinit vagy tejeskávét, mint bárki más, és mind az alkohol, mind a koffein mértékkel fogyasztva előnyös lehet az egészségre, a túl sok azonban pusztítást végezhet a bőrödön. Mindkettő kiszáríthatja a szervezetet, és megfoszthatja azt a kulcsfontosságú tápanyagoktól. Ami még rosszabb, hogy ezek közül néhány hatás tartós lehet.
Védd a bőrödet most a szebb jövő érdekében

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!